Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 883
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, може ли да коментирате резултатите ми в 21 г.с.

Това са резултатите ми от 13 г.с.

Това са ми мутациите:

По препоръка на д-р Кондева само наблюдаваме кръвотока и растежа на бебето, като превантивно може да добавим Натаспин, но Ставрев отказа натаспин с оглед да не предизвика кървене.
Тревожно ли са се повишили показателите?

# 451
Здравейте, момичета. Не съм от София, но ходя 2 пъти годишно на контролни ревматологични изследвания в ревматологията на Урвич. Следващата седмица съм там и питането ми е .... Някоя от вас да е пускала пакет тромбофилия в Национална генетична лаборатория към Майчин дом? Гледам, че цените там са много по-нормални отколкото в Геника примерно....... 🙄
Ще имам време да отскоча и да си пусна, след два спонтанни аборта, искам да ги проверя.

# 452
  • София
BeLive1211,
това, което в НГЛ е разширен пакет, са 4 фактора, които в Геника са част от основния пакет. В НГЛ изследват всичко на всичко 4 фактора, докато в Геника изследват около 14 в различни пакети или индивидуално. Най-разумно е да пуснеш тези 4 фактора в НГЛ и след това, ако е необходимо, да пускаш допълнителни изследвания в Геника. Ако пък решиш да пуснеш направо в Геника, там пазят кръвта, и можеш допълнително да изследваш още фактори, ако е необходимо по-късно, та ще ти спести разкарване и бодене. Прецени си.

MayGodBless,
д-димер и фибриноген са ти в референтните стойности за втори триместър.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Добре е да приемаш допълнително вит. Д, Б12 и желязо, защото нивата ти не са високи и лесно ще изпаднеш в дефицит в последния триместър.

Blqblq_,
прицапвах на няколко пъти до 13-14гс, спрях АП, а след това останах само на НМХ. Всеки път прицапването беше при намаляване на дозата прогестерон, видима причина нямаше, и след седмица отшумяваше само.
Пусни АнтиХа + коагулация и се консултирай със специалист, преди да спираш каквото и да било.
Кафявото прицапване може да е също от прикрепването на плацентата за лигавицата и повдигането й при нарастване на матката.

# 453
Благодаря много, delisardeli. Тъкмо ми отговори и хематолог в healee. Колагулация пуснах още сутринта, за анти-Ха не успях да се организирам с часовете, защото го бях сложила вече вчера в 21. Аз съм на доста високи дози Утрогестан, не си представям да съм на повече Grinning и уж ми беше ок прогестерона, когато го изследвах с чхгто. Ще видим какво ще стане ...

# 454
  • София
Звучиш като да си съвсем в първите седмици. Най-вероятно ембриончето се окопава, стискам палци 🍀🍀🍀

# 455
Имах зацапвания в 6гс и в 9гс- спряха ми хепарина и след 12 гс вече си го започнах и продължавам. Реално бях с отлепяне и от там зацапването, но при мен е събрано от няколко нискорискови мутации, така, че каквото ти кажат лекарите за спирането.
Терапията ми беше с пролутекс и утрогестан.
И още нещо- ако е кафява кръв да си спокойна, че е стара и вероятно е от имплантирането, просто сега зацапва.

Благодаря много, delisardeli. Тъкмо ми отговори и хематолог в healee. Колагулация пуснах още сутринта, за анти-Ха не успях да се организирам с часовете, защото го бях сложила вече вчера в 21. Аз съм на доста високи дози Утрогестан, не си представям да съм на повече Grinning и уж ми беше ок прогестерона, когато го изследвах с чхгто. Ще видим какво ще стане ...

# 456
Много ви благодаря за коментарите, момичета. Успех и на вас! Hug

# 457
Включвам се да изкажа възхита от д-р Кондева, отговори ми в Healee на въпрос зададен в 21, в 22 в петък вечер!! Макар че пише автоматично че ще отговори в работно време. С оглед на изследванията и мутациите ми настоява да пия Натаспин. Някоя от вас има ли опит с него при бременност?

# 458
  • Sofia
Да, много сме го пили по време на бременността.

# 459
Включвам се да изкажа възхита от д-р Кондева, отговори ми в Healee на въпрос зададен в 21, в 22 в петък вечер!! Макар че пише автоматично че ще отговори в работно време. С оглед на изследванията и мутациите ми настоява да пия Натаспин. Някоя от вас има ли опит с него при бременност?
Пийте го щом съветват,няма да навреди

# 460
  • Варна
Здравейте, днес ми излязоха изследванията, назначени от хематолога и има един показател, който е завишен и много се притеснявам. Някой знае ли какво може да означава?

Прикачвам също и предишните изследвания.
На преглед съм чак вторник следобяд и много се притеснявам. Дали да не пусна пак ПКК? Дано е нещо инцидентно

# 461
Мисля, че повишеният показател е за Еозинофили и говори за някакъв възпалителен процес в организма. Доколкото знам, това може да е индикатор за алергия към лекарството, но може и да се дължи на друго. Нека по-запознатите дами тук също да дадат мнение.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 22:24 от Lorrain

# 462
Моят лекар твърди, че повишените еозинофили са индикатор за наличие на паразити в организма както и на алергени.

# 463
  • Sofia
При мен еозинофилите се покачиха, когато направих алергия към фраксипарина.

# 464
  • Варна
При мен еозинофилите се покачиха, когато направих алергия към фраксипарина.
Аз пия само Натаспин в момента и витамините Профертил. Не знам дали може да е от това.

Общи условия

Активация на акаунт