Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 739
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
  • София
АнтиХа е на границата, ако падне още може да ти увеличат дозата нмх по-нататък.

# 346
Момичета, някоя от вас прави ли консултация с д-р Константинова, генетик от Варна? Аз съм пред страшна дилема. Тя предлага едно, Желязкова друго и не знам на кого да вярвам. Чакам отговор от Стайкова, хематолог и утре сигурно ще звъня да питам за час при Чучумишев и да ходим до София... В 7гс съм, със зацапване от самото начало с АПТТ над горна граница, според Константинова мога да спра всичко за 2 седмици (фраксипарин и натаспин), АГ иска фракси през ден и натаспина 2х1

# 347
  • София
Момичета, някоя от вас прави ли консултация с д-р Константинова, генетик от Варна? Аз съм пред страшна дилема. Тя предлага едно, Желязкова друго и не знам на кого да вярвам. Чакам отговор от Стайкова, хематолог и утре сигурно ще звъня да питам за час при Чучумишев и да ходим до София... В 7гс съм, със зацапване от самото начало с АПТТ над горна граница, според Константинова мога да спра всичко за 2 седмици (фраксипарин и натаспин), АГ иска фракси през ден и натаспина 2х1
Доволна съм от д-р Николай Николов от град Шумен. Работи в старата поликлиника на ет. 2. С вътрешни болести, хематология, онкохематология. Помогна ми с моята тромбофилия след аборт.

# 348
  • София
Фракси през ден е все едно диета през ден - нищо не правиш. АнтиХа пускала ли си? С него единствено се преценява дали дозата нмх е адекватна.
Аптт за да е над горна граница, може да има различни причини. Прицапването също може да е по различни причини. Аз бих спряла всичко, за да видя дали ще се нормализират показателите и дали ще спре прицапването. 🍀

# 349
  • Sofia
В 7гс съм, със зацапване от самото начало с АПТТ над горна граница, според Константинова мога да спра всичко за 2 седмици (фраксипарин и натаспин), АГ иска фракси през ден и натаспина 2х1
Как е прогестерона?

# 350
В 7гс съм, със зацапване от самото начало с АПТТ над горна граница, според Константинова мога да спра всичко за 2 седмици (фраксипарин и натаспин), АГ иска фракси през ден и натаспина 2х1
Как е прогестерона?
Бях започнала да пия по препоръка от първата АГ и нямаше смисъл да се пуска...

АнтиХа никога не съм пускала даже и с предната бременност,но там си бях плътно на фракси 0.4 и не съм имала никакви проблеми.

Ппц и Константинова ме посъветва да спра всичко за 2 седмици, а АГ я е страх заради мутациите ми да не направя тромб..

# 351
  • София
Пусни антиХа, Д-димер и фибриноген.
Какви са ти мутациите?

# 352
Какви са ти мутациите?

# 353
  • Sofia
Какви са ти мутациите?

Не спирай фраксипарина!
Щом Константинова е генетик, значи не й влиза в работата да определя терапията.

# 354
Какви са ти мутациите?

Не спирай фраксипарина!
Ами страх ги е да не кръвна...предната бях на 0.4 ама нямах никакъв проблем. И аз нз какво да правя. Защото след като си сложих в петък имах леко зацапване

# 355
  • Sofia
Ясно от какво ги е страх.
Слагай си фраксипарина докато не се консултираш с хематолог. Това не е работа за генетик.

# 356
  • София
Мутацията ти е сериозна, но и Д-димер и фибриноген са ти на долна граница дори за небременни...

Я виж Тончев няма ли часове в медрек.

# 357
Мутацията ти е сериозна, но и Д-димер и фибриноген са ти на долна граница дори за небременни...

Я виж Тончев няма ли часове в медрек.

Чак за 20- ти... Дано утре ми отговори Стайкова...

# 358
  • Sofia
За Стайкова пише, че отговаря в рамките на ден. Така че спокойно, утре би трябвало да ти пише.

# 359
Чудя се да пиша ли и на Галя Кондева и има ли смисъл на толкова лекари... И май още утре да се пускаме до варна да видим дали всичко е наред. Благодаря за отговорите, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт