козметиката на ТАЛОДЕРМА - 5

• 56 040
  • 513
  •   1
Отговори
# 480
...
И така, аз съм на 32 години и кожата ми е мазна, с много разширени и дълбоки пори и комедони. Признавам си за ужасния навик да стискам всичко, което ми попадне пред очите, от което ми остават червени и кафяви петънца. Blush На моменти ме е страх да се погледна в огледалото! Правя си маска с хума и розова вода, доста често напоследък, но ми се иска да имаше по-видим ефект Sad
За съжаление вече забелязвам малки бръчици около очите, торбички, а след като отслабнах виждам и две дълбоки бръчки от двете страни на устата към носа (знам, че тези бръчки имаха специално име, но дано сте разбрали какво искам да кажа)
Моля, помагайте....какво да си купя?  bouquet

Здравей   bouquet
Не се притеснявайте да питате - ние сме тук именно за да отговаряме на вашите въпроси  Grinning
Маската с хума е нелош вариант, но за теб не е достатъчно активна. По скоро като поддържаща грижа, а не като активна терапия. В твоя случай много добър ефект ще има от схемата - маска против акне+крема за мазен и смесен тип кожа в туба.

Крем за лице – за мазен и смесен тип кожа
Конкрет от Роза, конкрет от Лавандула, алантоин, пчелен восък, урея, вит. А и Е

Маска за мазен и смесен тип кожа и против акне
Каолин (хума), ментол, камфора, борна киселина, салицилова киселина, цинков окис, сяра.

По възможност вечер, след предварителен тест за реакция към съставките, нансяш маската на поразените участъци. Действай според описаните инструкции.
След измиване, нанасяи крема за мазен и смесен тип кожа в туба. Влизащите в състава му конкрети от роза и лавандула ще успокоят зачервената кожа.
За да атакуваме назолабиалните бръчките и проблемите около очите - ще включим:

Нощен крем – за около ОЧИТЕ
Ихтиоколаген, екстракти от Див кестен, Слез, Глог и Ружа, вит. А и Е.
Може като начало да редуваш - една вечер терапията с маската и крема в туба - друга вечер - нощния крем за очи НАНЕСЕН НА ЦЯЛОТО ЛИЦЕ. Той съдържа активни съставки, без да има комедоногенен ефект.
За през деня е хубаво да си вземеш крем с висока защита, за да не фиксираме белезите от пъпките. От нашата козметика, подходящ в твоя случай е:
PROTECTA ® - сленцезащитен крем с   SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.

или по-лесното за нанасяне:
PROTECTA ® - слънцезащитно мляко   SPF 30+ KIDS – UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 200 мл.
Дано съм успяла да те ориентирам и помогна.
Цветуща кожа   bouquet

# 481
Здравей Пламена Hug

Ще съм ти благодарна ако за пореден път ми помогнеш със съвет.
Въпросът ми е дали някоя от долуизброените съставки /в избелващ крем/ не е препоръчителна по време на кърмене:

aqua
cera microcristalina
polyglyceryl-2-sesgu isostearate
magnesium stearate aluminium
stearate
izopropyl palmitat
almond oil
parafinum liquidum
cyclopentasiloxan and dimeticon
tocopheril acetate
arctostaphylous uva ursi leaf extract
magnesium ascorbyl phosphate
citrus extract
spirulina maxima
panthenol
lanolin
parfum
2-bromo-2 nitropropane-1
3-diol
methylparaben
propylparaben

Мерси в аванс  bouquet

# 482
  • Sofia
Благодаря на Amadis за отговора! При първия удобен случай ще си напазарувам всичко препоръчано!  bouquet

# 483
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Пуснат ли е на пазара вече новия антицелулитен гел Protekta с охлаждащ ефект?
От този с канелата съм много доволна Simple Smile

# 484
  • Sofia
Amadis, днес успях да си накупя нещата, които ми препоръча, но освен тях си купих и тоал. мляко и тоник за мазна и смесена кожа за да си почиствам лицето. Мисля, че не е излишно, нали?
До всички от "Люлин" : магазинчето на Ади на Руския пазар е супер заредено! Имаше абсолютно всичко, което исках, дори се отказах от някои неща, че сметката ми много набъбна. Sad
......и така, сега седя наклепана с маската и чакам резултат......  Laughing

# 485
здравей и от мен amadis  bouquet и аз искам да ти се извиня предварително, че ще те питам нещо, на което си отговаряла много пъти, но ще се постарая да те улесня, тъй като от прочетеното до момента си направих сама подбор на продуктите, които да ползвам, но искам ти да потвърдиш дали са подходящи за моята кожа и ако има някъква грешка от моя страна да ме уведомиш Heart Eyes и така, аз съм на 24г. , кожата ми е по-скоро смесена склонна към омазняване, особено в Т-зоната  Rolling Eyes имам и разширени пори, както и комедони, които въпреки редовното ми посещение при козметик, пак се появяват Sad от време на време ми излизат и пъпчици, особено около цикъл, та решила съм да си започна с:
- лосион за мазна и смесена кожа (смених го с избелващия, защото разбрах, че за лятото не е подходящ )
- тоалетно мляко и тоник за мазна и смесена кожа, както и дневен крем за лице от същата серия, но този в тубичката, освен това гелчето с гойбос за около очите
- маската на професора за кожа предразположена към акне или маската с хума и няколко капки дермален разтвор на лавандула ( незнам кое от двете да е или да ги редувам)
Ами това е, ако можеш да ми кажеш някъква схема на употреба  baby_neutral Предварително ти благодаря Heart Eyes Поздрави  bouquet
Добро утро   bouquet
Ама в този прекрасен слънчев ден така не ми се стои на работа  Whistling  Май прозвъняването ще го отложа във времето  Tired
Трина, много добре си се ориентирала - благодаря, че си чела темата  Hug
Правилно си спряла избелващия лосион - да не се пигментираме сега. Но да ти кажа честно - лосион за мазна кожа нямаме.
Почистващите продукти, които си избрала  са най-подходящите за твоя тип кожа  Peace Правилно си се ориентирала и към схемата : маска против акне + крема за мазен и смесен тип кожа в туба. Нека като начало да започнем с нея, за да поизчистим кожата. След това може само да поддържаш с тази с хума и лавандулово масло.
Гелчето с Ройбос е много подходящо за възрастта ти  Peace
Иска ми се добавим обаче продукт с УВ защита. Както навярно си прочела, за твоя тип кожа препоръчвам детския слънцезащитен, защото съдържа съставки, добре повлияващи акнето.
Схемата на използване може да бъде следната:
Сутрин, след почистване на лицето с тоалетно мляко, измиване и тонизиране - нанасяй гелчето с Ройбос. Когато ще излизаш навън - отгоре детския със  SPF 50+.  МОЛЯ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИТЕ КРЕМОВЕ ДА НЕ СЕ МАЖАТ В ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР!
Вечер, след почистването - маската + кремчето в туба. Около очите - гела с Ройбос.
Така съгласна ли си?
Ето и пълното описание на предложените продукти:
с   Тоалетно мляко – мазен и смесен тип кожа
Глицерин, Урея, екстракти от Лавандула и Репей, вит. А и Е
с   Тоник – мазен и смесен тип кожа
Алантоин, Д-пантенол, екстракти от Репей, Хвощ, Лавандула, Хмел, Дъбови кори и Бреза, вит. А и Е, без алкохол

с   Крем за лице – за мазен и смесен тип кожа

с   Маска за мазен и смесен тип кожа и против акне
Каолин (хума), ментол, камфора, борна киселина, салицилова киселина, цинков окис, сяра.
PROTECTA ® - сленцезащитен крем с   SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.
   Околоочен гел с Ройбос
Активни съставки: екстракт Ройбос, Д-пантенол, вит. Е (в златистите перлички)

Успешен ден   bouquet

# 486
Здравей Пламена Hug

Въпросът ми е дали някоя от долуизброените съставки /в избелващ крем/ не е препоръчителна по време на кърмене:

....

Здрасти   bouquet
Днес колежката от Козметиката е в отпуск и в понеделник ще се консултирам. Но един съвет от мен - при това вече силно слънце - изобщо не препоръчвам избелващи продукти  Naughty По-добре е да поддържаш постигнатото в крем с много висока защита - над 30.

До понеделник  :bouquet

# 487
Пуснат ли е на пазара вече новия антицелулитен гел Protekta с охлаждащ ефект?
От този с канелата съм много доволна Simple Smile

Здрасти   bouquet

С гелчето сме до кутийката  Embarassed  Аз го чаках, чаках и ...ще го ползвам след събитието. Обикновено първа експериментирам с новите ни продукти   Mr. Green

# 488
Здравей,Плами Simple Smile !

Би ли могла да ми препоръчаш кои от продуктите на Талодерма са подходящи за мен?На 20 години съм,кожата ми е смесена,много рядко ми се образуват пъпки,но за сметка на това имам проблем с черните точки-имам по челото,малко по носа и,колкото и да е странно-по бузите,повече по  горната им част .Неприятното е,че при изтискване(без значение дали го прави козметичка или аз) ми се получават червени петънца,които не се махат с месеци,както и разширени пори.
Продуктите на Талодерма за съжаление на се предлагат в районите,които са ми на удобни(Студентски град и около Плиска),за това ще те помоля,ако е възможно,да ме упътиш къде има в наличност на едно място продуктите,които прецениш,че са за мен.

Предварително ти благодаря  bouquet !

# 489
Здравей,Плами Simple Smile !

Би ли могла да ми препоръчаш кои от продуктите на Талодерма са подходящи за мен?На 20 години съм,кожата ми е смесена,много рядко ми се образуват пъпки,но за сметка на това имам проблем с черните точки-имам по челото,малко по носа и,колкото и да е странно-по бузите,повече по  горната им част .Неприятното е,че при изтискване(без значение дали го прави козметичка или аз) ми се получават червени петънца,които не се махат с месеци,както и разширени пори.
Продуктите на Талодерма за съжаление на се предлагат в районите,които са ми на удобни(Студентски град и около Плиска),за това ще те помоля,ако е възможно,да ме упътиш къде има в наличност на едно място продуктите,които прецениш,че са за мен.

Предварително ти благодаря  bouquet !
Здравей   bouquet
При теб нещата са идентични с Трина - т.е. подходяща е комбинацията маска + крем за мазен и смесен тип кожа в туба:

1.Крем за лице – за мазен и смесен тип кожа в ТУБА на Талодерма
2.Маска за мазен и смесен тип кожа и против акне
Искам много да се внимава с маската, защото често се правят алергични реакции към съставките. Направете тест за чувствителност и използвайте според инструкцията
Добре е да се нанася вечер, като след това конкретите от Роза и Лавандула в крема в туба тушират зачервяванията.
За да предотвратим фиксирането на петната от пъпки е добре да се използва крем с висок фактор. Може да ползваш:
3.PROTECTA ® - сленцезащитен крем
SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.

или, ако искаш по-лесно нанасяне:
PROTECTA ® - слънцезащитно мляко
SPF 30+ KIDS – UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 200 мл.
Може да има известно лъщене от филтрите, но това не може да се избегне. Може да се матира с малко пудра
Ако хидратацията на кожата ти е недостатъчна -може да я повишиш с гела с Ройбос.
Също, ако искаш да си купиш и почистващи наши продукти - за теб е подходяща серията за мазен и смесен тип:
4.Тоалетно мляко – мазен и смесен тип кожа
Глицерин, Урея, екстракти от Лавандула и Репей, вит. А и Е
5.Тоник – мазен и смесен тип кожа
Алантоин, Д-пантенол, екстракти от Репей, Хвощ, Лавандула, Хмел, Дъбови кори и Бреза, вит. А и Е, без алкохол

С намирането на продуктите обаче - сигурно ще изпиташ известни затруднения. Невди спомена /благодаря и   bouquet/, че е намерила препоръчаните от мен продукти в магазин Ади на Руски пазар Тел. 0895 63 99 58
Магазините на Лечител в Халите предлагат богата гама, но без крема за мазен и смесен тип в туба и слънцезащитните ни продукти.
Аптека Феникс също е редовна в зареждането. тел. 955 55 73
Така ще можеш да звъннеш , за да разбереш дали са останали продуктите, които ти препоръчвам. Дано съм успяла да помогна!

# 490
Плами, благодаря ти за списъка с аптеките  bouquetНамерих това, което търсих Grinning
П.П.:Честита бременност!Лека и безпроблемна  bouquet

# 491
Здравей Пламена Hug

aqua
cera microcristalina
stearate
izopropyl palmitat
almond oil
parafinum liquidum
tocopheril acetate
citrus extract
spirulina maxima
panthenol
lanolin
parfum
2-bromo-2 nitropropane-1
3-diol
methylparaben
propylparaben

Мерси в аванс  bouquet

Добро утро   bouquet
Пуснах списъка на колежката. Ето и нейния отговор:
Има проблемна съставка - на само за кърменето а по принцип.
Bronopol-a(2-bromo-2 nitropropane-1,3-diol) не се препоръчва за продукти, които остават върху кожата.
Лек и слънчев ден!

# 492
Здравей, Плами
Може ли да ми кажеш обектите, които зареждат в кварталите Надежда (София) и дали някой от тях е заредил слънцезащитните продукти.
Искам също да питам как е правилно да се прилага слънцезащитния крем 50+ детския, когато детето е на море. Например на колко часа трябва да се нанася повторно когато детето е на плажа и дали трябва да се изчаква определено време след нанасянето му преди да се влезе във водата, а също трябва ли да се повтори след излизане от водата.

Спомням си че имате продукт за след слънце. Той подходящ ли е за деца (на 3годинки и 8 месеца е детето). А също продуктите за след слънце имат ли фактор и трябва ли да се нанася друг продукт с фактор след тях (за градска разходка).

Извинявам се за този си въпрос, но не знам как точно и кога се използва слънцезащитното мляко по принцип и по специално кога мога да прилагам млякото 30+ детското (например при разходка на детето когато не е на плажа достатъчен ли е фактора).

Надявам се че ще разбереш правилно въпросите ми и предварително ти благодаря.

# 493
Здравейте.
Съвсем случайно попаднах на този форум когато споделих със сестра ми, че напоследък имам проблем с кожата на лицето.Тя ми препоръча Еудермол 8.Реших да се поразровя за повече инфо и попаднах на вас.Поизчетох малко и тръгнах да търся из аптеките.Но уви.В моя град Разград има само Еудермол и някой друг крем за смесен тип кожа.В една аптека ми дадоха каталог, за да си поръчам продукти ,но май е стар и непълен. Магазин на "Лечител"имаше, но е закрит.По някаква случайност открих околоочен крем с Ройбос. Когато видях инициалите,се сетих,че /колкото и смешно да звучи/ преди месец купих на дъщерите си тоник с Ройбос/за акнето им/ и сега когато ги погледнах се смаях.Беше се изчистило лицето на голямата ми дъщеря/защото се маже по-редовно/.
Пламена, молбата ми е:Ако има начин да ми изпратиш актуален каталог на козметиката ви. В аптеките Марешки и Санита нямат почти никакви продукти.Ще съм благодарна!

# 494
Здравей Пламена Hug

aqua
cera microcristalina
stearate
izopropyl palmitat
almond oil
parafinum liquidum
tocopheril acetate
citrus extract
spirulina maxima
panthenol
lanolin
parfum
2-bromo-2 nitropropane-1
3-diol
methylparaben
propylparaben

Мерси в аванс  bouquet

Добро утро   bouquet
Пуснах списъка на колежката. Ето и нейния отговор:
Има проблемна съставка - на само за кърменето а по принцип.
Bronopol-a(2-bromo-2 nitropropane-1,3-diol) не се препоръчва за продукти, които остават върху кожата.
Лек и слънчев ден!

мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт