За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 590
  • 768
  •   1
Отговори
# 765
  • Русе
  • Мнения: 6 156
Скрит текст:
За първи път решихме да си правим сушен свински врат вкъщи. "Постлахме" месото във едра сол, колко време го държим? Предпочитам да не е много солено. Четем противоречиви рецепти, на едно място 12 часа, на друго 24.

Оригинална рецепта за приготвяне на пастърма.
 

По тази рецепта съм приготвял свински врат и месо от корема. Трябва да се внимава месото да е провесено на хладно и проветриво място. Ако има по него сланина и е топло се топи.
Ето как изглежда.
     

# 766
  • Мнения: 6 307
Свински врат режа на подходящи парчета  и кисна 48 часа в студена саламура от 120 гр сол и 40 гр захар.Изкисвам 24 часа в чиста вода.Овалвам в подправки и суша.
Тези количества сол и захар за колко литра вода са? Някакъв процент ли от общото тегло месо и вода?

# 767
  • Мнения: 1 599
Извинявам се - на литър вода.

# 768
  • Мнения: 9 460
Заповядайте в новата тема Simple Smile
Весела новогодишна вечер на всички!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1725625

Общи условия

Активация на акаунт