Фиброаденом - да се оперираме ли? 6-та тема

• 10 619
  • 160
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! На 24г. съм , напипах топче на гърдата си преди 2год. и след преглед при лекар се установи ,че са по 4-5 броя на гърда, с малки размери са, но все пак съм доста притеснена.В момента съм бременна, по нейни думи една бременност би помогнала поне за прекъсване на развитие на още фиброаденоми, както и ,че не препоръчва операция, тъй като са доста на брой и евентуално се оперира само ако е голямо. Ще съм благодарна ако някоя от вас сподели опит или поне ако има подобен случай на моя ще се радвам да чуя съвет.🌷

# 61
Здрасти аз съм с 4 фиброаденома в лявата гърда. На 26 години съм. Следя ги от 3-4г. Тогава бяха само 2. Забременях, родих и сега ще ходя да ми ги махат, че нещо ме сърбят.
Здравейте! На 24г. съм , напипах топче на гърдата си преди 2год. и след преглед при лекар се установи ,че са по 4-5 броя на гърда, с малки размери са, но все пак съм доста притеснена.В момента съм бременна, по нейни думи една бременност би помогнала поне за прекъсване на развитие на още фиброаденоми, както и ,че не препоръчва операция, тъй като са доста на брой и евентуално се оперира само ако е голямо. Ще съм благодарна ако някоя от вас сподели опит или поне ако има подобен случай на моя ще се радвам да чуя съвет.🌷

# 62
Привет. И аз снощи бях на преглед при д-р Валентин Иванов. Доволна съм, но каква бе моята изненада след като ме прегледа на ехографа и каза, че не вижда фиброаденома, който уж имах в края на ноември.
Как е възможно? Аз дори се бях навила да ходя да го махам в най-скоро време при д-р Ваня Балева. При нея ме изпрати първият ехографист.
Сега се сдобих с  тотално противоположни резултата от две поредни ехографии в рамките на няма и три месеца.
Шах с пешката!
Предпочитам да вярвам на д-р Иванов, но той ме посъветва ако имам възможност да си направя ЯМР/Томограф за по-детайлна образна диагностика.

Посъветваме да си направя ЯМР/ Томограф, защото

# 63
Здравейте, накратко миналата година февруари получих болки в дясната гърда. Направихме мамография, на нея казаха че всичко е нормално. Пишеше само фиброзна аденоза. Ето че тази зима пак започнаха тези бодежи, болки и този път ще ходя на добър мамолог (в моя край няма). Много се страхувам да не излезе нещо лошо. Не напипвам бучки. Часа ми е в понеделник.

# 64
  • Anywhere
Направете си прегледа, но вероятно няма нищо лошо. А защо мамография? На колко години сте? Ехографията дава повече информация при млади и плътни гърди!
Фиброзата и кистите мен ме болят много. Имам и ФА, тях почти не усещам.

# 65
На 28г съм. Благодаря сърдечно за отговора! Hug Така ми каза личната - мамограф.

# 66
  • Burgas, Bulgaria
Никой лекар няма да ви направи мамограф .
Аз съм на 39г със находки на ехограф и категорично отхвърлят мамограф.

Пп
Имам болка да първи път в гърдата ,не тази оперираната ,а другата с находките .
От няколко дни.  То е зоната пред митницата. Чакам цикъл след 8 дни ,надявам се е от това . Ако не мине като ми дойде ,ще го мисля.

# 67
При мен минават болките след менструация и около овулацията пак се появявят. Мамограф ми е правен, но разбирам, че сме го правили напразно така ли?Cry

# 68
  • Burgas, Bulgaria
Няма напразни неща.  Щом са направили изключение, явно това е трябвало.  Лекарите казват . Просто всички се изненадваме, тъй като ето при мен казват - няма как ,не може мамография  само ехография.

# 69
Правят и още как, на 29 бях, и в Тина Киркова ми я направиха ей така, за нищо. Дюлгеров тогава беше шеф на отделението.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 13:02 от Lemy

# 70
  • Burgas, Bulgaria
Колко им се молих сега за един 3D мамограф и не и не, а аз съм на 39г

# 71
[Тоест да разбирам, че ако имам нещо много сериозно може мамографа да го е пропуснал ли? Cry

# 72
  • София
Не.
И на мен ми е правен мамограф, под 30 бях.
Не съм знаела да си поискам ехограф тогава.

# 73
Чета напоследък, че най-добре ямр като образно за гърди. Това при новооткрити образувания, за профилактика ехограф е достатъчен.

# 74
  • Burgas, Bulgaria
Момиче, ти нали щеше да ходиш на преглед в понеделник, ходи ли ?
Щом са ти казали ,че нищо ти няма,значи е така . Ако имаше нещо  ,щеше да е описано . Ама да се шашкаш толкова без причина  ,ти ще се разболееш бре .

Lana Йорданов това ми каза ,при такива като моите съмнителни ,само ЯМР но задължително с контраст.

Общи условия

Активация на акаунт