Пневмония

• 539
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, от 5.11 съм с пневмония.Симптомите бяха тежки- втрисане,температура, силни болки в гърба вдясно,дори мозъчна мъгла. 20 дни съм на антибиотик,правени са ми 3 рентгенови,но и след 2 седмици антибиотик снимката пак показва пневмония. Стеснил се е участъкът,но има.Доста симптоми отшумяха-нямам температура,втрисане,нямам вече изпотяване,мозъкът ми се  проясни.Остана една умора и желание за сън.Нямах упорита кашлица през тези дни.Едно накашляне.СРП 140,другите кръвни в норма.Посетих и пулмолог и той ми изписа още 7 дни антибиотик и следващата седмица отново да пусна кръвни и снимка.Притеснява ме това,че в рамките на 20 дни са 4 снимки и ако резултатът пак е лош какво следва

# 1
Въобще не се притеснявай от снимките. Реално, ако ти направят един скенер, облъчването е по-голямо, а този месец на мен ми правиха 2 рентгена и 1 скенер. Правила съм си и повече от 5 снимки на месец, няма драма.
По-голямата щета за организма са толкова много АБ, но в случая няма как - инфекция в бял дроб трябва да се лекува до пълно изчистване. Аз съм пила по 20 дни АБ само за бронхит, пък какво остава за пневмония.
Да се надяваме, че нещата ще отшумят, но възстановяването ще е поне още месец. Пулмолозите си знаят работата, не го мисли сега, ако резултатите са лоши и т.н. Мисли позитивно, че вървиш към подобряване.
А иначе - надявам се с тези всички АБ да пиеш и пробиотици, не знам дали имаш склонност към гъбички, но аз винаги пия и противогъбично, особено с такива дълги курсове.

# 2
Въобще не се притеснявай от снимките. Реално, ако ти направят един скенер, облъчването е по-голямо, а този месец на мен ми правиха 2 рентгена и 1 скенер. Правила съм си и повече от 5 снимки на месец, няма драма.
По-голямата щета за организма са толкова много АБ, но в случая няма как - инфекция в бял дроб трябва да се лекува до пълно изчистване. Аз съм пила по 20 дни АБ само за бронхит, пък какво остава за пневмония.
Да се надяваме, че нещата ще отшумят, но възстановяването ще е поне още месец. Пулмолозите си знаят работата, не го мисли сега, ако резултатите са лоши и т.н. Мисли позитивно, че вървиш към подобряване.
А иначе - надявам се с тези всички АБ да пиеш и пробиотици, не знам дали имаш склонност към гъбички, но аз винаги пия и противогъбично, особено с такива дълги курсове.
Много благодаря за това ,че ми отговорихте! И дори ме успокоихте! Бъдете здрава!

Общи условия

Активация на акаунт