Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 39 071
  • 790
  •   1
Отговори
# 360
Изключително се разочаровах от майката и дъщерята. И какво като си помагат, явно те са добри хора и са намерили приятели, за разлика от майката, която никой не може да я слуша. Ако бяха добри хора и ако не кълнат до 9то коляно, можеше и да си намерят приятели, можеше и на тях да помогнат.

# 361
Мили момичета, да използваш такива епитети за жена, която може да ви бъде майка (вероятно) в национален ефир не е никак красиво. Най-малкото дори и да е такава, каквато казахте, и слязохте на нивото.

# 362
Щерката каза за полицаите и актьорите, че "ще им пръснат панаира". И съвсем правилно отбеляза, че тези две двойки най-вероятно са отишли, знаели са си годините, направили са си задачата и са продължили напред, класирайки се за финала, докато другите три двойки обикалят да търсят библиотеки, защото не знаят. Абстрахирайки се от изразните й средства, беше съвсем права и обективна.

Сещам се сега и как точно тези три двойки обикаляха пред библиотеката в Пловдив и в парка, опитвайки се да научат авторите на книгите, докато полицаите и особено актьорите се справиха без проблеми. Пак същите двойки тичаха да търсят библиотека или книжарница и за знамената, качиха се и слязоха по 100 пъти по стълбите на Шипка. Все в "комбина" с колегите и сгодените - та обяснимо как са се сдушили Grinning

# 363
Вероятно Антоанета и в професията ще си намери някой мъж да я дърпа и бута. А тя ще обяснява колко е достойна и добра.
Много, ама много ми паднаха в очите тези две момиченца днес.

ПС Бърд, вероятно Ванката от колегите име помагал на всичките, затова са се присламчили към тях.

# 364
Най-после масово ще се ликува! В последните епизоди дъщерята започна дори да превъзхожда майката…големи клетви по другите паднаха.

И въпреки “представленията”, които ни показа майката, мисля, че не е лош човек. Подаръкът й за Стаси накрая беше страхотен. Вплела е спомените от предаването.

А сега, тъй като винаги трябва да има хейт към някого - очевидно е ред на барманките.

# 365
  • София
Иронично как раздаващите квалификации за достойна и недостойна двойка , стигнаха на финал по-възможно най-недостоиния начин Joy Joy
Ако "правдата беше победила" Вики вие не трябваше да сте в играта сега Joy
Сега пускам епизода да проследя достойния им път към финала Bowtie
Спокойна съм в случай на неразбиране и недоумение,че те активно ще се включат да отговорят.
Предполагам,че на дневен ред идват полицаите,тези тегави сухари. Simple Smile

# 366
  • София
То това дразни - голямо самочувствие придобиха или просто сега го показаха. Премахват злото, остават достойните, махат майката, която не е представителна извадка… забравих какво още казаха. И от позицията на какви? Не е против правилата да си помагат. Но прави лошо впечатление, че имаш претенции към другите, а реално теб те дърпат.

# 367
Много ми е интересно как до вчера масово се хейтеше двойката от Майка и дъщеря и едно 90% + не искаха те да продължават, днес обаче видиш ли ти, защото Барманките не издържаха на подмятанията, те станаха лошите и се извадиха хиляда коментара, какво учат, кой е бащата на едната, коя е майката на другата, Ванката им помагал.. нямате угодия.
За вас е по-достойно една жена над средната възраст да обижда и калне момичета, които може да са ѝ дъщери? Това достойно ли е? Защо само по-младите трябва да уважаваме и да гледаме да не накърним достойнството на по-възрастните?! Ще ме извинявате, но за мен възрастта не е фактор за уважение, стойността и възпитанието на човека са. Майката има нулева стойност и никакво възпитание. Толкова.

# 368
Жал ми е за дъщерята, но дано като излезе извън средата си, да се е поогледала и да си е направила изводите.

# 369
  • Другата България
Скрит текст:
Всъщност, трябва да ни показват повече взаимоотношения, защото получаваме изтървани реплики и се чудим от къде идват, както се случи неведнъж. Съвсем нормално е всяка двойка да има приятелски кръг и да си симпатизират, какво лошо има това да се покаже. Това, че в темата веднага по инерция ще се заговори за коалиции и лагери е отделен въпрос.
И в оригинала има групички, двойките официално се разбират да си помагат и така да се бутат взаимно напред, нещо което нашите не правят, а така биха си улеснили много задачите. Опитаха с писмото, което трябваше да запомнят, ама се видя че веднага някои почнаха с драмите. А Росица и тогава наруши правилата - набута се вътре, шепнеше и коментираше злобно.

Не зная как очаквате "в живота" да е различна, като човек се показва какъвто е точно под напрежение. Характера си е характер. За мен е по-учудващо, че банков служител си позволява да пренася начина си на забавление в национален ефир, че и да се гордее с него. Не си е взела торбата с перуки и такъми просто ей така. А щерка й на биваците все се бута при Теодор, явно после е направила трансфера.

На мен полицаите не ми харесват по няколко причини - държат се като стари ергени, дървени философи и пълни сухари. Нито умеят да се забавляват, нито са сърдечни хора. Което не ме учудва, предвид какви бяха изпитващите на задачите по техния край - дръпнати и серт. Отделно Радостин, след 2 часа прекарани в Гърция, вече се просълзяваше за родината и наду Емил Димитров...с точност мога да посоча партията, за която гласува.

"Барманките" са супер, но позволяват емоциите много да им влиаят. Когато са в добро настроение всичко върви гладко и лесно, но иначе...Стискам палци да са женския тим във финала!

Фаворити са ми "Фармацевтите" (ако сте забелязали и на екрана ги изписват с кавички, така че няма какво да ги обвинявате, че не са такива или онакива), единствените които се забавляват през цялото време, хвърлят се напред във всяка задача и се подкрепят. Не видяхме да са се скарали нито веднъж, нито да се обвиняват един други. Наистина позитивни момчета, каквото са пропуснали могат да го научат, но други тепърва да станат добри хора няма как да стане.
Извинявам се, че малко ни в клин, ни в ръкав, но днес и гледам, и чета малко....никак.
Сега попадам на това мнение, и не бих могла да го кажа по-добре - и за трите двойки. Абсолютен сухар е Радостин, поне така ми изглежда на мен, и някак “отгоре надолу“ гледа. Ерудиран, знае, но това за мен не е достатъчно. Аз съм фен на социалната игра преди всичко, а тук тя е от голямо значение. И другото, което си казала също - студен човек, без емоция /сравнявам с фармацевтите/, някак най-близко до него ми идва жената от гаджетата /името забравих - тя беше така - никаква емоция/. Като някакъв робот, добре смазана машина, която може да работи, и явно разчита само на това. Но понякога и най-добрите машини отказват, и се опира до “ръчния труд“.....
Не мога да ги харесам, и това е. И се надявам да останат поне....трети. Blush
И фармацевтите или барманките да “им пръснат панаира“ точно накрая.
Не го вярвам много, но пък ако стане, ще съм доволна.
И на Теодор и Пресиян ще съм доволна.

# 370
Минавам да почерпя само! 😁 Най-после тия две чуми отпаднаха. То бива простотия и проклетия, ама тия са еманация на това. У-жас! Няма такива вещици, без извинение. То избълваха един тон змии и гущери и не спират, бе. Ако се прехапят, ще се отровят. Особено младата надмина майка си като за последно. Е, най-после, да се връщат от където са изпълзели.

# 371
Много ми е интересно как до вчера масово се хейтеше двойката от Майка и дъщеря и едно 90% + не искаха те да продължават, днес обаче видиш ли ти, защото Барманките не издържаха на подмятанията, те станаха лошите и се извадиха хиляда коментара, какво учат, кой е бащата на едната, коя е майката на другата, Ванката им помагал.. нямате угодия.
За вас е по-достойно една жена над средната възраст да обижда и калне момичета, които може да са ѝ дъщери? Това достойно ли е? Защо само по-младите трябва да уважаваме и да гледаме да не накърним достойнството на по-възрастните?! Ще ме извинявате, но за мен възрастта не е фактор за уважение, стойността и възпитанието на човека са. Майката има нулева стойност и никакво възпитание. Толкова.

Nidda, досега винаги съм казвала, че никоя двойка не ме дразни, че се забавлявам. Нито един хейт не съм написала за никого. Може да провериш в темата. Гледам предаването, за да се забавлявам.
Но днес ми стана крайно неприятна тази двойка барманките. От известно време Антоанета малко ме дразнеше с непрекъснатото мрънане, но само толкова. Не съм го коментирала тук. Днес обаче, много ми паднаха в очите. Не искам да си представя, че някой ден това момиче ще ми стане колега, че интересите на хората ще зависят от нейните знания и умения на юрист. Не искам да повярвам, че специалността право е девалвирала толкова. Не мисля, че мястото им е на финал. Не приемам самочувтвието и високомерието, което демонстрираха накрая, при това, след като фармацевтите ги измъкнаха.
Предполагам, че тук валят доста суперлтиви към тях, само защото едната се включи в темата, за да се обяснява и да не я засегнете. Сга видях, че и другата се е включила.
Към майката и дъщерята не съм имала очаквания. Но те нямат претенциите да са нещо повече от другите, за разлика от барманките. Затова ги приемам такива, каквито са.

Позволи ми и аз най-после да имам  някакви пристрастия, да харесвам, или да не харесвам някоя двойка и да го изразя в темата.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 23:52 от Diorela

# 372
Не е достойно и аз никъде не съм казала подобно нещо, въпреки критиките ми към барманките. Имаше един момент в играта, когато ми бяха доста симпатични, смятах ги за разумни и приятни момичета, въпреки пропуските, които са доста големи. Спомням си в Рибново как се усетиха, че са се изтипосали пред онези жени едва ли не по сутиени и се смутиха. Тогава си казах млади хора, но все пак има някакъв разум в тях, имат поглед и преценка за себе си и за ситуацията. Но постепенно просто започнаха да демонстрират разочароващо поведение, докато в един момент не стигнаха до нивото на майка и щерка. И не, не е само защото не издържали на подмятанията. Бащите, мъжете, майките им не ме вълнуват и не ги коментирам.

Встрани от темата, но пак във връзка с меренето кое е по-достойно и кое е по-добре:
Скрит текст:
Вчера гледах предаването на Бенатова, в което разказваше за Горсов. Припомни скандала с проиграните от него пари, събрани за лечението на дъщеря му и каза, че когато преди 16 години е разкрила това, е станала обект на атаки и обвинения - щом виниш Горсов, значи защитаваш Стависки. Не, не значи. Та и тук малко така, колкото и неусместно да е сравнението - критикувам барманките, разочарована и подразнена съм от поведението им, но това не значи, че одобрявам поведението на майка и щерка. Така че хайде стига с тия въпроси "ама по-достойно ли е". Не, не е по-достойно, но поведението на майка и щерка не е оправдание за поведението на барманките.

И последно - прави впечатление, че потребители, които са силно възмутени от поведението и езика на майка и щерка, имат също доста екпресивен език, позволяват си нелицеприятни квалификации и епитети. Не че съм особено чувствителна, просто е някак лицемерно да си против това, но и ти да го правиш.

# 373
Мили момичета, да използваш такива епитети за жена, която може да ви бъде майка (вероятно) в национален ефир не е никак красиво. Най-малкото дори и да е такава, каквато казахте, и слязохте на нивото.
Въпросната жена си заслужаваше всяка дума по неин адрес, че даже ѝ още много повече. Значи понеже Росица е на 53, хората трябва да я уважават, а това че тя  не се спря да крещи, да псува, да кълне и още какво ли не, трябва да се пренебрегне? Как пък не! Уважението трябва да се заслужи. Росица може да е на толкова години, но държанието ѝ е под всякаква критика, и заради него, тя не заслужава грам уважение, дъщеря ѝ също. Понякога се налага да паднеш на нивото на такива хора, за да се справиш с тях. Невинаги става с добро, а при Росица и  Надежда е видно, че с мек подход доникъде няма да се стигне. Добре, че днес отпаднаха, но трябваше това да стане много по-рано. Имаха огромен късмет и затова се добраха до 5-тото място.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 23:57 от Lilly_Gr

# 374
Освен Роси и Надежда и барманките, изглежда, че най-коментиран е Радостин, затова ще цитирам един коментар в страницата на предаването от Иван полицая, писан по друг повод, но все пак : "Не съдете някого от десетте минути ефирно време, което получава на вечер..." Във всички реалити формати е така - не винаги човек е такъв, какъвто изглежда на екран, защото винаги се излъчва малка част от всичко и вероятно доста добре подбрано (или пък не съвсем, но с цел).
Това с водата беше така шеговито изречено от Роси, а дамите много се засегнаха и направиха от мухата слон..И от тях излязоха доста по-грозни думи и изказвания по неин адрес. А Роси изглежда просто да е човек с много голямо чувство за хумор.
Ванката заслужава респект и уважение, след хановете вчера, днес каза правилните години за секунди - ако трябва да бъдем честни, едва ли има много хора, които да познават и помнят българската история толкова добре. А той определено показа, че я познава!
От трите двойки на финал...може би най-комплексни са полицаите, актьорите и фармацевтите също може да се каже, че са достойни за финал, предвид всичко, през което минаха. Не може да се отрече, че не показаха знания и умения - на бялото черно не може да се каже.
Интересно ще е следващата седмица каква ще е ролята на картата, имайки предвид различния брой парчета, които имат двойките. Ако не се лъжа, барманките нямат такива.

Общи условия

Активация на акаунт