Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 774
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, дали ниво на Б12 при 425 pmol/l с мутация MTHFR e добре. Знам че трябва да е близо до горната при забременяване, но дали не трябва е още по-високо. Не приемам Б12.

# 601
  • Замък сред облаците
Моята хематоложка каза, че е нужно да го държа над 300. Така че към момента е ок.

# 602
Здравейте да попитам за добър хематолог във Варна

# 603
84MI, във вторник имам час за д-р Стайкова, ако желаеш мога да ти пиша как е минал прегледа и дали съм останала доволна от нея и вече ти да си прецениш.

# 604
  • Варна
Здравейте да попитам за добър хематолог във Варна
За съжаление във Варна няма особено голям избор. Аз също ходих при Стайкова и бях със смесени чувства.

# 605
  • София
С хематолозите може да се консултирате онлайн. Не е необходимо да се виждате, няма преглед, само се обсъждат документи и резултати.

# 606
С хематолозите може да се консултирате онлайн. Не е необходимо да се виждате, няма преглед, само се обсъждат документи и резултати.

Аз съм за Д-р Веселина Иванова(от Аджибадем сити клиник София), можете направо да се свързате с нея от Супердок Healee.Онлайн консултация след плащане(80лв.)Тя веднага ще се свърже с Вас. Много любезна,мила и много подробно обеснява всичко.

# 607
Дами, повечето от вас си бият инжекциите в областта на корема, докато моите ми ги слагат в ръцете. Чудя се дали е грешно поставянето там? Видях в предишните теми схема за поставяне, като имаше и вариант и за поставяне в ръцете. Дали усвояването на лекарството е същото, както в корема?

# 608
Да, може да си ги биеш и от вътрешната страна на бедрата. Важното е да е в мазничко.

# 609
Грейт съксес…. такива мутации ми излязоха след допълнителните изследвания в Геника, че не знам как съм износила първото си дете, честно. Ако разчитах само на основният пакет и мнение на АГ,  и не говорих с хематолог - така и щях да си остана с идеята, че мутациите ми не са изобщо опасни…
Трябва след положителен тест веднага да мина на инжекции ежедневни.. Ама, как, бе аджеба… Възможно ли е да е придобита тромбофилия и мога ли да разбера реално дали е така?!

# 610
  • Замък сред облаците
Придобитата тромбофилия е имунологичен проблем (развитие на определени антитела), няма как да ти мутират гените изведнъж, ако това питаш.

# 611
  • Sofia
Изследванията за вродена и придобита тромбофилия са различни.
"Мутациите" са част от вродената тромбофилия.

# 612
Значи аз сериозно ще сменя АГ-то. Днес зададох същият въпрос като гледахме изследванията - ако съм с такива мутации, как съм я износила тази успешна бременност… и за отговор получих, че не е само вродена тромбофилията, ами може и да съм я придобила на по-късен етап.А аз само генетични изследвания показах. Ни едно имунологично не съм правила..
Съвсем нова съм в тази тема. Не ми се е налагало още да чета задълбочено, та надявам се никой не се плясва по челото с :”Тая какви въпроси задава, бе…” .
Ясно ми е, че може и да не се е проявило тогава или фактът, че е роден по-рано да е именно заради това, но не съм имала никакви проблеми през цялата бременност. Не знам… Супер объркана съм и като разбрах, че дай Боже ако забременея пак ( вече съм официално с два аборта зад гърба си), ще трябва всеки ден да си бия инжекции - ми се стори наистина сериозно..

# 613
  • Sofia
Ако не си се изследвала за придобита тромбофилия, няма как да знаеш дали не си я развила.

И аз имам две безпроблемни и успешни бременности до термин без абсолютно никаква терапия (не знаех, че имам тромбофилия).
А съм с вродена тромбофилия (така съм се родила) :
* хетерозигот -  Фактор 2 Протромбин, АСЕ, MTRR;
* хомозигот - TAFI и MTHFR.

Последната бременност беше с инжекции НМХ, аспирин протект, Натаспин и Омега 3. Нямам (или поне по време на бременността нямах) придобита тромбофилия.

Има много жени с тромбофилия, които износват до термин и раждат здрави деца без профилактика, просто защото не са се изследвали и следователно не знаят за тромбофилията. Тромбофилията не е състояние, което на 100% ще създаде проблеми през бременността. Но би могла, и ако го направи последствията не са добри. Именно затова лекарите предпочитат да се застраховат с профилактика, отколкото да си играят на Тото със здравето на майката и на детето.

# 614
Luellis, аз съм във форума активно от 2019г и на пръстите на ръката ми се броят случаите с потребителки без мутации в основните фактори. Масово хората са носители на една или комбинация от мутации и си изкарват бременностите без проблем и без да разберат.
Това, че имаш тромбофилия не е гаранция за лошо развитие на бременността, просто показва увеличен риск. Вече въпросът е дали този риск ще се прояви.

Общи условия

Активация на акаунт