💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 11 (25.11 - 02.12)

• 54 028
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 810
Аз съм с добри впечатления от Стан. Воля има, физика има. Стратегия нямаше, но вероятно наистина не е очаквал къде попада.
Двата опосума дори не желая да коментирам. Самочувствие с покритие Joyдааа, продукцията им затвърди самочувствието с женски битки и предимства. Воля??? Физика???? Стратегии Joy е, ако саботажи и мръсотии са стратегия...

# 811
  • Sofia
Стан може да е всякакъв, но е добър човек. Снощи много ми хареса това, което каза, "човек трябва да се научи да казва НЕ"! Много вярно, но трудно изпълнимо. Колкото до това, че българинът не може да прости на хора със самочувствие, не съм съгласна! Самочувствието е хубаво нещо и дава сили, и увереност, но само когато е с покритие! В противен случай, притежателят му бързо олеква и съвсем заслужено отнася всенародната "любов". За справка, Добринчо и Мартинчо.

# 812
Според мен има сблъсък на поколенията,  младите пишлемета нагли до безобразие, самоуверени и неуважителни, много агресивни булита. Те такива неща за емпатия и уважение не са чували. Хайде Марти е айти, ама Добрин е прост мебелист, откъде  това самочувствие вади не знам.
Стан не ми от най-симпатичните също, защото  твърде много се унижава да ближе задника на Мартин. Бъди мъж и се дръж като мъж. Но спечели моето уважение, че отказа изолатора.

# 813
  • София
Снощи срамен епизод дори и за Игри на волята, които са синоним на срамотата...
Но всичко по реда си.

Стан ще е моят главен герой в това мнение за снощното огромно изплискване на легена.
Стан снощи победи абсолютно всички. Това че Мартин продължава напред се случва в една алтернативна вселена наречена Игри на волята...

Съвета беше ясен за всички без Стан, който беше видимо изненадан. Трети нож в гърба, който му забиха Добрин и Мартин. Да се отбележи. И той пак се изказваше възпитано и културно, докато ''възпитания и благ'' (както сега се изкарва във видеата си, за да замазват очите след всенародния хейт) Мартин не спря да  хвърля огън и жупел по него на синхрони.
1-0 за Мартин!

Разбра се, че Добрин и Мартин са уговорили Микяй да не се влага в битката ако бъде посочен (а те са очаквали той да бъда избран), което всъщност учудва ли някой? Още по-жалко за Микяй и цялостния му образ този сезон на най-голямото разочарование спрямо очакванията.

Стан избра Маги за съюзник. Супер ход. Опосомите не го очакваха.
Стан изравнява резултата 1-1!
Маги на битката твърде плаха и бавна, но това е материала... Какво да направи Стан.
Браво на Добрин. Което си е добре си е добре.

Идва и скандалната битка. За мен една от най-срамните в историята. Защо?
Веднага щрихирам.
1) Бивши защитници на Игрите винаги са твърдели, че основно правило за 'боговете' е битките да са изравнени, за да има всеки реален шанс и да е интересно за зрителите (ХАХАХАХА).
Аз никога не съм го вярвал това и сме спорили (не визирам форума, а известни бивши участници от Игрите с които сме си писали доста) и сега искам да попитам тези хора, защото знам, че ме четат. А какво ще кажете за снощи? Нали ми спорехте как ако има играч Х и играч У, то ако играч Х е плувец, а играч У не е, то никога няма да се даде плуване.
Айдее...

Дава се най-силния елемент на Мартин - плуването!
Не се дава най-силния елемент на Стан - грубата сила/хамалогията!
Алоооуу, продукцията, вие нормални ли сте???
2) Играта с чука и катапулта я знаем още от сезон 3, където Андрей превъртя играта. Но тогава го нямаше това правило за вкарване с ръка и наказателна обиколка по избор (всъщност никога не го е имало). Защо според вас са го сложили? Малка, но важна застраховка, ако случайно се закучат нещата с чука, защото това си е коварно упражнение ако не му хванеш цаката. Реално Стан стартира с хендикап от 5 до 6 минути (три минути + плуването с което това почти се удвои), което е огромна разлика. Разлика, която не може да бъде стопена ако няма сложен пъзел. И са пресметнали, че ако и на единия е сложно и на другия ще е сложно. Трасето е малко, отнема около 20/30 секунди. Нека си го имаме в резерв като средство за запазване и контролиране на преднината.
3) И идваме на най-бруталното подпиране. Точно когато Стан отиде на фразата (те изобщо не са вярвали на този сценарий, очаквали са Мартин да победи с разлика) им подпари под лъжичката и Димо веднага изпляска, че става въпрос за животно, което е убило най-много хора в историята и за всеки случай се заигра и с размера на животното, даде уклон да не се мисли, че е голямо като размер (въпреки това ''великия'' Мартин си е мислел за лъв, бухахаха). Ами то е ясно, че ще е комар. Кое друго може да е Мартине? Мравка, ти сериозно ли? И не е само това, но и Димо каза на Мартин, че е наредил 3 от 5-те си думи, което е страшен жокер и че само в средата двете думи му бягат.
Аз просто не можех да повярвам на ушите си колко нагли и безпардонни могат да бъдат.
4) През цялото време Димо коментираше като пред инфаркт когато Стан настигаше Мартин. Беше ясно, че ще спасят Мартин с изолатора, но така щяха да си прецакат целия план с изолатора и Раду, с грошовете на Стан за Мартин и т.н. А ако не бяха бутнали Стан и с плуване и фраза с какво друго. Снощи за малко Стан да ги прецака мощно, което на единици участници се е получавало в историята.

Извод от битката. От това което видях.
Мартин не е нищо особено. Просто един от многото добре тренирани участници и толкоз. Няма нищо специално.
Един Стан без абсолютно никаква подготовка и без да е гледал нищо от предните сезони за малко да го бие с всичките му предимства които ‘’магьосника’’ имаше.
2-1 за Стан!
Стан повежда!

И идваме на финала, където за шок и ужас, Стан каза НЕ на ''боговете'' и Ралица беше шокирана.
Браво Стан! Хората трябва да се научат да казват 'не' на тези садисти и изобщо да ги бойкотират по всякакъв възможен начин.
3-1 за Капитан Стан!
Шах и мат!
Довиждане!

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 12:18 от Diavolo

# 814
Diavolo, страхотен анализ на битката 👍👍👍

# 815
  • София
Бях помолен за гиф на момента в който Добрин изпуска топчето и дали е нарочно.
Отне ми доста време да го намеря, но пък си струваше.

Според вас това нарочно ли е или не е нарочно? Още повече като знаем какво последва. Мартин изведнъж изяви желание за битка срещу Стан и т.н. 😯
Според мен е нарочно, но естествено няма как да бъда сигурен на 100%

# 816
За Самочувствието с покритие и дали го прощава българинът : Българите имаме много дефицити в социално отношение /една от причините: историческото ни минало/.  Но имаме и много сензитивен барометър като нация за истински заслужилите хора и измислените натрапени герои/ справка отново в историята с хайдути,партизани.../.
В този смисъл, ако някой предполага че анонимни до вчера хора - М и Д, понатренирани, понаучени и въпреки всичако-силно подкрепени, са хора със "самоувствие с покритие", да предполага само за себе си и да не обобщава за всички българи какво прощават и какво не.
И да ! - както казва класикът- приемаме го самочувствието и дори се възхищаваме / справка: Момчил м.г./, но когато има реална добавена стойност към него, а не просто безпардонна арогантност на база " Аз това го знам...Ти къде си тръгнал с мен да се мериш? Гледай, учи се, възхищавай се и бъди благодарен!"
Чудех се на кого последно се ядосвах на свръхсамочувствието, от участник в ИВ и се сетих за Мани Първа - недооценената героиня на всички сезони до този.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 15:42 от ellis

# 817
Бях помолен за гиф на момента в който Добрин изпуска топчето и дали е нарочно.
Отне ми доста време да го намеря, но пък си струваше.

Според вас това нарочно ли е или не е нарочно? Още повече като знаем какво последва. Мартин изведнъж изяви желание за битка срещу Стан и т.н. 😯
Според мен е нарочно, но естествено няма как да бъда сигурен на 100%

Да, аз те помолих и ти благодаря за времето , които си отделил за да го намериш.
 Във ФБ клипчето беше малко по-дълго и се вижда как Добрин се пуска от лоста, изтиква топчето от колана си и след това отново хваща лоста.
Никаква съмниния за поредната гадост към съотборниците и опонентите му.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 09:59 от mery_poppins1

# 818
  • Sofia
Ellis, Адмирации за написаното! 👏👏👏

# 819
  • София
Ами аз мога да го направя и по-дълго, защото вече знам къде да го търся. От коя до коя минута. Ама няма смисъл, мисля че всичко се вижда. На 80, да не каже 90% съм сигурен, че е нарочно. Ръката му е на топчето и няма как да не е знаел, че не е в него и после се правеше на ударен.

Иначе да, насекомо е, ама то оставаше и това да каже Димо. Чак тази граница не посмяха да прескочат, защото тогава дори и първокласниците (в които явно се целят занапред) щяха да ги разобличат.
На най-малките все още има замазват очичките за сила и чест. Но то вече само там могат да пробият.

# 820
Моите поздравления за г-н Кацаров! Трябва много сила, за да се изкажеш толкова обрано за тези двама "гризача", а същевременно и толкова на точно!
Черньо и Мазньо.

Един текст от Константин Кацаров - автор ( може би много от вас го познават като писател , певец и в др. амплоа). Слагам и оригиналните снимки от публикация му.

"Наясно съм, че е възможно да има сценарий и нагласени ситуации, но всеки от нас сам си избира дали да бъде гризач или нещо по-едро. На тези персонажи ролята им идва отвътре. Житейският ми опит ми го подсказва.
Така се изграждат съвременните медийни герои. Пред очите ни. Буквално на плота. Без подвизи.
Храбростта е виртуална.
Вероятно имат много подражатели. Със сигурност имат. Засичам ги понякога.
Някои казват, че не гледат. Гледането не е вредно. Помага на човек да се ориентира в обстановката. Да приеме или да отхвърли. Да вземе страна. Да се самоопредели. Прогресът не би трябвало да изглежда така. Според мен!"

# 821
"Кремона Лиза , ето още един пост на Константин Кацаров от преди 3_4 дни. Там освен снимките на дуото има и още няколко, но ще прикача само една.

"Не искам да стана такъв, когато порасна.
"Игри на въшките"
Вероятно целта на предаването е точно тази. Да обясни нагледно и публично, че подлостта, непостоянството, двуличието и липсата на достойнство не са отрицателни качества, а предимства в съвременната "социална игра". Тя оправдава всяка подлост и низост и я превръща в осребрена добродетел."

Има и много добър, точен и обективен коментар за провинението на Димо, но който иска може да го прочете направо от страницата на автора.

# 822
  • Be realistic - plan for a miracle.
То етноса не може да не си покаже "уменията".

Много приятен и отчетлив расизъм, браво, браво.

# 823
Според мен Добрин нарочно пусна топчето, не ми е нужно видео, за да се убедя... Всичко е толкова нагласено, че чак ми се повдига.

Мартин и Добрин не ги виждам като някакви успели хора. Успели в какво? Да стигнат до финал в нагласена за тях игра? Уааау!!! Какъв успех. Единия е програмист, което в ерата на Гугъл и AI отдавна не е нещо кой знае какво, а другия мебелист. Изпъкват умствено, защото нивото на другите е ниско, а не, че са много умни.

А относно българина... типична черта е също да се обижда, когато някой не е на нашето мнение. Понеже не харесваме МиД, значи сме завистливи злобари. Ама лично аз нямам за какво да им завиждам на тези момчета...

# 824
  • София
Стан може да е всякакъв, но е добър човек. Снощи много ми хареса това, което каза, "човек трябва да се научи да казва НЕ"! Много вярно, но трудно изпълнимо. Колкото до това, че българинът не може да прости на хора със самочувствие, не съм съгласна! Самочувствието е хубаво нещо и дава сили, и увереност, но само когато е с покритие! В противен случай, притежателят му бързо олеква и съвсем заслужено отнася всенародната "любов". За справка, Добринчо и Мартинчо.

Миналата година Момчил също беше с голямо самочувствие, но стана любимец на много хора.
Та има значение как го представяш това самочувствие на терена и извън него.
Не се подложи и на продукцията, та тя се гавреше с него цял сезон.

Общи условия

Активация на акаунт