Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 39 066
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Щерката каза за полицаите и актьорите, че "ще им пръснат панаира". И съвсем правилно отбеляза, че тези две двойки най-вероятно са отишли, знаели са си годините, направили са си задачата и са продължили напред, класирайки се за финала, докато другите три двойки обикалят да търсят библиотеки, защото не знаят. Абстрахирайки се от изразните й средства, беше съвсем права и обективна.

Актьорите първата година я намериха на таблото долу, втората в библиотеката. Третото изобщо не дадоха какво прочетоха и как го отключиха. Така че, злобната щерка изобщо не беше права! Както и не е права, че барманките не знаят нито една година.

Каквото и да си говорим, отбор Кашони Satisfied бяха от слабите отбори и е цяло чудо, че ги добутаха до тук. Така че, няма какво да се напрягат излишно. Единствения отбор със загубени 4 живота, спасиха се колко пъти уж с късмет. Смятам, че бяха бутани от продукцията по линия "народен хуморист", както други видни любимци на Краси - Иван и Сани от Един за друг. Нито блестяха с умения, нито с находчивост, нито с интелект - майката знаеше само местата, на които е ходила. Останалото й беше "ба, маа му, от къде да гу знам туй".

Факт, че барманките прекалиха, но предвид самата Надя как се отнасяше с майка си...А лентата снощи беше на главата на Вики на едните синхрони, явно после си я е поискала Grinning

# 376
  • София
А Роси изглежда просто да е човек с много голямо чувство за хумор.
С това абсолютно не съм съгласна. На просташко поведение и изцепки не мога да се засмея.

Интересно ще е следващата седмица каква ще е ролята на картата, имайки предвид различния брой парчета, които имат двойките. Ако не се лъжа, барманките нямат такива.
По назад Вики писа, че всички имат парчетата от картата, просто някои са копия, а не оригинала, който дават на победителите в етапа.

# 377
И поради каква причина трябва да вярваме на думите на Иван, когато там има симпатии?

# 378
Щерката каза за полицаите и актьорите, че "ще им пръснат панаира". И съвсем правилно отбеляза, че тези две двойки най-вероятно са отишли, знаели са си годините, направили са си задачата и са продължили напред, класирайки се за финала, докато другите три двойки обикалят да търсят библиотеки, защото не знаят. Абстрахирайки се от изразните й средства, беше съвсем права и обективна.

Актьорите първата година я намериха на таблото долу, втората в библиотеката. Третото изобщо не дадоха какво прочетоха и как го отключиха. Така че, злобната щерка изобщо не беше права! Както и не е права, че барманките не знаят нито една година.

Каквото и да си говорим, отбор Кашони Satisfied бяха от слабите отбори и е цяло чудо, че ги добутаха до тук. Така че, няма какво да се напрягат излишно. Единствения отбор със загубени 4 живота, спасиха се колко пъти уж с късмет. Смятам, че бяха бутани от продукцията по линия "народен хуморист", както други видни любимци на Краси - Иван и Сани от Един за друг. Нито блестяха с умения, нито с находчивост, нито с интелект - майката знаеше само местата, на които е ходила. Останалото й беше "ба, маа му, от къде да гу знам туй".

Факт, че барманките прекалиха, но предвид самата Надя как се отнасяше с майка си...А лентата снощи беше на главата на Вики на едните синхрони, явно после си я е поискала Grinning
А, добре, за акьорите не е била права. Пропуснала съм слизането им до таблото, махам ги от сметката.
Да, от слабите отбори бяха, но това важи и за барманките. Продължавам да съм на мнение, че майката има немалко знания, въпреки показаните пропуски. На фармацевтите най-голямото им качество е, заради което са ми симпатични, е, че се забавляват и не играят на живот и смърт. И дотам. Собствени знания много малко показаха, основно тичаха да питат случайни хора и да търсят информация в библиотеки и книжарници.

# 379
Мили момичета, да използваш такива епитети за жена, която може да ви бъде майка (вероятно) в национален ефир не е никак красиво. Най-малкото дори и да е такава, каквато казахте, и слязохте на нивото.
Въпросната жена си заслужаваше всяка дума по неин адрес, че даже ѝ още много повече. Значи понеже Росица е на 53, хората трябва да я уважават, а това че тя  не се спря да крещи, да псува, да кълне и още какво ли не, трябва да се пренебрегне? Как пък не! Уважението трябва да се заслужи. Росица може да е на толкова години, но държанието ѝ е под всякаква критика, и заради него, тя не заслужава грам уважение, дъщеря ѝ също. Понякога се налага да паднеш на нивото на такива хора, за да се справиш с тях. Невинаги става с добро, а при Росица и  Надежда е видно, че с мек подход доникъде няма да се стигне. Добре, че днес отпаднаха, но трябваше това да стане много по-рано. Имаха огромен късмет и затова се добраха до 5-тото място.

Никъде не съм казала, че одобрявам поведението на въпросната жена. Квалификации каква е и що е няма да давам, защото не я познавам и съм много съгласна с коментара на Иван - на ефирни образи не вярвам. Някой неща, разбира се, са видими, но въпреки това квалификации, както казах, не давам.

Не смятам също, че възрастта сама по себе си изисква уважение, но не смятам и за редно да се говори така и то в национален ефир.

# 380
Доколкото си спомням,точно защото майката е на възраст, барманките казаха в един синхрон преди време, че не отговарят и че имат респект.

Явно нещо е преляло чашата, за да избълват и те това днеска. Явно и след епизода, майката е бълвала
А и всички знаем, че ако имаш някого като трън в окото, всичко,което той прави, е доста сериозно прието.

Аз като зрител също приех "барманките, дайте тука вода" за атака.

Като цяло чакам да свърши предаването ,нещо ме изгуби.

# 381
  • Другата България
Скрит текст:
Освен Роси и Надежда и барманките, изглежда, че най-коментиран е Радостин, затова ще цитирам един коментар в страницата на предаването от Иван полицая, писан по друг повод, но все пак : "Не съдете някого от десетте минути ефирно време, което получава на вечер..." Във всички реалити формати е така - не винаги човек е такъв, какъвто изглежда на екран, защото винаги се излъчва малка част от всичко и вероятно доста добре подбрано (или пък не съвсем, но с цел).
Това с водата беше така шеговито изречено от Роси, а дамите много се засегнаха и направиха от мухата слон..И от тях излязоха доста по-грозни думи и изказвания по неин адрес. А Роси изглежда просто да е човек с много голямо чувство за хумор.
Ванката заслужава респект и уважение, след хановете вчера, днес каза правилните години за секунди - ако трябва да бъдем честни, едва ли има много хора, които да познават и помнят българската история толкова добре. А той определено показа, че я познава!
От трите двойки на финал...може би най-комплексни са полицаите, актьорите и фармацевтите също може да се каже, че са достойни за финал, предвид всичко, през което минаха. Не може да се отрече, че не показаха знания и умения - на бялото черно не може да се каже.
Скрит текст:
Интересно ще е следващата седмица каква ще е ролята на картата, имайки предвид различния брой парчета, които имат двойките. Ако не се лъжа, барманките нямат такива.
Само че този формат не е само за “знания и умения“, а за
“Форматът е изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура.“
Това е от инфото за него, има го на първа страница, копирано е от сайта на БТВ още преди старта му.
Лично аз, а като гледам не само, не се ръководя от това кой колко знае и колко може, а от именно компилация от всичките тези изредени неща, включително и социалната игра и поведение. За мен работа в екип е не само работа в твоя екип от двама души, а като цяло - в групата, отношения с останалите хора в нея. Затова е важно в тези отношения да намериш баланса, който да ти позволи да съчетаеш своите качества и умения с тези на останалите по начин, който да ти позволи хем да са ти съперници, хем помощници, когато се налага, хем и приятели, с които да се срещате и събирате след формата.
А и относно съобразителността - може да не знаеш година, място, маршрут, автор....обаче, ако се сетиш как да го намериш и къде, по възможно най-бързия начин, това също е плюс за дадена двойка.
Може моята гледна точка да е грешна, но доколкото си спомням /съвсем бегло/, и първи сезон се спечели НЕ от най-знаещите и можещите, дано не греша, че беше отдавна.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:42 от Merri_An

# 382
  • София
Тъкмо привърших с гледането. Не разбрах защо точно третите пристигнали имаха привилегията да не чакат никого и да летят сами. Никак не беше логично това и ми остави неприятен привкус за нещо нередно.
Моите фаворити /като симпатия/ са фармацевтите, а ако съдя по заслуги, трябва да спечелят полицаите - най-много знания имат и са като с вградени GPS-и. Страхотен беше Иван с годините снощи и с хановете в предния епизод, напълни ми душата.
Фармацевтите обаче много кьопаво търсеха вагончетата, чак мен ме хванаха нервите. Пет пъти ги дадоха да подминават различни цветове играчки. После при манастира дори не видяха  таблото долу и караха два пъти до селото. Иначе респект, че помогнаха на няколко пъти на барманките, наистина ги измъкнаха!
Актьорите пък бяха тръгнали за Басарбовския манастир, а изведнъж се оказаха на правилното място. Rolling Eyes
Радвам се, че отпаднаха майката и дъщерята най-после, трудно се издържаше тази простотия. Много беше смешно точно Росица да упреква останалите, че крещели в музея, при положение, че тя е най-гръмогласната и не млъква изобщо. И до последно невъзпитана и досадна - Стаси говори нещо, тя върху нея дудне и не спира.
Надежда я съжалявах до момента с такава майка, но като й чух заканите как щяла да кълне, си дадох сметка, че явно крушата ябълки не ражда.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 15:08 от Reinа

# 383
  • София
Много динамичен епизод с тежки задачи, които непрекъснато вещаеха промени в класирането.
Радвам се за актьорите, които цял сезон ‘спаха’ и сега изведнъж изригнаха на последната пряка, но ще им трябва много късмет на финалните етапи, защото полицаите са плътно зад тях.
За пореден път полицаите демонстрираха невероятни знания за родната ни история, голям респект за което. Другите двойки са далеч след тях като обща култура и знания. За мен ще е някакво чудо ако не спечелят крайната победа.
Реално влакчетата бяха решителния момент, там си беше и до шанс според мен, но явно без фактора късмет не може да се мине и ще го има постоянно. Дано във финалните епизоди се сведе до минимум.
Росица днес изплиска на няколко пъти легена. Опитвах се да им дам шанс, ама това чудо не се търпи. Дори и да е права кардинално и че нечестно загубиха, то да се сърди на себе си, че е такъв серт и че другите двойки се харесват. Ами нормално. Това се казва социална игра. Фармацевтите реално спасиха и издърпаха Барманките към спасителното четвърто място, но Майката и дъщерята трябва да го приемат, защото си е част от риалити форматите. Даже тук е най-малко застъпено това. Все едно ако на тях някоя двойка им беше помогнала щяха да откажат, нали.

Прогноза за топ 4 ако има някаква логика:
1) Полицаи 2) Фармацевти 3) Актьори 4) Барманки
Мислех да сложа актьорите втори, най-вече по симпатии, но са твърде разсеяни и на моменти се губят сериозно. Фармацевтите чисто състезателно са по-фокусирани, въпреки че имат най-малко знания, но ги компенсират и не знам имам усещане, че ще са тъмния кон на финала. Евентуално могат и да спечелят цялото шоу, ама мне, залагам си на сигурното. Полицаите най-много заслужават победата, с класи са пред всички останали двойки. Общо взето ако не спечелят те ще е голям смях, ама за формата, не за тях.

# 384
Барманките: "Не че някой помагал на някой" мне бе как, просто им казаха отговорите да ги знаят за напред.
А едната барманка как така се сети веднага за кой манастир са...
Израснала съм в Русе, Ивановските скални манастири са едни от малкото забележителности, които сме посещавали неколкократно със семейството ми. Хубав ден!

# 385
Намирисва ми на сериозна помощ от продукцията за барманките в голяма част от задачите.
Аз вчера имах такова съмнение. Ако не бъркам, в началото на играта ходиха до Калотина, а вчера знаеха, че старото име на Добрич е Хаджиоглу Пазарджик, а на Констанца - Кюстенджа. Няколко пъти тръгват нанякъде, а после се оказват в правилната посока.

Оф моля ви😀😀😀😀😀 Първи епизод, първи ден за какво притеснение ставаше въпрос🤣🤣🤣 Излъчи се епизода, в който жена ни каза ,,църна гора” до Пирот и тръгнахме сляпо и дори не си бяхме намерили картата в жабка. Всички бяхме трагедия първите два дни😂. Преди да стартира предаването знаеш каква е концепцията и преглеждаш забележителности, история и култура. Очевидно някои неща ще се паднат - ДРУГИ НЕ. Какви са тези големи изказвания. Ние сме 24 часа с тези хора и повярвайте ми всичко има корен. Ние гледаме само резултата. Важното е че пораснахме ужасно много и се погледнахме отстрани. Предаването е пълна лудница, тичане и адския адреналин 🤷🏻♀ Нека се радваме, че изобщо има предаване посветено на България а не на кръчмарките и роси 💅

# 386
  • София
Много се радвам, че двете ужас и жени отпаднаха. Жал ми е за полицайчето. Дано бързосе усети и се спаси.
Вики, браво. Радвамсе за вас.

# 387
  • София
Изключително се разочаровах от майката и дъщерята. И какво като си помагат, явно те са добри хора и са намерили приятели, за разлика от майката, която никой не може да я слуша. Ако бяха добри хора и ако не кълнат до 9то коляно, можеше и да си намерят приятели, можеше и на тях да помогнат.

Абсолютно вярно. Ако бяха си създали приятели, щяха да им помагат. Но те нали щото са много мили, а само пред камерите бълват отрова, няма кой да им помогне. Нормално да беснеят.

Аз не разбирам защо специалността право се идеализира толкова. Вкл. и в тази тема. Сякаш някой, който е завършил или учи тази "божествена" специалност, автоматично значи, че е гений. Не е толкова специална Joy

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 06:33 от Аглея

# 388
Беше време майката и дъщерята да отпаднат, самата дъщеря многократно е правила забележка на майка си, че винаги върви с простотия. Вчера и двете се показаха като невъзпитани и злобни, завистта ги накара да ругаят, да кълнат, майката показа неуважение дори към Стаси с говоренето през нея. В крайна сметка целта на цялото предаване е с цел забавление и получаване на нови знания.
Да, барманките започнаха доста плахо, но изградиха отношения, които им помагат в играта и съм сигурна, че ще запазят и след това. Обвинението, че не е честно да си помагат и всеки трябвало САМО със своите знания да стигне напред за мен беше адски глупаво, тъй като майката и дъщерята са тези, които постоянно предлагаха 20-30-50лв. по улиците, за да получат помощ, което също е вид незнание от тяхна страна.
Крайно време беше да си ходят, доста късмет имаха дотук.
Лично аз съм за Фармацевтите, те са единствените, които играят играта в пълния и смисъл - без напрежение, без скандали, без лоши чувства, винаги над нещата и с усмивка напред.
Всички останали двойки по някакъв начин заслужават победата, стискам палци на първо място на Фармацевтите и на Разследващите полицаи.

# 389
Аз многократно съм писала, че не харесвам барманките, но днес идвам в тяхна защита. Също смятам, че най-вероятно е имало много неща извън кадър, които са довели до това чашата да прелее в този епизод. Не бих изкарала и 2 минути с Росица, какво остава за цели дни. Радвам се, че най-накрая отпаднаха. Бяха единствената двойка загубила 4 живота и отдавна трябваше да ги няма.

Това за Тони и правото беше много грозно. Нито сте ѝ видели студентската книжка, нито сте ѝ били на изпитите, че отсега да съжалявате, че ще ви стане колежка.

Последната седмица ще стискам палци разбира се на моите любимци фармацевтите. Видя ми се от промото, че и те са се понапрегнали, ама финал е, така че е разбираемо. И да не спечелят, поне се забавляваха, и първи бяха, и последни, и всички игри изиграха, и доста неща видяха и научиха.

Общи условия

Активация на акаунт