За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 405
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 8 072
Ябълкова, ето още няколко предложения за фунийки - 1, 2, 3.
А фунийките омекват от пълнежа, така че дори и да са твърдички след изпичане като ги напълниш ще омекнат след известно време.

# 271
  • Мнения: 318
Здравейте! Виждам, че има рецепти в нета, но искам да попитам тук - баклавата с лешници хубава ли е? Имам голям пакет и не знам какво да го правя…

# 272
# 273
  • Sofia
  • Мнения: 22 673
Здравейте! Виждам, че има рецепти в нета, но искам да попитам тук - баклавата с лешници хубава ли е? Имам голям пакет и не знам какво да го правя…
Въпрос на вкус. Simple Smile Хубава за едни, за други не...
Може би да направиш малка доза за проба...
А лешници просто бих си яла така...

# 274
  • Мнения: 43 935
Яла съм баклава с лешници и течен шоколад, беше страхотна.

# 275
  • Русе
  • Мнения: 6 355
Скрит текст:
Здравейте! Виждам, че има рецепти в нета, но искам да попитам тук - баклавата с лешници хубава ли е? Имам голям пакет и не знам какво да го правя…

# 276
  • София
  • Мнения: 12 257
Здравейте! Виждам, че има рецепти в нета, но искам да попитам тук - баклавата с лешници хубава ли е? Имам голям пакет и не знам какво да го правя…
Една година правих със запечени лешници - страхотна!

# 277
  • Мнения: 9 632
Да ви разсмея сутрин рано. Водена от вашите предложения, започвам да правя арменските сладки на Пепчо. Решавам да направя половин доза така за проба. Викам си - имам някакви останали брашна, дай да ги оползотворя. Обаче и мас имам, дето така си стои, що да не използвам и нея. Та правя си по рецепта водата с маста, бухам вътре брашното от спелта и то започва да става едно такова трошливо и се усещам, че на половин доза вода съм сложила брашно за една доза. Ами сега? Намирам масло в хладилника, мятам го в топлото тесто. Загрявам в каната вода доливам и бъркам в несвяст и си се смея на акъла. От една елементарна рецепта, направих егати бъркоча.  Но станаха чудесни, да не повярва човек Simple Smile

# 278
  • Мнения: 1 486
С брашно от спелта стават ли сполучливи различни печева, сладки, кексове,питки и т.н?
Имам още пълнозърнесто брашно и лимецово.
То им е сега времето да ги вложа.

# 279
  • Sofia
  • Мнения: 22 673
С брашно от спелта стават ли сполучливи различни печева, сладки, кексове,питки и т.н?
Имам още пълнозърнесто брашно и лимецово.
То им е сега времето да ги вложа.
Спелтата си има глутен, макар различен от пшеничния, та би трябвало да стават.  Сега друг въпрос е, че кексове и този тип сладкиши е добре са с нископротеиново брашно (9-10г.) или поне да има почивка след разбъркването.    Виж мързеливките/добруджанките си стават прекрасно.  И по тази линия и дребни сладки и маяни печива - да.
Лимецовото е по-особено брашно, с много малко глутен, та като добавка към бяло е по лесно.

# 280
  • Мнения: 24 873
Да ви разсмея сутрин рано. Водена от вашите предложения, започвам да правя арменските сладки на Пепчо. Решавам да направя половин доза така за проба. Викам си - имам някакви останали брашна, дай да ги оползотворя. Обаче и мас имам, дето така си стои, що да не използвам и нея. Та правя си по рецепта водата с маста, бухам вътре брашното от спелта и то започва да става едно такова трошливо и се усещам, че на половин доза вода съм сложила брашно за една доза. Ами сега? Намирам масло в хладилника, мятам го в топлото тесто. Загрявам в каната вода доливам и бъркам в несвяст и си се смея на акъла. От една елементарна рецепта, направих егати бъркоча.  Но станаха чудесни, да не повярва човек Simple Smile
Тая рецепта е дуракоустойчива, много я харесвам и по много поводи съм черпила с такива сладки, че стават и за който спазва пости, когато са с олио.
И тестото е като пластилин, ако имаш и деца може и на тях да връчиш да правят топчета - достатъчно лесно е и ги държи заети Grinning

# 281
  • София
  • Мнения: 4 977
Кондензирано мляко,сладкарска сметана,течен перилен шоколад и маскарпоне-кои от тях да комбинираме за да се получи хубава бисквитена торта с бисквити ,, Закуска"?

# 282
  • София
  • Мнения: 4 890
............течен перилен шоколад................
Само това не слагай, моля те. Wink

# 283
  • Мнения: 24 873
Има страхотна рецепта за бисквитена торта с маскарпоне в блога на Пепчо, не помня тя с какви бисквити я беше писала но мога да кажа от опит че със Закуска става добре. На майка ми това са по подразбиране какви ползва за всякаква бисквитена торта.

# 284
  • Мнения: 746
Здравейте! Ако разтопя побелял шоколад, за да глазирам сладкиш, като изстине пак ли ще побелее?

Общи условия

Активация на акаунт