Странно държане на ръцете при бебе

• 565
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам дъщеря на 4 месеца, от около 2 седмици държи ръцете си една за друга пред тялото почти постоянно, прилагам снимка.
Даже често спи така, ръцете са заключени една в друга толкова силно, че на моменти ги стиска здраво заедно. Изглежда, че все едно крои пъклени планове постоянно. 😀
Четох в нета, но не намирам много информация по темата, та въпросът ми е това нормално ли е?
Нечие бебе държало ли е така ръцете си? Нормално ли е, период ли е? Първо дете ми е и нямам база за сравнение.

Благодаря!

# 1
Винаги може да питате педиатър, но на мен изглежда като някакъв период. Бебетата правят странни неща. Моето си чопли ухото до кръв. Буквално тече като река. Имаше период, в който притреперваше със странна физиономия. Оказа се, че просто не знае как да изрази емоциите си. По мое мнение е безобидно, но ако те притеснява говори с специалист.

# 2
  • София
Открила си е ръчичките и им се радва.

# 3
Много сладуранска снимка!
Нищо обезпокоително не виждам. Детенцето си се чувства в безопасност, защото се е хванало за нещо. Като маймунче, което се държи за майка си, само че в случая се държи само за себе си. Simple Smile

# 4
  • София
Напълно нормално.

Моят син беше същият.

# 5
  • София
Нормално, най-малката ми дъщеря е почти на същата възраст и си ги държи така. Освен това и си блъска с ръчички към бузката, хваща си пръстчетата, щипе ме. Нормални неща, сега се научват да си ползват ръцете.

# 6
И моето първо дете правеше така и още други странни неща с ръцете, за съжаление в днешно време всяко нещо особено в нета е свързано с някаква диагноза, най-често аутизъм, но далеч не е така, бебетата наистина правят странни неща и минават през различни периоди.

Общи условия

Активация на акаунт