козметиката на ТАЛОДЕРМА - 5

• 56 165
  • 513
  •   1
Отговори
# 405
....
От еудермол 0 съм доволна, с негова помощ и с помощта на пшениченото масло се позагладих и нямам червенина. Сутринта даже го сложих вместо крем и ето вече е обяд, а кожата ми не се е опнала.
Благодаря   bouquet
Радвам се, че сме успели да помогнем   bouquet

# 406
Здравей Веси  bouquet
Я кажи Талодерма имат ли слънцезащитен крем за деца и дали е добър Hug
Мерси
Здравей   bouquet
Предлагаме детски слънцезащитен крем с фактор 50+, подходящ за деца над 6м. възраст. До момента имаме добри отзиви за него  newsm10
Лично аз две години поред мажа снежнобялата си дъщеря и не съм допуснала изгаряне на кожата / а как да накараш дете да стои под чадър/. Дори не се зачерви. Екстракта от Орех подпомага безопасното бронзиране на кожата - т.е. ще има и лек тен.

Приятна почивка!

# 407
Помощ!!!Немога да намеря в Шумен крем за мазна кожа-туба,както и  Тоник – мазен и смесен тип кожа.
Embarassed
Малък проблем. В болничен съм /отговарям от къщи - не съм на работа до 11.05.07/ и не мога да пусна справка, в кои аптеки можеш да потърсиш. Ако можеш да изчакаш до понеделник - ще си  нося болничния лист и ще проверя къде са заредили.
Извинявай, но нещо ме ловна  Ill
Лек ден  bouquet

# 408
Има ли продукти против изпотяване на краката?
Благодаря Ви предварително!  bouquet

# 409
здравейте,
значи както си разглеждам разни неща попаднах на форум в abv.
цитирам от него:

И така, пазете се от:
- MEA (Monoethanolamine), DEA (diethanolamine) и TEA (triethanolamine), MIPA (monoisopropanolamide) с общо название етаноламиди - използват се за регулиране на pH, като емулгатори и пенещи агенти. Използнат се с редица мастни киселини, за да преобразуват киселината в стеарат (сол), която после става основата на почистващия агент (напр. Cocamide DEA/MEA - диетаноламид от кокосова местна киселина; срещат се още Stearamide DEA, Lauramide DEA и т.н.). Етаноламидите предизвикват алергични реакции, проблеми с очите, сухота на кожата и косата, могат да бъдат токсични, ако се абсорбират от кожата при дълго използване. Ограничени са за употреба в Европа заради доказани канцерогенни свойства (черен дроб, бъбреци). Амините се свързват с нитрозиращи агенти (и от други съставки) и образуват нитрозамини (канцерогени). Неразградими, замърсяващи околната среда.
- BHA (Butylated Hydroxyanisole) и BHT (Butylated Hydroxytoluene) - консерванти. И двата предизвикват алергични реакции и контактни дерматити; вторият съдържа толуен;
- Diazolidinyl urea - консервант. ПХредизвиква алергични реакции и контактни дерматити. Съдържа формалдехид, който от своя страна е алерген, токсичен при вдишване и канцероген.
- PEG-съставки (полиетилен, полиетилен гликол и техни съединения) - наричат се още етоксилирани ПАВ. Широко разпространени като пенообразуващи агенти, емулгатори и овлажнители, сгъстители. Част от производствения им процес е токсичният химикал dioxan (канцероген; повече от 50% от съдържащите етоксилирани ПАВ продукти са замърсени с диоксан). PEG се използват като разтворители на мазнини в битови почистващи препарати. Могат да изсушат кожата.
- 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol - без коментар;
- Formaldehyde - дразнител на кожата и лигавиците, доказан канцероген. Използван като консервант; понякога се открива като замърсител;
- Парабени - консерванти. Използват се широко, въпреки че е известна тяхната висока токсичност;
- Quaternuim - група съставки, всички донори на формалдехид, канцерогенни, дразнещи кожата и лигавицата, забележете, по-силно, когато е влажна;
- Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Cyclomethicone - емолиенти (омекотители) на силиконова основа. Едни от най-добре действащите съставки за косата - правят я мека и блестяща, лесна за оформяне. Но поставени в крем или лосион, те образуват върху кожата тънък филм, който я запушва и не й позволява да диша. Лошо!
- Sodium Hydroxide - извинявайте, ако не знаете това е сода каустик (отровна е), а можете да я откриете дори в пасти за зъби;
- Paraffinum Liquidum - течен парафин или познат още като минерално масло. Използва се за омекотител. Не подхранва кожата, а само запушва порите. В червила, балсами за усни и др. продукти се изполва Petrolatum (petroleum jelly) - вазелин. За него важи същото.
Има и други вредни съставки като Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Lauroyl Sarcosinate (всички анионни ПАВ); Stearalkonium chloride,Benzalkonium chloride,Cetrimonium chloride, Cetalkonium chloride (всички катионни ПАВ), но те са толкова разпространени, че от тях просто не можете да избягате.
Други съставки подлъгват: например Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Wheat Protein - антистатичен агент, а не подхранващ пшеничен протеин; Lauryl dimonium hydrolysed collagen - катионен ПАВ (антистатичен агент) и т.н. В болшинството от случаите хидролизирания протеин (животински - колаген, еластан, кератин, и растителен - соев, пшеничен) не е подхранваща, а антистатична (ПАВ) съставка.
Информацията за токсичността на продуктите съм взел от официални материали на FDA (US Food and Drug Administration).

и сама бих могла да проверя дали ги има в кремовете на талодерма, които ползвам, и да реша дали да продължа, но не вярвам някой да очаква да си пазя хартиената опаковка.
е, въпросът ми е  - има ли ги в:
дневен крем с ройбос?
гел за околоочния контур с ройбос?
нощен крем за очи на Талодерма?
хайде, аз ще се прежаля, но с първите два крема понякога си мажа детето.
междудругото струва ми се цивилизовано съставките на крема да са отбелязани на самата му кутия, даже и да е по-скъпо?

# 410

Embarassed
Малък проблем. В болничен съм /отговарям от къщи - не съм на работа до 11.05.07/ и не мога да пусна справка, в кои аптеки можеш да потърсиш. Ако можеш да изчакаш до понеделник - ще си  нося болничния лист и ще проверя къде са заредили.
Извинявай, но нещо ме ловна  Ill
Лек ден  bouquet

[/quote]Няма проблем ще изчакам.

# 411
Здравей, amadis, много благодаря за вниманието!   bouquet
Само ако може още един въпрос, вероятно някъде е споменато но ми е невъзможно да изчета всичко по темата  Embarassed
Та къде в София е най-заредено с тази козметика, т.е. най-голяма е вероятността да си намеря всичко на куп. Още веднъж много благодаря! Безценна си!  Hug

# 412
Пламиии, здрасти Simple Smile
Трябва да си направя и нова регистрация, но напоследък влизам навярно 1 път месечно ...
Виждам, че всички споделяте чудесно идеята - много се радвам и желая на всички ви   bouquet кожа!

Hug  Heart Eyes  Hug

П.С. Глухарче, мила, вече почти 2 месеца откак не работя за Талодерма - Плами (Amadis) е експертът! Wink

# 413
  • Варна
Да сега разбрах,пак съм в мъглата newsm78
Защо така Веси,мисля че си разбираше от работата.Дано си я сменила с два пъти по заплатена   bouquet
Благодаря ти amadis   bouquet

# 414
  • Sofia
amadis ,здравей!
Ползвам в момента дневен крем с Ройбос.Доволна съм от него,но ми свършва.Искам съвет-да си взема ли втора опаковка или да го сменя?

# 415
Има ли продукти против изпотяване на краката?
Благодаря Ви предварително!  bouquet
Здравей   bouquet
За съжаление нямаме специално  разработен продукт за целта. Предлагаме крем за крака, който е доста универсален и има съставки регулиращи потенето, но сигурно търсиш спрей или пудра, които да го елиминират като проблем през лятото. В това отношение на пазара има изключително изобилие.
Успех в избора!

# 416
здравейте,
значи както си разглеждам разни неща попаднах на форум в abv.
цитирам от него:

....

и сама бих могла да проверя дали ги има в кремовете на талодерма, които ползвам, и да реша дали да продължа, но не вярвам някой да очаква да си пазя хартиената опаковка.
е, въпросът ми е  - има ли ги в:
дневен крем с ройбос?
гел за околоочния контур с ройбос?
нощен крем за очи на Талодерма?
хайде, аз ще се прежаля, но с първите два крема понякога си мажа детето.
междудругото струва ми се цивилизовано съставките на крема да са отбелязани на самата му кутия, даже и да е по-скъпо?

Здравей!
Извинявай за забавянето, но сигурно си прочела причините  Tired
Като отговор на питанията ти ще се опитам почти дословно да ти предам отговорите на колежката от отдел "Козметика".
Голяма част от коментарите са неверни - примерно BHA i BHT са антиоксиданти, силиконите не образуват непропускливи филтри и всички тези съставки, които се изброяват са обявени са безопасни за влагане  в козметика - "Така както се използват". Това означава, че за различните съставки има определени норми, в които е безопасно да бъдат използвани.
Козметика без консерванти, която да се съхранява извън хладилник за повече време от три дни - няма. Ако е обявена без - има други консервиращи съставки, които не са познати на неспециалистите.
Козметиката, произведена в Талодерма е произведена съгласно изискванията на Европейския съюз, има оценка на безопаност и клинични тестове. Въпрос на избор е кой какво иска да използва.
Производителя има задължение и отговорност да произвежда безопасни продукти и да им обявява състава  на достъпно място.
Иначе можем да ти дадем състава на продуктите които те интересуват на персонален мейл, след като се върна на работа.
Ако искаш ми го пусни на лични.
Успешна седмица   bouquet

# 417
Помощ!!!Немога да намеря в Шумен крем за мазна кожа-туба,както и  Тоник – мазен и смесен тип кожа.
Привет  Hug
Пуснах една бърза справчица, /докато си попълвах декларация, за да ми привеждат болничните на сметка  #Crazy егати системата/ и ми излязоха като резултати Санита 1, Санита 2, Марешки и Караниколова.
Успешни покупки   bouquet

# 418
Здравей, amadis, много благодаря за вниманието!   bouquet
Само ако може още един въпрос, вероятно някъде е споменато но ми е невъзможно да изчета всичко по темата  Embarassed
Та къде в София е най-заредено с тази козметика, т.е. най-голяма е вероятността да си намеря всичко на куп. Още веднъж много благодаря! Безценна си!  Hug

Привет   bouquet
Голяма част от козметичната продукция на Талодерма предлагат дрогерии Лечител - с изключение на слънцезащитната ни серия и крема за мазен и смесен тип кожа в туба. Освен тях най-заредени са:

-магазин Ади тел. 875 00 78 
-ЧА Феникс тел. 955 55 73

Дано успееш да си намериш необходимите продукти. Успешна седмица!

# 419
amadis ,здравей!
Ползвам в момента дневен крем с Ройбос.Доволна съм от него,но ми свършва.Искам съвет-да си взема ли втора опаковка или да го сменя?
Здравей   bouquet
Принципа тук е - ако дадена козметика действа добре - няма смисъл към момента да се заменя с друг продукт. Има вариант примерно - ако ти идва тежък за високите температури или фактора не достатъчно висок и кожата ти е склонна към пигментиране - или да се замени с по-лек и хидратиращ или след попиване да се нанесе продукт с висока защита. Зависи от типа кожа и начина на живот - дали прекарваш много време на открито в периодите на активно слънчево греене. Това са фактори с които също трябва да се съобразим при избора.
Слънчева седмица  newsm51
а аз отивам малко да полежа, за да мога в петък да съм на линия

Общи условия

Активация на акаунт