Нашите second hand находки - тема 51

• 75 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Мания в Била на Опълченска и Сухата река вече ги няма. Smirk Разочарована съм.Не се учудвам ако покрай китайските вериги имат отлив на клиенти.По-точно високите цени отблъскват клиентите.Отдавна доста от дрехите 2 ръка станаха по-скъпи от нови такива.Преди два дни купих инцидентно някои неща от Синсей на Джъмбо плаза.Суитчери по 7лв.После минахме през Манията пак там..... ами на тройни цени, избелели цветове.
Само за мен никога нищо няма в ''Хумана".Раздвам се, че доста хора тук имат добър опит с тях.Преди доста години, когато имаше огромен магазин с/у халите ми беше любим.Тогава много хубави покупки правех.

# 271
  • София
Жалко за Сухата река, удобна ми идва.
За втората част - не е тайна за никой тук какво има в Сенсей, Пепко, Кик и китайските "молове". Но доколкото следя темата, не си представям масово да търсим именно това и идеята е коренно различна.

# 272
Който е свикнал да преравя всичко в магазина и да чете етикетите, намира какво да си купи и от там.

# 273
  • Mostly in my mind
Нашата Мания пък от Контур, или както там се пише, стана пак нормална Мания, с нормалните си парцаля  Blush Контура повече ми харесваше.

# 274
  • Пловдив
Аз лично в мола не изпитвам удоволствие да ровя час примерно, за да намеря две читави дрехи. Масово трикото на Пепко и Синсей, след първото пране се деформира, пак взимам понякога.

# 275
Два пъти съм си купувала блузки от Синсей и няма да повторя. След второто пране се разтегнаха. Да, евтино е, но не си струва :/

Затова много си обичам качествените, евтини находки от Вторите Употреби Simple Smile И се радвам, че попадам на такива.

Но виждам, че не във всеки град, район, магазин все пак има такова изобилие от магазини ВУ и стока :/

# 276
Мания красна поляна в крайна сметка работи ли

# 277
Именно с този грешен наратив, че разни треторазрядни марки са по-евтини от втора употреба води до неглижирането на магазините и западането им.
Вярно е, че цените са по-високи отпреди, но тя инфлацията си върви нагоре и това е положението.
Тенденцията с некачественото на дрехите е в световен мащаб.
Дори скъпи марки като Camel, Massimo duti и други не са със същата здравина, имат криви шевове и стърчащи конци които не импонират на цената и класа им.

# 278
Абе скъпо си стана във втората употреба! За предлаганото качество - абсурдно!

# 279
Мания красна поляна в крайна сметка работи ли
За Красна поляна няма инфо в приложението (освен ако не го водят по друг начин).
Има Красно село

# 280
Аз пък си оставам фен на вторите употреби точно заради качеството,което намирам там.Мания отдавна ме изгубиха като клиент,Хумана са си топ верига за мен,четири сезона също,макар че доста завишиха цените вторите.

# 281
Е да де, то и те вече са Контур, ама работи ли

# 282
Последната ми покупка от мол са дънки Зара за 10 лв. от зимното намаление през 2022 г. Хумана са ми любими. От боклучавите магазини на кило на Женския пазар имам страхотни попадения за до 3 лв., но си иска ровене, търпение, оглеждане и четене, същото важи и за Искам.
Майка ми още носи една кашмирена жилетка, която е купувана от швейцарска втора употреба в началото на 90-е.
Харесва ми нещо качествено и запазено, което вече е било направено, да не създава боклук, а да се използва от друг с кеф, не толкова ниските цени (те, разбира се, са бонус 😊).

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 13:22 от japp17

# 283
Искате ли да направим актуален списък на магазините и да е на първа страница?
Аз около Женския пазар се сещам само за един.
И в Швейцария ли имат втора ръка?😜

# 284
  • София
около женския пазар аз знам 5 магазина

Общи условия

Активация на акаунт