Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 675
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Зсравейте. Не слагайте инжекцията там където вече сте  били и има буци. Аз първо опипвам къде е мекичко и няма удебеляване и там бия. Към паласките даже е по- безболезнено. А буците се разнасят с времето.

# 121
Зсравейте. Не слагайте инжекцията там където вече сте  били и има буци. Аз първо опипвам къде е мекичко и няма удебеляване и там бия. Към паласките даже е по- безболезнено. А буците се разнасят с времето.

Благодаря ви, това направих, изместих с 2-3 см. Мен не ме боли, имам си само сърбежа от  тези буци, но с него свикнах, просто много се притесних, че лекарството не иска да се инжектира и се връща. Тази сутрин като поотместих, нямаше проблем. Надявам се и самите буци наистина да се разсеят с времето. Весели празници на Вас! 🙂

# 122
Здравейте!
Тази мутации налагат ли терапия по време на бременност (за витамините ми е ясно, за останалото не):
ITGB3 - интегрин - ß3_1565_T>C хомозиготен генотип_С/С
MTRR - 66_A>G хетерозиготен генотип_A/G
MTHFR - 677_C>T хомозиготен генотип_Т/т
Хомоцистеинът е ок.

# 123
Здравейте! Бременна съм след инвитро (в 8г.с.). В 5 г.с. прокървих и АГ ми спря окончателно Фраксипарин 0.4 и аспирин акард. Но не съм изследвала коагулацията и кръвотокът. Притеснявам се дали има опасност, че не приемам кръворазреждащи, защото за първи път имам положителен резултат след много неупешни трансфери.

# 124
Сисс, задължително консултация с хематолог и строго следене на кръвотока. Ако НМХ ти е назначен от хематолог, започвай го отново.

Аз съм в 25г.с. и малко ме притеснява  АПТТ и ниските стойности на време на кървене/съсирване. Другите уж са добре. На Клекс@н 0,4 съм, а предния месец анти Ха беше в норма. На преглед съм след две седмици.

# 125
Кактусче, спрямо седмицата в която си и различните стойности от тези базовите, за не бременни на лобораторията, всичко е наред. В нормите си

# 126
Здравейте момичета, нова съм тук и въпросът сигурно е обсъждан вече, но съм длъжна да попитам за мое спокойствие.. накратко в начална бременност съм след 2 спонтанни аборта. Този път съм на терапия с фракси 0.4. Миналата седмица посетих хематолог, за да ми каже какви изследвания е необходимо да пускам профилактично и тя ми каза Аптт, фибриноген, д-димиер, феритин и антиХа. Каза ми че за първите 4 , трябва да си бия фраксито и така да ходя да изследвам, а АнтиХа 4 часа след фракси да се изследва.
Не знам защо ми е останал спомен може би от някъде съм чела, че преди аптт, фибриноген и д-димер не се поставя фракси? Та за това исках да се допитам до вас и също да ми кажете дали според вас са достатъчно тези изследвания или може да добавя и още нещо?

# 127
Кактусче, спрямо седмицата в която си и различните стойности от тези базовите, за не бременни на лобораторията, всичко е наред. В нормите си
Много ти благодаря 🤗

# 128
Здравейте момичета, това са ми първите изследвания, след положителен тест от 13 декември. На терапия съм с 0.4 Фраксипарин. Как ви се струват? Идната седмица съм на консултация с хематолог.

# 129
  • София
Коагулацията е в норма, има леко повишени еузонофили, вероятно имате алергична реакция към фраксипарин и ще трябва да смените с клексан в някакъв момент.
Успех!

# 130
Момичета след раждане секцио имам назначена Клексан за още 2 седмици и след това контролни изследвания - ПКК, д димер, фибриноген , аппт. Само не разбрах трябва ли да изчакам ден, два след поставяне на последната инжекция  преди да пусна изследванията? Или как се процедира ?

# 131
  • София
Ако целта е да преустановиш терапията, би трябвало първо да спреш клексана и после да пуснеш изследванията. Ако резултатите са ок и нямаш оплаквания - всичко е наред. Клексан действа 24ч., така че би трябвало един ден да е достатъчна пауза преди изследванията.

# 132
Здравейте, как ви се струват резултатите ми за 26 г.с + 3 дни:

Последно пусках началото на декември и общо взето резултата е подобен.
Чудя се това АРТТ защо винаги е на долната граница. Забелязвам го и в резултатите на други момичета със сходна терапия.

# 133
Здравейте!
Включвам се с въпрос относно изследването Анти-ха.
Казаха ми, че трябва поне 5 дни да съм слагала 1 доза в 1 час. Колко е максималното отклонение? Вчера ми е сложена инжекция в 13:03, а днес - в 13:09. Това проблем ли е? Тоест, брои ли се, че 2 дни имам поставяне в един и същи час?
Извинявам се, ако звуча глупаво. Искам да съм сигурна, че правя нещата правилно…

# 134
Здравейте момичета,
Извинявам се че така се включвам, може би ви е омръзнало от едни и същи глупави въпроси, но днес за първи път си пусках(6гс) артт, д-димер, антиХа и тн, та ми излязоха резултатите… Артт до колкото разбирам е по към горна граница за първи триместър, какво означава това? Също така за АнтиХа тотално се обърках с посочените референтни.. след 2 дни имам час за хематолог и доста се притеснявам дали вс е ок.. терапията ми е фракси 0.4

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 14:16 от Bananana94

Общи условия

Активация на акаунт