За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 630
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 15 046
На разядка, с настъргани варени яйца и майонеза. И печени чушки може.

# 661
  • Мнения: 1 445
Аз нещо да добавя макар вече е малко късно за тиквеник. Правя го със сурова тиква. Така не става сух. И особено важното е: Захарта не я прибавям в тиквата, а я ръся въху втората кора, преди да я навия.

# 662
  • Бургас
  • Мнения: 24 229
Това със ръсенето на захар на кората, не съм го правила. Ще го пробвам.

Снощи пекох пържоли в плик и сега ми е едно криво.....Що ли го използвам този плик, като е вреден?
Трябва да си взема йенска тавичка с капак, че моята няма. Пека с фолио, ама на! НАвила съм си,че искам нова с капак.

# 663
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
За тиквеник късно няма по мое мнение, докато има тиква, все му е време.Simple Smile
Ей го моя тиквеник, като даже и отгоре преди да сложа във фурната поръсвам със захар. Снимката е линк.

# 664
  • Мнения: 15 046
И аз го правя със сурова тиква и наръсвам директно захар върху кората.

# 665
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Имам кутийка рикота, в какво да я вложа?  Не ми се ще да е нещо сладко.
Тук имам към 50 идеи какво да приготвиш с рикота, солени и сладки. Може нещо да ти хареса. Hug

# 666
  • София
  • Мнения: 12 222
..........
Снощи пекох пържоли в плик и сега ми е едно криво.....Що ли го използвам този плик, като е вреден?
Трябва да си взема йенска тавичка с капак, че моята няма. Пека с фолио, ама на! НАвила съм си,че искам нова с капак.
.............
Сега пък бил вреден плика, `айде молим ти се, не се връзвай на всичко, то и аз съм вредна ама ме търпят.

# 667
  • Бургас
  • Мнения: 24 229
Тъкмо днес мислех да питам тук, дали ги използвате пликовете?

# 668
  • Мнения: 24 624
Ползвам пликове понякога, не са ми за ежедневно готвене но от време на време се улеснявам с тях. Иначе имам голяма йена с капак, 5 литрова е и си я ползвам и вместо гювеч - тя при този размер е и с доста дебели стени. Но е голяма и тежка също де, всеки си преценява кое как и колко го устройва. За мен се оказа много удачна, поне аз не намирам разлика между бавно сготвено във фурната в нея и в пръстен гювеч, само дето тя ми е по-лесна за съхранение че мога да слагам неща едно в друго, а и ми служи за голяма салатена купа също Grinning Но си имам винаги и от пликовете из някой шкаф, за някои неща те са ми по-удобни.

# 669
  • Мнения: 7 988
Честити Коледни празници!
Моля за идеи за оползотворяване на почти 1кг " хамон серано"( от тези целите на стойка)? Вкъщи не се хареса така като мезе и освен върху пица, друго не се сещам? Подходящо ли е за увиване на хапки сирене и запечени? Друго? Благодаря!

# 670
  • Мнения: 9 462
Да, завиваш моцарела, кашкавал - несолени солени сирена. Тънки пържолчета и листенце салвия и имаш почти салтимбока. Обожавам така. И за да не те притеснява можеш да го нарежеш на ленти и замразиш по няколко броя, за да използваш по-нататък, защото ще ти втръсне от един цял бу

# 671
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Дени, става за увиване на резен круша и някакво меко сирене, примерно бри, може и орех да сложиш. Може да го ползваш за сандвичи, тънко нарязано, например в пиадина/тортия с моцарела; като част от сос за паста, вместо бекон; пиле с доматен сос и хамон нарязан. Изобщо на места, където може да ползваш бекон и да го запържиш, може да го заместиш. Ще придаде хубав пушен аромат.

# 672
  • Мнения: 7 988
Много благодаря за идеите, вниманието и отделеното време, Пеп-4о и Mikkey!  😘

# 673
  • Мнения: 10 685
Препоръчайте ми хубаво топено сирене, моля. По принцип не ползвам, но много ми се доядоха вратни пържоли с топено.

# 674
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Препоръчайте ми хубаво топено сирене, моля. По принцип не ползвам, но много ми се доядоха вратни пържоли с топено.
Рядко ползвам, но тези харесвам най-много:

В Кауфланд и Била съм ги виждала, може да ги има в други супермаркети.

Общи условия

Активация на акаунт