козметиката на ТАЛОДЕРМА - 5

• 56 348
  • 513
  •   1
Отговори
# 360
Плами, едно бързо въпросче  Wink, къде в Благоевград или Кюстендил могат да се намерят ваши продукти? По-специално интересът е към Еудермол 7.   bouquet Благодаря предварително!

# 361
  • София
Здравей amadis!
 След маската на професора против акне трябва ли да се прави маска с хума (както е при избелващия лосион) или само тоник и кремче след това?
ПРИВЕТ  Hug
След измиване на маската против акне се нанася крема за мазен и смесен тип кожа в ТУБА. Не е необходимо допълнително подсушаване с маската с хума. По желание и тонизираш  преди крема Peace
Цветуща кожа   bouquet

Благодаря ти! Hug

# 362
От близо 2 години т.е. след като родих лицето ми взе да се лющи.Винаги съм мислела,яе кожата ми е суха,а като отидох на лекар се оказа,че е мазна и ми бе поставена диагноза :СЕБОРЕЕН ДЕРМАТИТ.Изписаха ми кортико препарат-Advantan ointment ,с него лющенето на кожата ми изчезна.Незнам обаче какво от продуктите наТАЛОДЕРМА мога да използвам,а и как newsm78Искам съвет baby_neutral

# 363
Здравейте момичета от Талодерма..
ползвала съм и ползвам козметиката за крака и съм мнооого доволна..
Сега разбирам, че имате и антицелулитен, който смятам да изпробвам още идната седмица.
Сега въпроса ми е обаче за кожата на лицето - нито суха, нито мазна, но стои много груба на пипане, с много черни точки и обилно зачервяване, дължащо се на алергия към слънцето. В момента съм в обострен период и мажа Елоком за 5 дни

Синът ми явно е наследил моята кожа и неговите бузки са сухи, зачервяват се лесно и намоменти чак се люспят. Атопичен дерматит за сега е изключен като причина за сухотата. Може ли да ми препоръчате и нещо за него, на 6м е

Пълната гама шпродукти мога ли да намеря в Лечител

Здравей   bouquet
Отговарям по ред на запитванията, затова сигурно ти се струва, че се забавям.  Blush Радвам се, че ти е допаднал крема ни за крака - наистина е уникален  Peace
Сега за кожата ти:
1.PROTECTA ® - сленцезащитен крем с   SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.
2.Крем за лице – за мазен и смесен тип кожа ТУБА на Талодерма
Конкрет от Роза, конкрет от Лавандула, алантоин, пчелен восък, урея, вит. А и Е
3.Маска за мазен и смесен тип кожа и против акне на Талодерма
Каолин (хума), ментол, камфора, борна киселина, салицилова киселина, цинков окис, сяра.
Предлагам ти след края на лечението да направиш  следната схема:

Вечер ще третираме черните точки с маската против акне /задължително проба за увствителност и употреба според инструкциите/ Нанасяй само на участъците с разшитени пори и омазняване. След измиване - крема за мазен и смесен тип кожа в туба. Конкретите от Роза и Лавандула ще успокоят раздразнената кожа, ще подобрят кожното кръвообръщение и ще нормализират обменните процеси в кожата.
Сутрин - детския слънцезащитен крем /можеш и сега да го ползваш/Той е без парфюмна композиция и можеш да го използваш спокойно. Освен това има съставки успокояващи кожата и добре повлияващи зачервяването и лющенето. Малко по-плътна консистенция е - да не те притеснява.
След края на предложената от нас терапия може да освежим кожата с крем от сериятя Замрази времето - Нощна Магия, но за момента не искам да утежняваме положението.

За детето освен детския слънцезащитен / той е за деца над 6 месечна възраст  Peace /може дас е ползва:
EUDERMOL – 0 – чувствителна и нормална кожа
Глицерин, алантоин, пчелен восък
Тази емулсия възстановява и поддържа нивото на хидратация на нежната детска кожа, предотвратява и премахва залющването.

За съжаление всичко не можеш да си закупиш  от Лечител - те не зареждат слънцезащитната ни серия и незнайно защо крема за мазен и смесен тип в ТУБА. Тях можеш да си набавиш от магазин АДИ, ЧА Феникс.
Дано има положителен ефект и да пишеш  Hug

Благодаря!!!  Сега остана да се сетя къде са АДИ и ЧА Феникс

# 364
КОТЕ, преди 4-5 поста съм им публикувала адресите
amadis, може ли да дадеш адреси на АДИ и ФЕНИКС в СФ, защото тези лели в Лечител наистина не стават за нищо.
Разбира се  Hug
м-н Ади - ж.к. Люлин 4, Руски пазар, павилион 31-32
             - бул. Цар Борис 359

Феникс ЧА - ул.Княгиня Клементина 18
Марешки също зареждат доста продукти. По-горе съм дала няколко аптеки с телефони. Ако така ви е удобно - да звъннете и питате за наличност.
Слънчев ден   bouquet

Някъде малко по-назад има и телефоните на аптеките, които по принцип зареждат, но ако не можеш да ги откриеш - утре ще ти ги напиша пак  smile3525

# 365
амадис, приятна почивка ти желая..
аз съм от Варна, а не от София

# 366

Аууу, мого съм добре  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Утре ще ти пусна справка   bouquet

# 367
благодаря. всичко е набавено и изпробвано; нямам забележки, само дневният крем за чувствителна е много мазен, а нощният - търпимо, но май това е търсеният ефект или да ги заменям с други?
ще пиша пак, когато има по -трайни резултати.
имам още няколко въпроса:
1. къде в Плевен мога да намеря PROTECTA?
2. докато пазарувах в Лечител, разбрах за свойствата на чая от ройбос и се замислих може ли синът ми - на две години и девет месеца да го ползва и в каква доза; той получава хранителни алергии; както може да се очаква и в неговия случай не може да се определи ясно причинителя; отначало (преди около година получи първите обриви) ползвах стандартните противо-алегрични лекарства, но те само потискат временно и като цяло са неефективни, така че ги спрях. искам нещо хомеопатично - дали е ройбос?
в същия ред на мисли днес съвсем леко го намазах с дневния крем с ройбос и сега виждам, че има ефект. възможно ли е да го ползвам за дете? или пък както предложи аптектарката да намазвам обривите с тоник с ройбос?

чакам отговори с нетърпение!
и направо заявявам, че това е  може би най-дорият online marketing в България, така че шефовете ви да ви се отблагодаряват все по-прилично и по-прилично.

# 368
И аз исках да попитам amadis къде е най-сигурно да намеря необходимите ми продукти в София.
Търсих в аптеки Ремедиум (някъде бях чела, че тамима, но нямаше  Sad )  Вече нямам търпение да изпробвам тези продукти!
Благодаря предварително!

ДОБРО УТРО на почитателите на Талодерма   bouquet
Предварително се извинявам, че днес няма да съм много активна, но утре - ще се реванширам./Посъбра ми се доста работа/ Така, както чета постовете, ще имам нужда и от консултации, и сигурно ще се позабавя, но обещавам да отговоря на всички  Hug
Деситка, за съжаление нямаме склад в София и най- заредени са Лечител, а продуктите, които не купуват от нас /Слънцезащитната серия, крема за мазен и смесен тип кожа в туба/ може да потърсиш в следните обекти:
м-н Ади               тел. 8570079
ЧА Нанси             тел. 9582548
ЧА Марешки        тел. 9753888
ЧА Феникс           тел. 9555573
ЧА Марешки в 13 ДКЦ           тел. 9631406
м-н Хенриета       0896616691
Относно втория въпрос - да, подходящ е. Позициониран е като слънцезащитен крем за деца от 6-я месец, както и за възрастни с чувствителна кожа.
Слънчев и успешен ден   bouquet

# 369
Здравей Плами,
от известно време ползвам детския крем с 50+ фактор и съм страшно доволна,но ми се струва че на 2 годишния ми мишок не му понася много добре.Бузките му се покриха със ситни пъпчици , а кожата му се изсуши и на места станаха лишейчета.Мазала съм го само 2-3 пъти.Незнам дали е от кремчето и искам да те попитам дали е възможно някоя от съставките на PROTECTA SPF 50+ KIDS да му действа по този начин?

Добро утро Живанка  Hug
Говорих за реакцията на детето с колежката и тя каза, че не би трябвало да има такъв ефект. Всяка кожа обаче си е уникална и е възможна такава реакция. Спираме естествено да го мажем с него, за да го изключим като причина. Поне има богат избор по аптеките на детски слънцезащитни  продукти. Дано намериш подходящия за детето, че вече слънцето е силно  Praynig
Успех   bouquet

# 370

Добро утро   bouquet
Пуснах справка на обектите заредили слънцезащитния и крема за мазен и смесен тип кожа в туба през последните 2 седмици:
-Първа Частна аптека - Червен площад
-Марешки - Владислав 37
-Марешки - Младост
-Сейба - Метро
Е, и този път ако не съм успяла - ще ти пускам извинителни картички на лични  Laughing

# 371
Здравей Плами,
от известно време ползвам детския крем с 50+ фактор и съм страшно доволна,но ми се струва че на 2 годишния ми мишок не му понася много добре.Бузките му се покриха със ситни пъпчици , а кожата му се изсуши и на места станаха лишейчета.Мазала съм го само 2-3 пъти.Незнам дали е от кремчето и искам да те попитам дали е възможно някоя от съставките на PROTECTA SPF 50+ KIDS да му действа по този начин?

Добро утро Живанка  Hug
Говорих за реакцията на детето с колежката и тя каза, че не би трябвало да има такъв ефект. Всяка кожа обаче си е уникална и е възможна такава реакция. Спираме естествено да го мажем с него, за да го изключим като причина. Поне има богат избор по аптеките на детски слънцезащитни  продукти. Дано намериш подходящия за детето, че вече слънцето е силно  Praynig
Успех   bouquet

Благодаря ти Плами,
ще му взема на Мустела 50+ дано да му понесе добре Praynig

Хубав ден  bouquet

# 372
Amadis, благодаря ти за бързия отговор   bouquet

# 373
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо за терапия на лишеи.
От малка като дойде пролетно време кожата ми на места започва да се засушава, залющва и става червено грапаво петно.
През годините различно съм се справяла с този проблем, но сега положението е нетърпимо. Последно добри отзиви имах от Долива и от един крем не помня марката с масло от гроздови семки.
Тези лишеи много бързо се зачервяват от крем, който е силно парфюмиран или и аз не знам точно от какво. В момента са засегнати от лишеи зоната около очите и бузите отстрани.
За сега ги маскирам малко с масло от пшеничен зародиш, но не изчезват, на допир кожата стои груба като шкурка. Червенината като, че ли избледнява, но след няколко часа се появявя наново. Крем ме е страх да сложа.
Друг основен проблем ми е, че приемам хормонални препарати от които се получават пигментни петна. Въпреки, че от февруари до сегашното обостряне на лишеите бях с крем с SPF15, петната са се увеличили.
Благодаря!   bouquet

Здравей   bouquet
Задължително трябва да ползваш продукти за чувствителна кожа /те са без парфюмни композиции и съставки, които може да предизвикат някакви алергични реакции/ и се нуждаеш от висок слънцезащитен фактор!
Може като начало да опитаме с:
емулсия за цяло тяло
EUDERMOL – 0 – чувствителна и нормална кожа
Глицерин, алантоин, пчелен восък
Алантоин: действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява
Пчелен восък: действа епителотонично, анти-септично, противовъзпалително, успокояващо, противосърбежно, придава на кожата мекота и кадифеност
Премахва и предотвратява залющването на кожата, възстановява и поддържа влажността и еластичността. За системно поддържане  на чувствителна кожа при раздразване и преизсушаване, причинено от  домашни и професионални дейности или от атмосферни фактори / вятър, студ, слънчево облъчване/
Нанасяй сутрин и вечер след почистване на лицето.

Фактор 15 не е висок за този период през тази година, а ако не е и от реномиран производител - може и само да го пише. Трябва ти продукт, който сутрин да нанасяш върху Еудермола, защото той е без филтър. Може да си вземеш:
PROTECTA ® - сленцезащитен крем
SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.
или друг продукт с  висока УВ защита от аптечната мрежа. Гледай да е за чувствителна кожа.

Пиши непременно за резултатите. Дано са положителни и бързи  Peace

# 374
Здравейте,мами.Тъй като в момента нямам много време за да прочета цялата тема,бих искала да ви попитам за някакъв крем на Талодерма или друга изпитана марка,който да ми реши проблема.Кожата налицето ми е ужасна.Имам много мазна кожа,особено в Т-зоната,а имам и пъпки.Мазах се с лосионче против акне и Имекс за пъпките,но незнам какво стана,омазняването мина и направо започнах да се люпя.Спрях лосиона и след два дни пак мазнотия,даже по-зле.Моля ви кажете ми какво да си взема има ли подходящ продукт на Талодерма за мен,ако може и цени да ми кажете.Благодаря ви много предварително.
Здравей   bouquet
Талодерма е разработила  два продукта  за лечение и профилактика на описания вид кожа:   

Крем за лице – за мазен и смесен тип кожа ТУБА на Талодерма
Конкрет от Роза, конкрет от Лавандула, алантоин, пчелен восък, урея, вит. А и Е
Лавандула, конкрет: действа епителотонично, анти-септично, анти-паразитно, противовъзпалително, успокояващо, противосърбежно, репелентно
Роза, конкрет: изключително богат на биологично-активни компоненти; наред със силните си анти-бактериални, анти-микотични и противовъзпалителни свойства оказва и биостимулиращ ефект върху всички структури на кожата; стимулира регенеративните процеси в епидермиса и дермата;

Маска за мазен и смесен тип кожа и против акне на Талодерма
Каолин (хума), ментол, камфора, борна киселина, салицилова киселина, цинков окис, сяра.
Приложение: Преди употреба нанесете върху малка площ на вътрешната част на пред-мишницата. Ако до 24 часа не се появи сърбеж и/или зачервяване се преминава към системно приложение. При употреба върху лицето да се пазят очите и лигавицата на носа. При нарушена цялост на кожата е възможно да се появи парене, което бързо преминава. Да не се използва от лица със свръхчувствителност към компонентите на препарата!
   Мазен и смесен тип кожа: 1-2 пъти седмично се нанася тънък слой върху цялото лице и се оставя за 30-60 минути.
   Акне (различни форми): Прилага се всяка вечер и се оставя през цялата нощ. След достигане на задоволителен резултат се употребява 1-2 пъти седмично. Само новопоявяващите се единични обриви се третират всяка вечер. Измиването на маската става с хладка вода. Веднага след това се нанася крем за мазен и смесен тип кожа
ДЕЙСТВИЕ:
Премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата - лек “пилинг-ефект”
Подобрява кожното кръвообръщение.
Създава приятно усещане за свежест и хладина
Регулира секрецията на мастните жлези
Антибактериално
Премахва и предотвратява образуването на “черни точки” (комедони) и акне.

Сутрин върху крема трябва да се слага продукт с УВ защита. За по-омазняващите се кожи препоръчвам / особено и сега през лятото/ пудра с филтър. Ако е и антибактериална - по-добре  Peace
Така съгласна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт