За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 618
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
Момичета, исках да направя пърленки, но сухата ми мая се оказа с изтекъл срок - до 04.2023 хаха , та дали би могло да й няма нищо, как мислите

Ако, наистина не се получи със сухата мая, пробвай тази рецепта.

# 721
  • Мнения: 9 461
Има ли немиришещи кори за суши?
соево нори, не мирише.

# 722
  • Мнения: 43 507
Така, търся помощ за следния казус.
На 31.12 съм на работа от 9 до 14 часа и след това трябва да изпека баница за празненството на сина. Веднага след баницата трябва с ММ да тръгнем на път- около 3 часа (живи и здрави), за да празнуваме Новата година. Мога ли да си помогна с баницата от сутринта преди работата ми? Трябват ми хакове за баница със сирене и яйца.

# 723
  • Мнения: 16 555
Редиш баницата и прибираш в хладилника. Като се прибереш, печеш. Ако ще я заливаш с мляко, яйца,  то да е преди печенето.

# 724
  • софия
  • Мнения: 30 437
Аз също съм на работа на 31. Утре вечер ще я приготвя, завия тавата и сложа в хладилника, а на 31. след работа ще я полея с прясното мляко и сложа да се изпече за час (моята рецепта е тази на морена). Какъв друг хак?
Това правя често и без да е НГ. Приготвям вечерта и на сутринта пека. Идеална става.

# 725
  • In transit
  • Мнения: 14 218
Мари, и аз правя баницата, както е писала Сирос. Редя корите, слагам мазнина и сирене, покривам и прибирам в хладилника. На сутринта, разбивам яйцата + прясно мляко и газирана вода, заливам и пека.
Моята се изпича за около 40-45 минути. Ако искаш по-точна рецепта, кажи.

# 726
  • Мнения: 43 507
Т.е. да ръся само сирене, а не сирене+ яйца. Тях да ги оставя само за заливката.

# 727
  • In transit
  • Мнения: 14 218
Да, защото ще намокрят корите. Като се върнеш от работа, я заливаш със смес от мляко и яйца, и печеш.

# 728
  • Мнения: 16 555
Ако плънката ти е сирене и яйца си ги сложи. Заливката отделно преди печене. Така правя примерно добруджанския бюрек. Плънката е сирене, малко кисело мляко и яйца. На сутринта заливам с прясно мляко и яйца.

# 729
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Покрий тавата с фолио да не засъхнат листите и тогава остави на студено. Преди печене полей с заливката.

# 730
  • Мнения: 6 308
Т.е. да ръся само сирене, а не сирене+ яйца. Тях да ги оставя само за заливката.
Тази баница  на Мики е много хубава и престоява дълго време в хладилник.
https://www.mycookingcreations.com/2020/08/gibanica.html?m=1

# 731
  • In transit
  • Мнения: 14 218
Меган, благодаря, че напомни за нея. Съвсем бях забравила, че и тя престоява в хладилник. Blush

# 732
  • Пловдив
  • Мнения: 16 089
пеп-4o, да разбирам ли, че по заведенията предлагат със соево нори?

# 733
  • Мнения: 5 184
Та дааа. Амандие.
Другият път - другите. Че имам 2 плика бадеми още Grinning



# 734
  • Мнения: 9 461
пеп-4o, да разбирам ли, че по заведенията предлагат със соево нори?
Да. Цветните кори. Ако си намериш, може и да си направиш.

Общи условия

Активация на акаунт