За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 604
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте, имам един въпрос, в момента готвя свински пържоли с гъби и сметанов сос на фурна но погрешка вместо сметаната за готвене съм сипала сладкарска за разбиване неподсладена 😒 Ще станат ли и с нея или да излизам за нови продукти?
От какво ти идва чуденката, щом сметаната не е подсладена?

И мен ме вълнува дано някой ни каже, бях тук за друг въпрос. Е станаха 2  въпроса,имам прясно мляко отворено то си е цяло без малко. Но имам и сметана + нишесте.
Мислих си да сваря и да направя нишесте, но сметана да добавя ли? И заслужава ли си, моята сметана е сладкарска. Освен това има и банан.....
Не разбрах...  Къде "има и банан"..  "сметана + нишесте" значи да са смесени....
Ако имаш предвид крем да направиш  с млякото, хубаво. И може и сметана да добавиш, накрая разбита.  Ама ако е сладка твоята сладкарска, внимавай със захарта в крема.

# 751
  • Мнения: 438
Благодаря, исках да кажа че имам и плод.

# 752
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
За кокоса, аз процедирам по същия начин, наръсвам и прибирам в хладилника, при сервирането ръся още.
Имам нужда пак от вашата помощ. Искам да си направя тиквички с млечен сос, сосът ок, но тиквичките не искам да са пържени, ако ги панирам с яйце и галета и изпека във фурната ще станат ли?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_17.html


Скрит текст:
И мен ме вълнува дано някой ни каже, бях тук за друг въпрос. Е станаха 2  въпроса,имам прясно мляко отворено то си е цяло без малко. Но имам и сметана + нишесте.
Мислих си да сваря и да направя нишесте, но сметана да добавя ли? И заслужава ли си, моята сметана е сладкарска. Освен това има и банан.....

От млякото, захар и нишестето си направи млечен крем. Разбий сладкарската сметана, нарежи бананите на дребни парченца и прибави към изстиналия крем. Готово, разсипи в чашки.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 15:38 от peych

# 753
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Благодаря, исках да кажа че имам и плод.
Бананът е по добре на парченца преди сервирането на крема.

# 754
  • При децата ми
  • Мнения: 7 306
Хриспа, ако държиш на домашна майонеза, но те е страх от цели яйца, сложи само жълтъци. По-вкусна става.

От цели яйца не ме е страх. Страх ме е от сурови. Smile

# 755
  • Мнения: 16 541
Направи млечна майонеза тогава. Вкусна е.

# 756
  • Мнения: 43 501
Благодаря ви за напътствията за баницата! Стига да имам време и не забравя, ще я снимам, за да ви я покажа преди да поемем на път.

# 757
  • Мнения: 453
Peych на 3-тата рецепта с питката (памук погача) какво се прави след изваждане от фурната? Пръска ли се с вода? Покрива ли се?

# 758
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
Peych на 3-тата рецепта с питката (памук погача) какво се прави след изваждане от фурната? Пръска ли се с вода? Покрива ли се?

Не се пръска, можеш да я покриеш с кърпа.

# 759
  • Пловдив
  • Мнения: 16 079
За първи път решихме да си правим сушен свински врат вкъщи. "Постлахме" месото във едра сол, колко време го държим? Предпочитам да не е много солено. Четем противоречиви рецепти, на едно място 12 часа, на друго 24.

# 760
  • Мнения: 16 541
Аз държа в сол 24 часа. После 24 във вода. Подсушавам,  овалвам в подправки и суша. Нямам издънки до сега.

# 761
  • Мнения: 6 860
В капамата слага ли се лук?
Знам за зеле, ориз, меса.
Кои са подходящите подправки?

# 762
  • In transit
  • Мнения: 14 217
В капамата слага ли се лук?
Знам за зеле, ориз, меса.
Кои са подходящите подправки?
Заповядай: Капама

# 763
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
В капамата слага ли се лук?
Знам за зеле, ориз, меса.
Кои са подходящите подправки?

 

# 764
  • Мнения: 1 599
За първи път решихме да си правим сушен свински врат вкъщи. "Постлахме" месото във едра сол, колко време го държим? Предпочитам да не е много солено. Четем противоречиви рецепти, на едно място 12 часа, на друго 24.
Свински врат режа на подходящи парчета  и кисна 48 часа в студена саламура от 120 гр сол и 40 гр захар.Изкисвам 24 часа в чиста вода.Овалвам в подправки и суша.

Общи условия

Активация на акаунт