Германия - Фрайбург /Баден Вюртемберг/, екскурзия през зимата

• 776
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте,

Мисля да посетя района и специално Фрайбург и отново искам да се обърна към моите най-добри травел съветници - Бгмамма (които ми помогнаха за не едно пътуване).
Въпросите са ми няколко и ще се радвам ако има хора, които могат да дадат полезна информация.
-  Кацането ми е в Баден Баден. Какъв транспорт бихте/сте ползвали до Фрайбург? Има най-различни опции, но бих искала съвет по тази тема.
- В неделя повечето места в Германия не работят. Това дали важи и за Фрайбург или все пак мога да разчитам, че мога да отида и да хапна нещо или пия чай някъде?
- Какво бихте ми препоръчали за посещение и разглеждане там?
Всичко друго, за което си сетите би ми било от полза.
Основните теми тук, свързани с Германия,  са за обучение и имиграция. Бих се радвала ако имаме и тема за обожаващи да пътуват.
Благодаря на всички предварително!

# 1
От летището трябва да се придвижите до гарата с автобус и от там хванете влак ICE . Ползвайте приложението на Deutsche Bahn и ще ви даде точен маршрут за конкретния ден. Пътуването е около 1ч 30 мин. Да, магазините са затворени в неделя, но кафета и заведения работят. Ако е и по това време на годината коледните базари също. Конкретни препоръки не мога да дам, не съм посещавала. Красив стар град има и малката Венеция - улички покрай каналите в града.

# 2
Благодаря за полезния отговор.
А дали можете да ми кажете за приложението на Дойче баан мога ли да купя билети за няколко човека или е като софийските карти - само един потребител

# 3
Не съм купувала никога онлайн. Би трябвало да може. На гише ако купите е един билет за всички пътуващи и се пишат имената.

# 4
В Фрайбург е много приятно и има и в неделя отворени много ресторанти и кафенета, защото е посещаван целогодишно от туристи. Препоръчвам катедралата. Преди няколко седмици пак летяхме до Баден Баден и ползвахме от летището удобен автобус до града ББ, от там с влак от гарата не е проблем до Фрайбург. Препоръчвам и увеселителния парк Еуро ланд, ако сте с дете подарете това незабравимо преживяване.

# 5
Благодаря за информацията!
Помниш ли случайно цената на влака до Фрайбург? В интернет има много разнообразни оферти и с доста голяма разлика.
И втори въпрос - ще бъда благодарна ако ми препоръчаш места за вкусно хапване или пък конкретни храни.
Благодаря!

# 6
До Фрайбург най-изгодно е с Фликсбус. Има доста варианти като часове.

# 7
А запознати ли сте с тези еднодневни карти, с които имаш право да се возиш само из Баден-Вюртемберг (мен това ме урежда)? Има ли ограничения за тип превозно средство, час на возене или друго?

# 8
А запознати ли сте с тези еднодневни карти, с които имаш право да се возиш само из Баден-Вюртемберг (мен това ме урежда)? Има ли ограничения за тип превозно средство, час на возене или друго?
С дневните карти може да се возите в определен район. Т.е. Вземате например за Фрайбург и можете да ползвате всички видове транспорт за района. С такъв тип дневна карта не можете да пътувате от Баден Баден до Фрайбург например. Не може да ползвате бързите влакове ICE. Има различни тарифи с ограничения на времето, на стандартния е от 9 ч. до 3 часа на другия ден. До 5 души може да пътуват, пишат се имената им. Различните райони имат различни тарифи.

# 9
# 10
  • София
Може, може 🙂 Цената е различна за различните провинции - за БВ : https://int.bahn.de/en/buchung/katalog/REGIONALEANGEBOTE/BWTBWTL00001O201

Ако сте за повече дни, направо Deutschland ticket. 49 евро за цяла Германия за месец ( 58 евро след 1 януари ).
И в двата случая влаковете с категории над регионален експрес не са включени ( с някои изключения ), но и за пътуване само в една провинция не са и толкова необходими.
20 дни изкарах тази година в Баден Вюртемберг с Дойчланд тикета - огромно преимущество си е!

# 11
Да разбирам, че влак тип  ICE не е включен в цената на Баден-Вюртемберг билета? Предполагам е логично всъщност.
Значи ако трябва да стигна от Баден Баден до Фрайбург и после до други локални градове, тази карта ще ми върши работа?

Това за Дойчланд картата е супер наистина. А включва ли тук ползване на градски транспорт в рамките на града или това е за междуградски превоз?
Благодаря предварително!

# 12
Може би ако дадеш маршрут и време ще можем да ти помогнем повече, както и колко души сте. Малко се получава “на час по лъжичка”. Дневните карти Tageskarte, за които пита и Deutschland Ticket са различни неща. Дневната карта дава възможност на пътник да пътува няколко пъти в даден район или по даден маршрут като може да добави още пътници към себе си. Тази дневна карта важи за регионален транспорт. Deutschland Ticket е месечна карта само за един пътник (тук не съм на 100% сигурна) и с нея можеш да пътуваш в провинцията, но отново важи за регионален транспорт. Не можеш с Deutschland Ticket да си качиш на ICE или Flexbus във Фрайбург и да отидеш до Хамбург (примерно). Това е абонамент и трябва човек да внимава да не го продължи за година вместо само за месец. Иначе е изгодно ако както горе се писа ще обикаляте повече време в района.

# 13
  • София
ICE не е включен. Също и подобните категории IC, EC, EN. IC влаковете по маршрута Щутгарт - Цюрих са включени на немска територия, едно от изключенията.
Много е удобно да си свалиш приложението DB Navigator. В него от настройките можеш да зададеш да ти показва само регионален транспорт. Така ще ти показва само опции, които са покрити от BW тикета или от Дойчланд тикета.
И двете карти включват всякакъв градски транспорт - автобуси, трамваи, SBahn и т.н.
И с двете карти пътуваш свободно между Баден и Фрайбург - регионалните влакове са предостатъчно бързи и редовни.

# 14
Много благодаря за информацията!
За да уточня и аз - четирима сме и няма да обикаляме твърде много района. Ще кацнем в Баден Баден и от там директно към Фрайбург. След него ще отидем към друг град в същата провинция и общо взето това са локациите. Ще ни се налага и да ползваме градски транспорт в самите градове. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт