Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 593
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да, по-висок е от референтните стойности. Пуснете АнтиХа и се консултирайте с хематолог.

# 76
Здравейте! Може ли да погледнете дали тези резултати ви говорят нещо? Писах на докторката в четвъртък още, но нямам отговор.
В 30-та седмица съм.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 22:39 от Sylvanka

# 77
  • Варна
Момичета, може ли мнение за моите изследвания. 🙏 На Фраксипарин 0,4 съм и натаспин вечер. Бременност в 15 г.с.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 78
  • София
Ако са спазени изискванията за изследване на антиХа - 4ч след поставяне на инжекцията при поне 5дни поставяне в един и същи час - стойността е гранична към ниска, и предполага да се увеличи дозата на НМХ. (проф. Паскалева гледаше антиХа да е между 0.2 и 0.4). Как е кръвотока на маточните артерии? Бебето в норма за седмицата ли е? Консултирайте се с АГ и хематолог за корекция на дозата НМХ.

# 79
  • Варна
delisardeli Спазени са всички изисквания. На последния преглед всичко с бебето беше наред, даже вървеше няколко дни напред. Явно ще трябва да направя он лайн консултация, понеже във Варна не са много добрите специалисти в тази област. По един и същ начин поставям инжекциите, а напоследък цялата съм в синини и след поставяне изтича малко количество кръв или лекарство и взех да се притеснявам😒

# 80
  • София
За да не излиза лекарството - хващаш гънка, бодеш бързо, а натискаш буталото бавно. Ако всичко останало е наред, може и да изчакаш следващата контрола. 🍀

# 81
Tedi, и аз съм от Варна. Може ли инфо, в Синево ли пусна анти Ха и същия ден ли ти излезе резултата?

# 82
  • Варна
Tedi, и аз съм от Варна. Може ли инфо, в Синево ли пусна анти Ха и същия ден ли ти излезе резултата?
Аз го пуснах в Лина в Събота на обяд и резултат имаше чак в Понеделник след обяд.

# 83
Момичета, в колко часа биете фракси/клексан и как процедирате, когато решите да смените часа?

# 84
  • София
Теди, следващия път пусни изследването в работен ден. Може да е от значение за изследването.

Нала, измества се или постепенно с по 2-3 часа, или рязко от следващия ден. Трябва да имаш поне 5 дни с поставяне в един и същи час, преди да пуснеш изследване.

# 85
Tedi, и според мен е най-добре хематолог да каже.

Не разбирам от Anti Xa, защото аз не го следя, но Д-Димерът ми се струва нисък, което сочи за разреждане на кръвта.
С първата ми бременност моят беше паднал на 0.2, и 2ма АГ ме посъветваха, че при бременни трябва да е между 0.6 и 1.2.

# 86
  • Варна
Изследвах се в Събота понеже през седмицата съм на работа и ми  е по-сложно и притеснено да излизам. Аз се притеснявам точно от преразреждане на кръвта. Нямам тромбофилии, но имам изкаран исхемичен мозъчен инсулт преди години и затова ме сложиха на фракси "за всеки случай".

# 87
  • Варна
За Варна не се доверявам на Лина. Изкарвали са ми грешни резултати.

При мен на 0.18 Анти ха в друга лаборатория хематолог ми каза да не сменям терапия и на следващата контрола си беше наред - 0.31. Неправилно поставях инжекциите.

# 88
За Варна не се доверявам на Лина. Изкарвали са ми грешни резултати.

При мен на 0.18 Анти ха в друга лаборатория хематолог ми каза да не сменям терапия и на следващата контрола си беше наред - 0.31. Неправилно поставях инжекциите.

Извинете, какво имате предвид, че сте поставяли грешно инжекциите?

# 89
Здравейте, момичета,
Може ли едно рамо за тези резултати. 23та седмица съм, на клексан 0.4 сутрин и акард 150 вечер. С PAI 4g/4g и хетерозигот на Ace съм.
Имам проблем с кръвотока, който се подобрява през последния месец, но положението не е ок все още.

Общи условия

Активация на акаунт