Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 27 386
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Ladychar, бих те посъветвала да се консултираш с хематолог, може и онлайн. Щом кардиолог ти предписва НМХ, звучи като наложително. Отделно НМХ е стандартна терапия при инвитро и за много други бременни, а все пак част от тях приключват преждевременно, така че мисля че не е рисково в случай на аборт. Също така мисля, че не се увеличава риска от кървене, при кървене даже не спират НМХ. Не съм лекар, но това е на база мой опит и какво е коментирано тук.
Успех и щастлив финал!

# 256
А това да ли би оказало някакво негативно влияние..преди 4 седмици като изследвах АнтиХа беше 0.29...

Даже ти е леко висока дозата, във висока профилактична ти е антиХа, а всичко друго е в норма.

# 257
Ladychar, бих те посъветвала да се консултираш с хематолог, може и онлайн. Щом кардиолог ти предписва НМХ, звучи като наложително. Отделно НМХ е стандартна терапия при инвитро и за много други бременни, а все пак част от тях приключват преждевременно, така че мисля че не е рисково в случай на аборт. Също така мисля, че не се увеличава риска от кървене, при кървене даже не спират НМХ. Не съм лекар, но това е на база мой опит и какво е коментирано тук.
Успех и щастлив финал!
Благодаря ти от сърце.
А онлайн консултация с химатолог къде бих могла да направя, че сега наистина не мога да ставам.

# 258
Bananana94, не мисля. Но най-добре е при съмнения винаги да консултираш резултатите с хематолог.

Ladychar, аз също бих си слагала НМХ. Онлайн можеш да се консултираш в Супердок/Healee.

# 259
Последен въпрос - изследването за Тромбофилия, маже ли да се прави при лечение с фраксипарин или трябва да е преди него? Препоръчайте ми добър хематолог, тъй като има доста сериозни проблеми.

# 260
Прегледай обстойно първия пост в темата- има инфо и за изследвания, и за лекари.
Ако имаш предвид дали можеш да се тестваш за мутации, докато си на НМХ - да, можеш.

# 261
По кое време на деня поставяте клексана сутрин или вечер и има ли значение?

# 262
Аз го слагам сутрин.
Най-удобно ми е, за да пускам антиХа, при нужда, а за него трябва да е поставен 4 часа, преди изследването. Вечер, ако слагам, няма как да го изследвам след 4 часа, или да местя дълго, докато напасна часовете.
А и за антиХа НМХ трябва да е поставян поне 5 дни по едно и също време.

Някои го слагат вечер и не им пречи местенето.

# 263
Мисля да направя първата консултация с хематолог онлайн. Поне онлайн хематолог, който да е добър и опитен можете ли да ми предложите в Healee?
И мога ли да го слагам вечер или следобед Фраксипарина?

# 264
Аз го слагам сутрин.
Най-удобно ми е, за да пускам антиХа, при нужда, а за него трябва да е поставен 4 часа, преди изследването. Вечер, ако слагам, няма как да го изследвам след 4 часа, или да местя дълго, докато напасна часовете.
А и за антиХа НМХ трябва да е поставян поне 5 дни по едно и също време.

Някои го слагат вечер и не им пречи местенето.
Благодаря за отговора!

# 265
Моят резултат беше същият. Просто ми намалиха дозата на следващо посещение. Имах кръв от носа. Това беше страничният ефект при мен.
А това да ли би оказало някакво негативно влияние..преди 4 седмици като изследвах АнтиХа беше 0.29...

Даже ти е леко висока дозата, във висока профилактична ти е антиХа, а всичко друго е в норма.

# 266
Аз малко по-рано имах онлайн консултация с д-р Иванова и тя ми каза, че за сега нямало нищо притеснително щом всичко друго е Ок и да си остана на същата доза.. коментира че наистина е малко странно от 0.29 да скочи така за 4 седмици, но все пак да си остана на същите дози и да не се притеснявам.. надявам се всичко да е ок..

Моят резултат беше същият. Просто ми намалиха дозата на следващо посещение. Имах кръв от носа. Това беше страничният ефект при мен.

# 267
Ladychar, може да се консултираш с др Иванова през Healee, с др Тончев пред Merec (не съм сигурна за точното име, но ако погледнеш малко по-назад, пак беше коментирано). Успех!

# 268
Здравейте, Момичета!
Имам нужда да чуя странично мнение, защото вече се побърквам.
Декември на ЖК ми беше засечена кръвно 160/100. Веднага бях хоспитализирана, като там ми бяха направени изследвания, които бяха наред. Няма загуба на белтък, няма такъв в урина, чернодробни в норма... Кръвното го свалихме още веднага при приема и ме изписаха даже с ниско такова. От тогава съм на Допегит 3х1 и Небилет х1- с тахикардия съм. Кръвното съм си го следяла всеки ден преди регистрирането на на високата стойност, но винаги е било в норма.
От както съм излезнала от болницата съм супер стресирана. Там ме наплашиха доста.
Следя се при двама лекари. Единият ме посъветва на направя изследване на PIGF и sFlt1, и съотношението между тях. Резултатите показвали в следващите 3-4 седмици, дали ще развиеш преекламсия. За щастие резултатите при мен са много добри.
Имам и пълна кръвна картина и урина от миналата седмица- отново всичко наред. С изключение, че общият белтък ми е на долната граница, но вече съм взела мерки. На прегледа с бебето всичко беше наред, наддава си Simple Smile Имам и домашен доплер, с който всеки ден следя пулса на бебето.
Въпреки всичко това, постоянно съм под напрежение за кръвното. Вече започнах да засичам кръвно 130/80 и имам чувството, че е от паника. Снощи кръвното ми беше цяла нощ ниско и почти не съм спала. Заспала съм  чак към 5-6 дълбоко и се събудих към 10. При ставане отидох до тоалетната и след това получих сърцебиене. Измерих кръвното 150/80, изпих си хапчетата и веднага беше спаднало, но паниката продължи и го държах към половин час 140/80, след което го свалих и сега е наред. Забравих да отбележа, че съм края на 33г.с. Осъзнавам, че най- вероятно всичко се дължи на страх и паника, но има ли момичета, които са вдигали високо кръвно по време на бременност? През колко време пускахте кръв и урина? За какво друго следяхте? При, какви стойности развихте преекламсия и кога и как родихте?
Всяка една информация ще ми бъде от полза.
Забравих да кажа, че съм на аспирин протект от първата фетална и Фраксипарин 0.4
Благодаря на всички, които изчетоха хаотичният ни пост!

# 269
Здравей izabel. Високото кръвно не значи че задължително ще имаш и другите симптоми на прееклампсия, но само по себе си  е риск за бременността и бебето. Влошава се кръвотока, бебето може да не  расте. Разбирам ти притесненията, и аз така вкъщи съм мерила високо, а на лекар беше ок, но в крайна сметка се оказа че съм имала високо и имаше отражения. Моят съвет е да споделиш с наблюдаващите шекари, ако трябва пак да те приемат в болница за наблюдение. Ако може още малко да удържиш, стига и на бебето да му е  добре. Моето дете не беше наддало  последните седмици, жива и  здрава е слава Богу, но ме беше яд че не сме я извадили по-рано. Това го казвам не да те плаша, а просто не всичко е на всяка цена. Говори с лекарят, при който ще раждаш, нека следи състоянието ти.

Общи условия

Активация на акаунт