Германия - Фрайбург /Баден Вюртемберг/, екскурзия през зимата

• 777
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте пак, попадна ми една статия, че е хубаво да се купи билет за влаковете от по-рано, защото  цените имат отстъпка.
Това така ли е? Говорим за голяма разлика.  От Баден Баден до Фрайбург е 35 евро ако купя за след седмица и 80 евро ако купя за днес?!?!?
Аз нямах никакво намерение да си купувам билети предварително като се има предвид колко точни са самолетите напоследък.....
В страни като Испания,Португалия (може би и други) цените са константни. Това е супер неприятна изненада ако е истина.

# 16
  • София
Тези цени са за скорости влакове от по-висока категория - ICE, EC... Аналогично е и в Испания, и в Португалия, и почти навсякъде.
Регионалните влакове са 17.80. И днес, и утре, и след седмица. За тях няма нужда да купуваш предварително.

# 17
Много благодаря за бързия отговор и успокоението!

# 18
Да дам малко повече инфо за района и пътуването.
От летището на Баден Баден в ранните сутрешни часове няма връзка до града. Нискотарифните компании кацат в 7 ч. Трябва да се хване автобус до Rastatt и от там се регионален влак до Баден Баден и вече до Фрайбург (ако това е целта).
Директен автобус до Баден Баден тръгва тепърва в 10 ч.
Шофьорите на автобусите караха страшно бясно,  едва си стоях на краката.
За влаковете вече там нямам забалежка - чисти, удобни, комфортни.
Във Фрайбург в неделя не работи абсолютно нито един магазин,  с изключение на сувенирите до Катедралата. Слава Богу заведения има, а Коледният пазар е направо прекрасен. Е, не може да се сравни с базар в някоя европейска столица, но това дори му дава по-голям чар. Липсва тази претрупаност. Градът е много, много хубав и поне от това, което видях, за момента там няма проблем с бежанци (поне аз това видях).
От Фрайбург към други градове отново използвахме влакове. Гарата е хубава, удобна и много лесна за ориентиране.
Бяхме и в Констанц на Бодензее, но отново беше почивен ден и не работеше почти нищо.
Ако бих избирала кой град да повторя - Фрайбург определено.

Общи условия

Активация на акаунт