Фиброаденом - да се оперираме ли? 6-та тема

• 10 660
  • 160
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, някоя от вас правила ли е ЯМР на гърди като профилактично изследване?

# 46
  • София
Не бях чувала за ЯМР на гърди. Камо ли пък като профилактично. Нали е ехография и мамография там?

# 47
  • Anywhere
Аз съм правила ЯМР с контаст! При мен на мамография нищо не се вижда заради голямата плътност на гърдите, а на ехографията имаше съмнение за някой от находките. Препоръчаха ми ЯМР.
Какво Ви интересува?

# 48
И аз правих ямр.

# 49
Аз имам висок риск заради фамилна обремененост и затова ми го препоръчаха като част от профилактиката веднъж годишно.

Drama dama, ~iddi~ интересува ме как се случват чисто финансово нещата, ЗК ли го поема, застраховател, как се случва точно?
Самото изследване неприятно ли е?

# 50
  • Anywhere
Аз минах по НЗОК, хирург изпрати писмо с искане на одобрение въз основа на препоръка от образен специалист. След като от здравната каса одобриха ми се обадиха да отида при хирурга за направление. Аз самата си записах час в болницата, където се извършва и заплатих за контаст само , тъй като той не се поема от касата . Изследването не е боленено, лежиш по корем с ръце  над главата. За хора с клоустрофобия е неприятно,че си затворен в машината. Много е шумно, но ти дават слушалки. Трябва да лежиш неподвижно 40-50 минути
Ако не можеш да вземеш направление, в Пловдив струва 650лв.

# 51
Аз имам висок риск заради фамилна обремененост и затова ми го препоръчаха като част от профилактиката веднъж годишно.

Drama dama, ~iddi~ интересува ме как се случват чисто финансово нещата, ЗК ли го поема, застраховател, как се случва точно?
Самото изследване неприятно ли е?
аз съм със застраховател и исках да направя изследването в Токуда, понеже всичките им лекари са на едно място.
Този застраховател плаща 1 път годишно изследването и каза, че личните лекари малко се опъвали да дават направления. Не знам как става с направления, знам че цената в Токуда е 470 лв.

# 52
~iddi~, аз също съм със застраховател, мога ли да попитам при кого сте? Аз вече им пуснах запитване на моите (Уника), но не съм получила отговор все още.

# 53
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, някоя знае ли колко струва ехография при Валентин Иванов от Пловдив?

# 54
Момичета, някоя знае ли колко струва ехография при Валентин Иванов от Пловдив?
При него незнам, но горе долу всичките взимат еднакво. На мен декември в Плевен ми взеха 80 лева.

# 55
  • Burgas, Bulgaria
Ми в Онкото ми взеха 60 , в една друга искат 100 за ехо и 200 за преглед  при Вълкан Иванов.
Сряда отивам , стига вече го отлагах .

# 56
Мадам тиква, 100лв от декември, бях на контролен преглед при д-р Валентин Иванов младши

Мислех, че вече си си ходила при него..
Не се притеснявай, младолик е, но поне 40 ще има доктора, ако го сравняваш по години

# 57
  • Burgas, Bulgaria
Не съм,  то хлапетата се спукаха от болести и болници
Изобщо не ме притесняват годините му ,дори напротив.

# 58
  • Burgas, Bulgaria
Доктор Валентин Иванов е ВЕЛИКАН , ДРУГА ВСЕЛЕНА ЛЕКАР .
Възхитена съм !
И така :
Не е едно ,ЧЕТИРИ са ,наредени в нишка . Под разреза на фиброаденома също има нещо .
Праща ме на на ЯМР с контраст.

# 59
Само да се присъединя към позитивните отзиви за д-р Валентин Иванов младши.

В понеделник бях на профилактичен преглед за първи път при него и мога да кажа със сигурност, че след толкова изгубено време с други мамолози и хирурзи, най-накрая попаднах на лекар.

Стискам палци и пожелавам всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт