🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 40 448
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 795
  • До морето
А всъщност играта въобще не е замислена да е отборна. Стратегията на Мая (да е близка с много хора или по-скоро да им е симпатична дотолкова, че да не я пращат на игри) е много по-правилна. Ако Влади не беше отпаднал, с  Жоро и Венци също имаха добър план - от 2 лагера, без да имат видима връзка помежду си, всеки си играе играта, разчиства и накрая се срещат на финал...

Освен двете отборни битки за храна, никога нищо отборно не е имало. Спомнете си, че в началото дори Бистра искаше да маха хора от собствения си лагер, защото хем са безполезни, хем са  конкуренция, хем ядат от храната. Колкото по-малко хора в лагера, толкова по-големи порции. Нещо, от което сега се възползва Бат Жо. Бавно и методично съсипа Бавния лагер с гениалните си избори и остана сам, но пък сега разполага с по чувалче храна на ден, а другите си делят 1 барче на 5.

Така че, на Миро отборните стратегии са  ми малко в повече последните дни. Да не говорим, че неговата работа е малко "Дайте да дадем..." Финалът е след няколко дни, но той, видиш ли, бил разочарован от соловата игра на Венци и го казва с  такъв тон и такава трагична физиономия, все едно Венци току що е изял десет детски черни дробчета 🙄

# 796
Отборният план на Атито, той да е първи, Бистра втора и Миро на елиминация е супер за Ати. Той хипотетично взима половината гривни на Бистра, всичките на Миро, като той може и да отпадне. На това му се вика отборна игра. Joy Това даже Жоро не би го измислил. Joy

# 797
Ами евала на Миро, а и на всички в лагер 3 и на портрета от дървото - от къде тръгна и къде са сега. Продукцията натърти вече, че настъпва залеза му, но браво.

За Миро:
И изведнъж - ти да видиш, “бушонът“ ще изгърми за съвсем друг, макар и тривиален финалист от мъжки пол, който има нужда от бащинско рамо, макар и по заместване.
Ми не, не съм ок с това, не за друго, поне да не беше казвал това, че е щял да дари парите на старчески дом. Ами да беше го направил, толкова хора го искахме на финал, защото има потенциал и знае как да се заведе сам до него, вместо това поне за мен последните епизоди с поведението му в тях ми навяват по-скоро популизъм и някак симпатиите ми към него все повече достигат кота нула.
И аз много исках Миро да играе за себе си, както и 90% от форума сигурно. Или дори да иска да ходят той и Бистра на финал, обаче взех да мисля, че той не знам дали иска, но не би могъл да играе сам за себе. Може би точно, защото знае как и не му се плаща тази цена.

И пак ми звучи истинският завет на Йочколовски, този от визитката:
"Властта е наркотик, който в цивилния живот не можеш да имаш, затова искам да бъда на този остров, за да намеря тази тръпка"

За Алекс Yellow Heart
Аз много получих от него, когато се откри, но не както му се иска на него или на продукцията, не защото видях там гениален замисъл. Видях там търпение, дързост, вътрешна сила, доверие и уязвимост. Стингах до него през емоциите си и съчувствието. Избра точният момент да скочи.
Харесвам го точно, когато играе в атака и ще се радвам да излезе в следващия епизод Yellow Heart

А другата му страна дето е "умна на пъзел" и се взима прекалено на сериозно, за нея какво да кажа на фона на това как половин сезон употребяваме термина "редене на пъзел" в темата благодарение на Кирцата.
Едно на ръка, разбира се, заветът от Дяволо към Вера Green Heart:
Правило номер, ако си стратег и не залагаш толкова на силовите битки, то задължително трябва да си добър на пъзели, иначе просто няма как да ти се получат нещата. Жалко.
Но и друго не е това върхът на хранителната верига в играта. Стига ги реди на "тъпи на пъзел" (за Ванеса каза това, а не че е генерално тъпа). Та Ванеса била тъпа на пъзел. Вени пък да не би да излезе умен на пъзел, аааа не Дзами просто е още по-тъп на пъзел и от Вени. Алю, стратеже, умереност там нещо, смирение, мъдрост, справедливост  ... ко стана.

И завет от Кирцата и Биляна към продукцията:
Ако искате да наредите пъзела на зрителите, другия път да не е за под минута, че над половината аудитория седи и се чуди "правихме ли нещо изобщо" Grinning

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 11:35 от Одри ♡

# 798
  • Другата България
Да поясня, че мислех, че ясно съм се изразила и не се налага доуточняване.
Ако мимоландовци се разцепят видно и очеизвидно, а не само на синхрони и шушукания, погледи и вметки и т.н., което за мен не е чак от седмици, то тогава може Гошо да е човекът с едната гривна.
А това с иконометрията и Венци - типично в негов стил Венци бръщолевеше глупости. Joy Шегуваше се, разбира се. Joy

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 08:00 от Merri_An

# 799
Joja,   a.k.a.  кака Гица

# 800
# 801
  • София
Можеше и да повярвам на Мирцата за отборната игра, ако не беше нападнал така грозно Венци, че искал да играе. С тъпи доводи, че Венци бил слаб ... на пъзели Simple Smile
Не се сети навреме да използва лайтмотива "трябва да чистим силни играчи от други лагери", сигурно се изяжда от яд. Нищо, нека падат маски, аз съм доволна.
Браво на Венченцо, тихичко и кротичко си направи каквото си реши.
И друго, каузата на Ати била благородна, Ами ок. Хайде обаче да позволите и на останалите да си имат каузи, а? Какво й е на каузата на Венци, например? Да не говорим, че е ясна за изпълнение, купуваш фургони. Как Ати ще спаси българските гори, моля? Как ще използва парата, за да "спаси" горите? Някой да ми разясни. Или като тати ще си направи едно ресторантче насред гората, никой друг няма да има право да отваря ресторант наоколо, и така ще спасява? Морето за тати, гората за Ати, перфектно!

# 802
С какво пък толкова обижда Алекс, хайде, моля ви се. Казва неща, които са истина. За мен е обективен. Как пък само неговите изречения следите толкова изкъсо... Всички пляскат какви ли не епитети, обаче - не, Алекс ви е арогантен.

# 803
Надкастът с Вера Green Heart няма да може да бъде преразкзан, защото всяко изречение е важно. Гледайте го Simple Smile
Хитрата лисица тя Green Heart

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 11:36 от Одри ♡

# 804
  • София
Арогантен е и още как. Когато поведението не отговаря на претенциите, да му се възхищаваме ли?
Има още уроци да учи малкото 30 годишно детенце. Ама има време де, къмто 60 може и да порасне Wink

# 805
Поведението на Дзами и Георги отговоря ли им на претенциите?

# 806
Черешката  на тортата беше когато Бистра възрази срещу подредбата в евентуална игра да е втора, а Сашо я убеждаваше, че в това нямало проблем, защото гривните й ще останат в "отбора" Joy  Все едно крадеца да уверява окрадения, че е най - добре за всички да бъде ограбен.

# 807
Хаха да, звучи нелепо, че и се възмущава как Бистра толкова време не можела да разбере какво? Че отбора=Алекс.

# 808
  • София
Ати правил стратегия заедно с Мама и Тати преди да замине за острова.
Сега се наложи да измисли стратегия на самотен острова, без помощ, и му пратиха втора глава да я мислят заедно. Simple Smile
Изобщо да не ни пробутват, че оттук нататък все ще е така и винаги ще ходяпт на острова по двама, защото то не останаха много завъртания на диска до края на играта.
Продукцията си го подпря. Стратег. Laughing

# 809
  • България
Моята гледна точка е, че продукцията иска да скара Мимоландия от 3-4 епизода и отиването на Миро на Острова на избрания е част от същата стратегия, а не подпиране от продукцията. Разделен силен камп се превръща в разпадащ се камп, оттам нататък има поток на гривни към бедни играчи.

Общи условия

Активация на акаунт