Нашите second hand находки - тема 51

• 75 252
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз пера на програма за вълна с препарат за вълна, и суша на един лост ( по принцип за набиране). Винаги пера по една дреха на тази програма. Така не се търкат една в друга и няма степване у дори топчета

# 106
  • ...живея на последния етаж...
Огромна част от вълнените ми пуловери са процент вълна плюс нещо синтетично. Като се замисля, 100% вълна скоро не съм срещала, то е много нестабилно влакно и бързо се износва. Та всичко такова вълнено пера на програма за вълна и суша в сушилня на програма микс. Няма поражения, стават много пухкави. Не мога да си представя да пера по един пуловер, това да извъртя 10 перални, ами не. А след сушилнята няма никакви топчета по тях.

# 107
Нестабилни и износващи се се масовите, а специалните-не!

# 108
С изключение на алпаката нямам вълнени неща със синтетика, само 100% мерино и кашмир. Видя ли акрил тръпки ме побиват. Не смея да ги пускам в сушилнята и суша до парното.

Тъкмо да направя поръчка от Ремикс и пак се счупи сайта. Месеци едно и също как пък не го оправиха вече.

# 109
.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 13:50 от *ирис*

# 110
О, аз почти съсипах кашмирен пуловер в сушилня и от на мъжа ми, стана мой. 😁 Нося си го, де, нищо че е мъжки.
Кашмир пера само на ръка в хладка вода и суша на въздух, без директно слънце. В общи линии пране и сушене ми отнема повече време от самото носене, но втори път няма да посмея да пусна в сушилня.

# 111
  • Mostly in my mind
Кашмир и вълна пера на програма за ръчно пране и си съхнат на въздух, абсурд да ги сложа в сушилня.

# 112
Няколко подбрани парчета от Хумана по 2'50лв,последната блуза стои на плисе ръкава и гърба .

# 113
Здравейте, не знам дали темата е подходяща, но как перете яке от естествена кожа?🙂 Приятелка ми подари нейно яке, което няма да носи повече, но се чудя какъв е най-подходящият начин да го изпера?

# 114
Здравейте, не знам дали темата е подходяща, но как перете яке от естествена кожа?🙂 Приятелка ми подари нейно яке, което няма да носи повече, но се чудя какъв е най-подходящият начин да го изпера?
Аз си чистя якето с влажна кърпа.

# 115
От вътрешната страна ползвам спрей я от ДМ за дезинфекция и гладене, а върху кожата почиствам с препарат за почистване и подхранване на изделия от кожа (последно съм взела този от Лидл).

# 116
  • ...живея на последния етаж...
Всички кожени якета пера в пералня на 30°, после суша на закачалка. Понякога някое изсъхва леко твърдичко, но като се облече, се оправя.

# 117
Здравейте, момичета! Blush Включвам се с една пола на Зара от Манията в Галакси център, която вече е Цветомания. Магазинът е доста голям и поне половин час можеш да си изкараш в ровене и разглеждане, но изборът не е много добър... Масово блузи и горни дрехи бяха видимо износени, а аз бях в деня на зареждане... Цените - със сигурност не е евтино, но да кажем, че ако нещо много ти хареса е приемливо.

# 118
Благодаря! А в пералнята няма ли да се повреди кожата? Все в някакъв момент си мисля, че ще се наложи да изпера якето, най-малкото заради подплатата...🤔 Якето е с много нежна на пипане кожа, пише "Italian leather".

# 119
  • Sofia
Дайте го на химическо.
Не бих го прала в пералня.

Общи условия

Активация на акаунт