Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 741
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Аз съм се консултирала с Галя Кондева. Доволна съм.
Но по-добре изчакай отговор от Стайкова. Сигурна съм, че няма да се забави.

# 361
Здравейте, мами!
Имам един въпрос във връзка с рутинните изследвания при тези от вас, които са на клексан или фраксипарин.
Има ли значение кога сте си поставили инжекцията за изследвания, свързани с щитовидна жлеза, пкк и разни други?
Аз съм бременна в 29 г.с. + 1 и от 3 дни съм на клексан от 0.4, но го поставям към 13 часа. Днес сутринта си пуснах тсх и се зачудих.

# 362
Няма отношение, дори и поставянето на инжекцията не влияе на усвояването на хормона, защото метода на прием в различен. Питала съм, защото съм на еутирокс, а се наложи да изместя инжекциите сутрин. Логично е, но аз си питам

Здравейте, мами!
Имам един въпрос във връзка с рутинните изследвания при тези от вас, които са на клексан или фраксипарин.
Има ли значение кога сте си поставили инжекцията за изследвания, свързани с щитовидна жлеза, пкк и разни други?
Аз съм бременна в 29 г.с. + 1 и от 3 дни съм на клексан от 0.4, но го поставям към 13 часа. Днес сутринта си пуснах тсх и се зачудих.

# 363
Момичета, някоя от вас прави ли консултация с д-р Константинова, генетик от Варна? Аз съм пред страшна дилема. Тя предлага едно, Желязкова друго и не знам на кого да вярвам. Чакам отговор от Стайкова, хематолог и утре сигурно ще звъня да питам за час при Чучумишев и да ходим до София... В 7гс съм, със зацапване от самото начало с АПТТ над горна граница, според Константинова мога да спра всичко за 2 седмици (фраксипарин и натаспин), АГ иска фракси през ден и натаспина 2х1
Здравейте 🙂 аз до 12 г.с. на всеки 2-3 седмици си изпращах резултатите на Константинова,но последния път фибриногенът ми беше над нормата, а тя ми предложи да спра аспирина за 2 седмици и пак да си пусна изследвания при факта, че по предния път пак ми беше над нормата тогава ми беше казала да приемам таблетка и половина вечер аспирин и затова се учудих и писах на Стайкова. Тя ми отговори на другия ден и ми каза да редувам натаспин с аспирин. Тази сутрин си пуснах изследвания,още ддимер не е готов, но фибриногенът изглежда в норма(15г.с.)съм. По добре ще е да изчакате отговор от Стайкова, аз утре след като ми излезе резултата за ддимер ще ѝ платя пак и ще ѝ изпратя резултатите. Досега с консултациите ми с Константинова никога не е била в норма резултатът за фибриноген,но този път Стайкова ми назначи и натаспин и се пооправиха май нещата, утре ще се види все пак..

# 364
Здравейте, може би е писано вече по темата, но понеже съм малко притеснена в момента, реших да питам - може ли да се приема едновременно фраксипарин и Акард?....
[/spoiler]

Здравейте! Много жени са на НМХ и аспирин. Аспирин/акард е стандартна терапия за прееклампсия.
ДР Колева е от лекарите които разбират от тромбофилия, явно следи кръвотока.
Проф Паскалева би ви казала дали дозите са ви достатъчни, но не знам дали може да посъветва за включване на аспирин тъй като причината е риск от прееклампсия. Вие ще.трябва да решите кое АГ да послушате. Може да говорите отново с Колева, какво я притеснява в аспирина.

# 365
Здравейте, днес пуснах коагулация и резултатите доста ме объркват. Чакам хематолог да ми отговори aPPt е под норма а протромбиново време високо, има ли някой който е наясно какво може да значи това ?

# 366
  • София
Aptt и протромбиновото време са с толкова малко отклонение от границата, че не бих им обръщала внимание.

В коя седмица сте? Фибриногенът е в референтните стойности за 3 триместър. Ако сте в по-ранен срок на бременността, трябва да му се обърне внимание.

# 367
В 23та седмица съм, на терапия с фракси 0,4 и натаспин всеки ден. Фибриногена от самото начало му е по завишен.

# 368
Здравейте, да попитам за тези резултати дали са добре? В 31 г.с. съм на фраксипарин 0,6 всеки ден.

# 369
  • София
Добре са 🍀

# 370
# 371
Здравейте, момичета 🙂 В 15г.с.съм на фраксипарин 0.4 и вечер на аспирин редувам с натаспин. Вчера си пуснах изследвания, аз се консултирам с генетик и хематолог, но сега и двамата са на различно мнение и аз се двоумя коя от тях да слушам. Според генетик трябва спра приема на аспирин да остана само на фракси за 2 седмици и пак да се изследвам,а хематолог ми каза да си продължа да редувам. Качвам ви и резултатите,ако някоя от вас е минала през такъв период ще съм благодарна на мнения.

# 372
  • Sofia
Генетикът няма отношение към терапията с НМХ. Коагулация, тромбофилия и т.н. са специалност на хематолога.
Аспи тест правен ли е? Анти Ха?

# 373
Генетикът няма отношение към терапията с НМХ. Коагулация, тромбофилия и т.н. са специалност на хематолога.
Аспи тест правен ли е? Анти Ха?
Анти Ха си пуснах преди 3 седмици и ми казаха, че е добре.

# 374
  • София
Д-димер и фибриноген са в норма за 1 триместър, ето референтни стойности:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
АнтиХа също е в норма. Кръвотокът как е?
В изследванията не виждам причина за спиране на аспирина. Той може да се пие до 33-34гс. Слушайте си хематолога.

Общи условия

Активация на акаунт