За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 262
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 7 968
Абе, аз да не спя? Че имам едни такива съмнения вече, станала съм в 4 часа и няма да е изненадващо...не ставаше ли дума за глиганско или друг е питал?

# 181
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Не съм купила още месото, но когато е варено, а не печено, не искам да има мазни жили из него. Може би бут или контрафиле?
Така ще направя, ще ги приготвя по отделно. Благодаря още веднъж на всички!
А да изпечеш вратни пържоли и към тях соса?  По добре после да си махате мазното, защото точно то добавя вкус.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 13:48 от Morena

# 182
  • Мнения: 1 141
Кубратова, аз се включих между глиганското, но ясно уточних, че ми се яде вкусно свинско. Прощавай за объркването.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 13:50 от Белушани

# 183
  • Мнения: 10 771
или плешка

# 184
  • Мнения: 7 968
Кубратова, аз се включих между глиганското, но ясно уточних, че ми се яде вкусно свинско. Проащавай за объркването.
Напротив, благодаря! Веднага спирам четенето на служебни книжа, явно наистина спя Simple Smile

# 185
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Здравейте, попрегледах блога на Пеп-чо, но като че ли не намерих нещо подобно на това, което ми се върти в главата. А то е свинско, мнооого вкусно свинско месенце с някакъв хубав сос, ама не с домати, може би бял...нямам никаква представа какво може а е. Имате ли някакви идеи по тъпия ми въпрос?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html

# 186
  • Мнения: 9 492
Белушани, в блога има много хубава рецепта за печено парче свински врат с бял гъбен сос.
Има и глиган в сметанов сос а публикацията е озаглавена ЧРД, майне либен и глиган в сметанов сос. Сметанов,  а не бешамел и е много вкусен с глиганското.

# 187
  • Мнения: 1 141
Ама вие сте наистина супер!!!
Пейч, може би точно нещо такова имах предвид. Утре ще направя тази рецепта, много ми хареса. Врат ли използва?
Пеп-чо, твоята с цялото парче я запазих за събота.
Благодаря ви, мили хора Heart

# 188
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Ама вие сте наистина супер!!!
Пейч, може би точно нещо такова имах предвид. Утре ще направя тази рецепта, много ми хареса. Врат ли използва?
Пеп-чо, твоята с цялото парче я запазих за събота.
Благодаря ви, мили хора Heart

Благодаря!
Може да използваш свинско месо от врат, плешка или бут. Каквото имаш под ръка.

# 189
  • Мнения: 9 492
Ама вие сте наистина супер!!!
Пейч, може би точно нещо такова имах предвид. Утре ще направя тази рецепта, много ми хареса. Врат ли използва?
Пеп-чо, твоята с цялото парче я запазих за събота.
Благодаря ви, мили хора Heart
Цялото парче с адската за маска е различно от това за врата с гъбения сос , за което писах.

# 190
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 285
Моля за предложения, като за начинаещи, ситуацията е следната Simple Smile
Искам да пранк-на колегите в офиса с торта, в която един от блатовете да бъде не крем, а паста за зъби Simple Smile Давайте идеи за лесна торта с блатове, която да мога да сътворя и заместя един от кремовете вътре с паста Simple Smile))
Мислех си за пандишпанови блатове и някакъв крем тип йоткер/ оле, но не съм сигурна с какво да я облея отгоре и трябва ли да сиропирам пандишпана ?
Благодаря предварително за съдействието Simple Smile

# 191
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Здравейте, попрегледах блога на Пеп-чо, но като че ли не намерих нещо подобно на това, което ми се върти в главата. А то е свинско, мнооого вкусно свинско месенце с някакъв хубав сос, ама не с домати, може би бял...нямам никаква представа какво може а е. Имате ли някакви идеи по тъпия ми въпрос?

Правила съм свинско със сос от крема сирене
 и свинско със сос от сирена
И двата са много вкусни и вървят чудесно със свинското.

Skk007, предполагам няма да се яде тортата, щом ще е с паста за зъби? Joy Вземи едни готови блатове, забъркай един - два крема Оле, но ги направи една идея по-гъсти, т.е малко намали млякото, за да не се разкапят. За глазура, най-лесно ми се вижда да разтопиш на водна баня един кувертюр, да му сложиш малко олио и да залееш тортата. Слагаш в хладилника да стегне и готово.
Може би ще е хубаво да я направиш по-малка, т.е изрежи по-малки кръгове от готовите блатове, с някакъв шаблон или чиния, за да изхабиш по-малко продукти. Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 15:41 от Mikkey

# 192
  • Мнения: 604
Здравейте! Търся бонбони лакта за сладък салам. Преди имаше в Метро, но сега не откривам. Намерих тези
https://www.earda.bg/produkt/%D1%80%D0%BE%D1%88-%D0%B1-%D0%BD%D0 … %B0-%D0%BA%D0%B3/ , дали са същите или нямат нищо общо?

# 193
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 285
https://sladkoe.bg/produkti/karamel-lakta-120/ това са бонбоните.има ги в повечето хранителни магазини ( не вериги)

# 194
  • Мнения: 604
https://sladkoe.bg/produkti/karamel-lakta-120/ това са бонбоните.има ги в повечето хранителни магазини ( не вериги)

  Благодаря! Зная, че са това, но ми е трудно да ги открия. Зная, че преди ги имаше в Метро, но и там са ги спрели. Ще продължавам да търся!

Общи условия

Активация на акаунт