Нашите second hand находки - тема 51

• 75 257
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Аз също препоръчвам препарат за освежаване на дрехи (вместо пране) на ДМ.Даже не мисля, че беше за гладене, а точно за освежаване.Напръсква се подплатата и се слага да се суши.На балкона например.

# 121
А миризма на пот премахва ли този препарат?
Химическото чистене не ми е опция. Ако се изпере внимателно на ръка якето, нещо може ли да му стане? Т.е. мокренето на естествената кожа проблем ли е по принцип?

# 122
Зависи как е третирана кожата при производството (което няма как да знаеш). Или нищо няма да му стане, или ще се прецака. Аз залагам повече, че нищо няма да му стане, понеже съм прала не малко кожени неща. След пране може да стои малко твърда, но омеква след известно ползване.

# 123
Пипкава работа е с кожата. Вижте какво пише на етикета, някои са ми ги отказвали в химическото.

# 124
Моето съм го носила в дъжд и нищо не му става. Бих обърнала наобратно да изпера леко подплатата, без много търкане и без много препарат, а след това само с влажна кърпа или със специален препарат - самата кожа. И на закачалка да съхне на въздух. Поне планирам като запролети, така да почистя моето. В никакъв случай пералня или химическо.

# 125
Календар на Димитър Петков?

# 126
  • Карлово
Аз си пера на ниска температура кожените дрехи. После центрофуга на 400 оборота и съхнене или на закачалка, или хоризонтално на хавлия върху сушилник. Обаче миналата година прах едно яке в студено време,  няма съхнене това чудо, дни го въртях с подплата навън, навътре, с хавлия с вкарани ръкави в ръкавите на якето, голям тормоз. Изсъхна накрая и си го нося, но вече не пера в студено време.
 Миналата седмица си купих пола, изпрах и изсъхна за денонощие навън, но беше много топло. Малко гледам подплата се разлепила на едно място, но с лепило за кожа ще се оправи.

# 127
  • Свети Влас

# 128
Календар Мания-Димитър Петков-София
Скрит текст:

# 129
Може ли някой да обясни как се случва ценообразуването и какви са цените в Хумана магазини А, конкретно тези в Красна поляна или Изгрев, защото нещо не намирам информация, а планиран да посетя? Sweat Smile

# 130
Може ли някой да обясни как се случва ценообразуването и какви са цените в Хумана магазини А, конкретно тези в Красна поляна или Изгрев, защото нещо не намирам информация, а планиран да посетя? Sweat Smile
Днес е -10%, има и happy hour -20%.

Големите намаления са втората (?) седмица на 2025.Simple Smile

# 131
  • София
Имам 3 находки от последните дни.
Онзи ден си взех непромокаемо якенце за 3 лв от "Искам" в Люлин, а вчера ходих до "Mpulse"  в последен ден на зареждане - 3лв/кг. Тъкмо реших, че нищо не ми харесва и видях едно елече, каквото много искам да си имам за работа, по-дамско да стои, защото, откакто отслабнах другите са ми големи и не мога да ги нося на работа например. Все пак са и някак планински. Та, това е много топличко, става и за планината (утре май ще го изпробвам на Витоша Simple Smile ), има пухена подплата на качулката и отново е промазано. Имаше и една пухена лентичка отстрани на качулката, ама слава Богу семахаше (никак не ги харесвам). Жестоко просто!  Преди няколко месеца беше изключено, ама сега влязох  в него и вчера бях много щастлива. А, и от няколко месеца търся да си купя ощеедна малка кърпа за кухнята, ама все не уцелвам. Вчера си намерих тази за 22 стотинки, че и много симпатична.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 11:59 от Светулчица

# 132
Здравейте,това екипче ми го продадоха като секънд хенд,но е отлично, неразличимо от ново,хареса ми много

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 21:44 от marga1977

# 133
# 134
Благодаря на всички, които се включиха с мнение за прането на коженото яке!🙂 Мисля или да изпера на ниска температура в пералнята и макс 400 оборота центрофуга, или да изпера на ръка (доколкото е възможно) само подплатата, а отвън с подходящи мокри кърпи. Сушенето в студено време няма да е проблем, защото имам влагоабсорбатор и няма да се налага да съхне навън.

Общи условия

Активация на акаунт