Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 757
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

След около 2 години опити за второ дете миналата седмица ми правиха хистероскопия. Имам истмоцеле от предходно секцио и Т образна матка, които доктора коригира. Пуснаха ми следните изследвания, но виждам че протромбиновото време ми е на горната граница.

Може ли да ми кажете дали ви изглеждат ок стойностите от изследванията и превантивно дали и към кого мога да се обърна за София за изследвания дали имам тромбофилия. С първата бременност всичко беше наред- бързо забременяване, лека бременност…

Благодаря!

# 631
  • София
Тези изследвания нямат общо с тромбофилията, тя може да се прояви при бременност и други рискови ситуации, а в ежедневието да няма отражение. Протромбиновото време е на горна граница, пък АПТТ е на долна. И двете са в норма.

Прочетете първа страница на темата - има подробна информация и координати на специалисти. Може да прегледате и постовете назад.

При липса на анамнеза никой няма да ви назначи изследвания ей така, можете да си ги самоназначите. Аз бих препоръчала някой от разширените пакети в Геника, но може да започнете и с основните 4 фактора в произволна лаборатория, а после, ако е необходимо, да пуснете допълнителни фактори в Геника.

След 2г неуспешни опити за забременяване е добре да се обърнете към репродуктивен специалист.

# 632
Момичета, на мен ми излязоха изследванията, назначени от д-р Тончев. Беше сигурен, че ще излязат отклонение. Аз съм с три аборта, последният е в 7 седмица с напълно здраво генетично бебе. Нямаме никакви други проблеми - изследвали са ни и кътните зъби. Загубих бременността, заради огромни хематоми, които не можаха да спрат с каквото и да е било. Възможно ли е най-сетне да открихме причината?

# 633
  • Замък сред облаците
Тафи и Вегфа, за които ти споменах са отговорни за изграждането на съдовете между плацентата и матката, закрепването на сака и сърдечно-съдовата система на бебето. Така че, да възможно е те да са ключа. Затова писах и тогава.

# 634
Много се вълнувам. Благодаря на всички, които ме изпратиха при д-р Тончев. Нямате си идея какъв е ужасът да имаш три аборта и да нямаш причина за това след 3414141 изследвания...
Каква е профилактиката сега, инжекции? Всичко ще понеса, само и само да мога да родя здраво бебенце.

# 635
Здравей! Консултирай се с хематолог.Аз също съм с едно загубено бебче в 7г.с.Имам данни за тромбофилия.При следваща бременност трябва да направя терапия с клексан.Съжалявам за загубите ти.Дано да имаме здрави бебенца най-рано. 🌸

Много се вълнувам. Благодаря на всички, които ме изпратиха при д-р Тончев. Нямате си идея какъв е ужасът да имаш три аборта и да нямаш причина за това след 3414141 изследвания...
Каква е профилактиката сега, инжекции? Всичко ще понеса, само и само да мога да родя здраво бебенце.

# 636
Дано следващия път е нашият път! Какви са твоите тромбофилии?

Здравей! Консултирай се с хематолог.Аз също съм с едно загубено бебче в 7г.с.Имам данни за тромбофилия.При следваща бременност трябва да направя терапия с клексан.Съжалявам за загубите ти.Дано да имаме здрави бебенца най-рано. 🌸

# 637
А за вегфа и тафи каква е терапията? Аз останах с впечатление, че няма много какво да се направи. Бях на нмх заради протромбин, и пак загуба на здраво бебе ... Но вегфа и тафи не сме адресирали с нищо допълнително.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 21:31 от Blqblq_

# 638
Наистина си нямам идея. Това са просто изследвания, не ми е отговорил още доктора.
Малко ме отчайва твоят коментар, че няма какво да се направи...

# 639
  • Замък сред облаците
Всъщност хепаринът има благоприятно въздействие точно при вегфа. Има проучвания, потърсете endothelial growth and heparin.

# 640
Толкова сложна е тази материя, от няколко часа чета всичко във форума за тези мутации и главата ми е тотална каша.
Факт е обаче, че съм изследвала абсолютно всичко и ММ също.
Всичко. Буквално в Надежда им свършиха идеите вече. Няма да изреждам, но сме дали 10 000 лева за изследвания - от ДНК фрагментации през генотипи, имунулогии, хормони, яйчников резерв, цветни снимки, биопсии...
Е, нищо бе, нищо. Всичко е тип топ, даже ми казват, че съм като 20 и няколко годишна, а не като 34 като резерв (сигурно защото ми дойде късно) и като функция.
Забремянвам от първия път, всеки път и вече е доказано, че бебето е било здраво, при това с изследване на всички хромозоми.
Но и трите пъти, независимо трите различни причини за аборт - имам едни и същи симптоми. Няколко дни след закъснение започва кафявото течение, седмица по-късно кръвотечение.
И това е първото нещо, което излиза извън норма.
Наистина се надявам да е това причината. Защото е най-важната стъпка за решаването на проблема...

# 641
Наистина си нямам идея. Това са просто изследвания, не ми е отговорил още доктора.
Малко ме отчайва твоят коментар, че няма какво да се направи...

Аз точно при Тончев ходих след първия ми аборт миналата година. Коментира само протромбин и мутациите свързани с витамини от Б групата. Отидох с готов пълен пакет от Геника. Питах го и по-конкретно за вегфа и тафи, защото бях чела и аз, че са предпоставка за аборти. Коментира с едно изречение. Не помня в конкретики какво каза, но общото ми впечатления беше, че са али-бали и няма с какво да се адресират повече. Може и това да му е било мнението, защото все пак съм с високорискова мутация и така или иначе трябва да съм на НМХ. Ще ми е интересно да споделиш какво ще каже на теб. Надявам се това да е бил твоят препъни камък и следващият път всичко да е до финал. Hug

# 642
Друга дам в темата за бебеправене спомена същото, че ѝ е казал Тончев. И много се чудя щом са али-бали защо ми даде да ги направя...
Ще държа в течение какво е казал.

# 643
  • Благоевград
Толкова сложна е тази материя, от няколко часа чета всичко във форума за тези мутации и главата ми е тотална каша.
Факт е обаче, че съм изследвала абсолютно всичко и ММ също.
Всичко. Буквално в Надежда им свършиха идеите вече. Няма да изреждам, но сме дали 10 000 лева за изследвания - от ДНК фрагментации през генотипи, имунулогии, хормони, яйчников резерв, цветни снимки, биопсии...
Е, нищо бе, нищо. Всичко е тип топ, даже ми казват, че съм като 20 и няколко годишна, а не като 34 като резерв (сигурно защото ми дойде късно) и като функция.
Забремянвам от първия път, всеки път и вече е доказано, че бебето е било здраво, при това с изследване на всички хромозоми.
Но и трите пъти, независимо трите различни причини за аборт - имам едни и същи симптоми. Няколко дни след закъснение започва кафявото течение, седмица по-късно кръвотечение.
И това е първото нещо, което излиза извън норма.
Наистина се надявам да е това причината. Защото е най-важната стъпка за решаването на проблема...

Следващият път, в който видиш положителен тест, помоли да ти направят тест А1. До него има достъп само Стаменов и до колкото знам го назначават на бременни, претърпели аборти.

# 644
Може ли малко информация за този тест? Само в Надежда ли го правят?

Общи условия

Активация на акаунт