Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 755
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, бременна съм в 33г.с на терапия с клексан 0,4 и натаспин веднъж дневно. Днес при прегледа се останови че плода отговаря на 30г.с. АГ ми изписа дузофарм 3х2 на ден. Коагулационните изследвания са в норма. Има ли някоя от вас която е пиша дузофарм и помогнал ли е ?

# 646
О, аз си бях още преди да забремения на ИМПО теста им и после, още докато всичко беше наред - правихме А1. Препоръката беше да си продължа досегашната терапия - малка доза Програф.
Но не помогна.

Толкова сложна е тази материя, от няколко часа чета всичко във форума за тези мутации и главата ми е тотална каша.
Факт е обаче, че съм изследвала абсолютно всичко и ММ също.
Всичко. Буквално в Надежда им свършиха идеите вече. Няма да изреждам, но сме дали 10 000 лева за изследвания - от ДНК фрагментации през генотипи, имунулогии, хормони, яйчников резерв, цветни снимки, биопсии...
Е, нищо бе, нищо. Всичко е тип топ, даже ми казват, че съм като 20 и няколко годишна, а не като 34 като резерв (сигурно защото ми дойде късно) и като функция.
Забремянвам от първия път, всеки път и вече е доказано, че бебето е било здраво, при това с изследване на всички хромозоми.
Но и трите пъти, независимо трите различни причини за аборт - имам едни и същи симптоми. Няколко дни след закъснение започва кафявото течение, седмица по-късно кръвотечение.
И това е първото нещо, което излиза извън норма.
Наистина се надявам да е това причината. Защото е най-важната стъпка за решаването на проблема...

Следващият път, в който видиш положителен тест, помоли да ти направят тест А1. До него има достъп само Стаменов и до колкото знам го назначават на бременни, претърпели аборти.

# 647
Здравейте! Бременна съм с тромбофилия и поставям Клексан.
Може ли да се ползва епидурална упойка при раждане и използване на Клексан? Наскоро чух, че трябва да са минали над 12ч (но пак има риск за  епидурален хематом)

# 648
  • София
Sunshine033,
Аз родих със спешно секцио 20ч след инжекция, бях със спинална упойка. Не съм имала никакъв проблем. Можеш да се консултираш с анестезиолога там, където ще раждаш.

Ани,
AA, ти е отговорила съвсем точно, аз нямам какво да допълня.
Не очаквай в надежда да ти обърнат внимание за тромбофилията. Те такъв проблем не признават.
Хубаво е, че си пуснала тези изследвания. Vegfa и Tafi могат да направят много проблеми. Когато аз бях бременна, имаше една девойка с такива мутации и загуба на здраво бебе в 36гс, ей така от нищото. След това с терапия и стриктно проследяване износи и роди близначки малко след мен.
Стискам палци и при теб всичко да е наред следващия път 🍀🌸

mmaria__,
От коя седмица се наблюдава изоставане, на колко време се следиш при фетален АГ? Пий каквото ти е изписал АГ, стискам палци да има ефект. 🍀🍀

# 649
  • Замък сред облаците
Съншайн, освен кръвотока, следите ли и щитовидни хормони, белтък?

# 650

Да

# 651
  • Замък сред облаците
Как са им нивата?

# 652
  • София
mmaria__,
а твоя АГ следи ли белтък и щитовидни хормони?
Защото за изоставането може да има различни причини.

# 653
  • Замък сред облаците
Ох, аз обърках Съншайн и Мария, извинявам се. Питането ми беше към Мария. Както уточни Дели, може да има различни фактори, не само кръвоток.

# 654
Не не са следени

# 655
  • Замък сред облаците
Тогава си пусни изследване за фТ4 , ТСХ, общ белтък и албумин. Те са ключови въобще за наддаването и развитието на бебето и може да няма общо с кръвотока. Сутрин на гладно се изследвай и не отлагай!

# 656

Дано следващия път е нашият път! Какви са твоите тромбофилии?

Здравей! Консултирай се с хематолог.Аз също съм с едно загубено бебче в 7г.с.Имам данни за тромбофилия.При следваща бременност трябва да направя терапия с клексан.Съжалявам за загубите ти.Дано да имаме здрави бебенца най-рано. 🌸

Много се вълнувам. Благодаря на всички, които ме изпратиха при д-р Тончев. Нямате си идея какъв е ужасът да имаш три аборта и да нямаш причина за това след 3414141 изследвания...
Каква е профилактиката сега, инжекции? Всичко ще понеса, само и само да мога да родя здраво бебенце.

# 657
Здравейте,
Бременна съм в 10 седмица, стабилен пулс, бебето върви +/- 1 ден. Имам хетерозигот по PAI и не усвоявам синтетични витамини. АГ при което се следя следи кръвоток от ранна бременност. Прецени, че не е добър и ми изписа АП. При последния преглед на кръвоток - PI на едната артетия 2.5, другата 1 и нещо. Първа бременност ми е, не съм наясно, започнах приема без въпросителни. От 6г.с. до сега имам кафяво зацапване, не ежедневно. АП не е спрян. Попитах я, каза, че няма нужда и да го продължавам.
Консултирах се с друг АГ, който каза, че не вижда хематом, не вижда отлепване и не вижда смисъл от аспирин на този етап. Каза да го спра и след ФМ и БХС ще се прецени, дали трябва да се включи, ако има риск за прееклампсия.

Кръвни не са пускани, не съм се консултирала с хематолог.

Ще се радвам на мнение от дамите с повече от опит от мен. Прочетох кофти неща при рязко спиране на аспирин, прочетох кофти и при продължаване на аспирин без смисъл и съм в дилема какво да сторя. Искам да направя най-доброто за бебето. Благодаря ви предварително.

# 658
  • София
Изследване на ACE и Фактор 13 имаш ли, освен основния пакет тромбофилия? Защото хетерозигот в PAI може да се нуждае от терапия, ако има мутации и в тях, действат с натрупване върху фибринолизата.

Аспирин протект няма проблем да се спре рязко, по схема се спира прогестеронът и кортикостероидите. Освен това действието му е 72ч, действа с натрупване. Какво количество приемаш, 100мг? Ако нямаш странични ефекти, можеш да го разредиш или намалиш, до БХС имаш 2 седмици грубо, сега ще дойде.

# 659
Изследване на ACE и Фактор 13 имаш ли, освен основния пакет тромбофилия? Защото хетерозигот в PAI може да се нуждае от терапия, ако има мутации и в тях, действат с натрупване върху фибринолизата.

Аспирин протект няма проблем да се спре рязко, по схема се спира прогестеронът и кортикостероидите. Освен това действието му е 72ч, действа с натрупване. Какво количество приемаш, 100мг? Ако нямаш странични ефекти, можеш да го разредиш или намалиш, до БХС имаш 2 седмици грубо, сега ще дойде.

Много Ви благодаря. Винаги ми отговаряте, и съм Ви признателна.

Имам изследвани ACE и фактор 13, нямам отклонения там. Всичко е наред.

Да, 100 мг приемам, всяка вечер. Какво визирате под странични ефекти? Освен зацапването (което не знам от него ли, не е ли), мисля че нямам. Притеснявам се, ако го спра рязко, дали ще навредина кръвотока.

Общи условия

Активация на акаунт