Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 733
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аспирин протект нормално се спира в 33-34гс. АнтиХа е в норма. Но и Д-димер и фибриноген са доста високи и над нормата да 3 триместър. Консултирайте се с хематолог и/или съдов специалист. Следящият АГ какво мисли по въпроса? Ако не обръща внимание - потърсете АГ рискова бременност, който да работи съвместно с хематолога/съдовия специалист.

# 331
Здравейте. Изследвах за първи път тромбофилия (все още не съм бременна, имам едно дете и не съм имала никаква терапия през бременността) и резултата не ми е никак ясен. Виждам доста мутации. Моля по-запознатите ако е възможно да ми разяснят. Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 16:28 от Moni442

# 332
Здраввйте, момичета. Имам останали 23 броя инжекции фр@ксi 0.4 със срок на годност 03.2025г. Бих искала да ги подаря. При желание, пишете ми лично съобщение.

# 333
Аспирин протект нормално се спира в 33-34гс. АнтиХа е в норма. Но и Д-димер и фибриноген са доста високи и над нормата да 3 триместър. Консултирайте се с хематолог и/или съдов специалист. Следящият АГ какво мисли по въпроса? Ако не обръща внимание - потърсете АГ рискова бременност, който да работи съвместно с хематолога/съдовия специалист.

Бях при съдов хирург, не откри проблем.
Вчера си писах с Тончев - каза, че двата показателя + СРП-то говорят за някакъв възпалителен процес. Нищо не можело да се направи за Д-димера, освен да се слага клексан всеки ден.
Иначе се следя при доц. Нашар и доц. Атанасова в Токуда - втората ми спря аспирина в 31 гс.

# 334
Някой дали си е пускал анти Ха и като цяло коагулации в Трета градска извън тези, които назначава Паскалева при консултация с нея? Как се случват нещата? Мога ли да отида и да кажа искам това и това?

# 335
  • София
Да, възможно е. Звъниш на същите телефони и казваш, че искаш да си пуснеш само изследвания, без консултация. Те ще ти кажат кога да отидеш.

# 336
Здравейте, може би е писано вече по темата, но понеже съм малко притеснена в момента, реших да питам - може ли да се приема едновременно фраксипарин и Акард? На фраксипарин 0.4 съм заради мутации, а аспирина ми го препоръчват поради повишен риск от прееклампсия.
Допълнителен контекст слагам в скрит текст, че да не стане прекалено дълго:
Скрит текст:
Имам установени множество мутации - само Factor V и Prothrombin са ми нормални, оттам всичко друго е с мутации. Затова хематолог (д-р Тончев) ми назначи терапия с Фраксипарин 0.4 още от положителен тест. Сега съм бременна в 13та г.с. и миналата следмица бях на първа ФМ и БХС. Лекарката по ФМ (д-р Павлова от МЦ Марковс) е от групата на отричащите терапиите с НМХ при бременност и ми каза, че според нея не трябва да си бия инжекциите. И понеже ми излезе гранично висок риск за прееклампсия, препоръча Акард 150мг на ден вместо фраксито. Въпреки това, ме прати на консултация при проф. Паскалева в НКБ да взема все пак и нейното мнение.  За Паскалева успях да запиша час чак за 24.03. Междувременно бях на преглед при моето АГ, при която се следя (Росица Колева в Токуда) и тя ми се накара защо трябвало при толкова специалисти да се ходи и не знам си какво, все едно съм виновна за нещо. Както и да е. На прегледа тя каза, че по-високо налягане имало само в едната маточна артерия, а другата си била нормална. Затова препоръча първо да опитаме две седмици терапия с добавки Алеракт и Л-Аргинин, като си продължавам Фраксипарина, и после да отида пак на преглед и да решим вече дали да включваме аспирин.  Междувременно се отивам да се свържа с моя хематолог д-р Тончев за да ми пусне стандартните месечни изследвания, както и Анти Ха (досега не ми е пускал и май е време), и да ми каже как да процедираме с Аспирина. Но той не ми отговаря вече няколко дни и като гледам  евентуално чак на прегледа при Паскалева ще мога да получа мнение по казуса ми.

# 337
Здравейте, в момента съм в инвитро процедура в Турция (стимулация). Заради новооткрит фактор V ми изписаха ENOX (4000 anti-XA UI. Готови инжекции са, слагам ги вечер. Има доста въздух вътре в тях. Знаете ли дали трябва да го изкарвам? Доста са болезнени инжекциите.

# 338
Според мен си слушайте хематолога и изпълнявайте неговите предписания и препоръки. АГ няма право да ви се кара на колко специалисти сте ходили, защото ако нещо не дай си Боже се случи с бременността, понеже не сте отишли на повече специалисти, а сте слушали само нея, тя едва ли би поела отговорност за станалото, а последствията ще са си само ваши. Така че щом сте си избрали хематолог, на когото да имате доверие си следвайте него. Пък АГ да си следи нейните неща. На колко специалисти ходите си е ваша работа и никой няма право да ви съди за това!
Между другото аз съм на фраксипарин 0.3 + аспирин протект, поради влошен кръвоток в 7 г.с.
Лека и успешна бременност ви желая ✨
Здравейте, може би е писано вече по темата, но понеже съм малко притеснена в момента, реших да питам - може ли да се приема едновременно фраксипарин и Акард? На фраксипарин 0.4 съм заради мутации, а аспирина ми го препоръчват поради повишен риск от прееклампсия.
Допълнителен контекст слагам в скрит текст, че да не стане прекалено дълго:
Скрит текст:
Имам установени множество мутации - само Factor V и Prothrombin са ми нормални, оттам всичко друго е с мутации. Затова хематолог (д-р Тончев) ми назначи терапия с Фраксипарин 0.4 още от положителен тест. Сега съм бременна в 13та г.с. и миналата следмица бях на първа ФМ и БХС. Лекарката по ФМ (д-р Павлова от МЦ Марковс) е от групата на отричащите терапиите с НМХ при бременност и ми каза, че според нея не трябва да си бия инжекциите. И понеже ми излезе гранично висок риск за прееклампсия, препоръча Акард 150мг на ден вместо фраксито. Въпреки това, ме прати на консултация при проф. Паскалева в НКБ да взема все пак и нейното мнение.  За Паскалева успях да запиша час чак за 24.03. Междувременно бях на преглед при моето АГ, при която се следя (Росица Колева в Токуда) и тя ми се накара защо трябвало при толкова специалисти да се ходи и не знам си какво, все едно съм виновна за нещо. Както и да е. На прегледа тя каза, че по-високо налягане имало само в едната маточна артерия, а другата си била нормална. Затова препоръча първо да опитаме две седмици терапия с добавки Алеракт и Л-Аргинин, като си продължавам Фраксипарина, и после да отида пак на преглед и да решим вече дали да включваме аспирин.  Междувременно се отивам да се свържа с моя хематолог д-р Тончев за да ми пусне стандартните месечни изследвания, както и Анти Ха (досега не ми е пускал и май е време), и да ми каже как да процедираме с Аспирина. Но той не ми отговаря вече няколко дни и като гледам  евентуално чак на прегледа при Паскалева ще мога да получа мнение по казуса ми.

# 339
Здравейте 😊
Преди седмица боледувах от грип, а това са ми резултатите от коагулацията от днес. В 34г.с. на Клекс@N 0.4. Чакам коментар от лекар, но съм озадачена как фибриногенът е в норма на фона този Д-димер. За първи път имам отклонения в АПТТ, в индекса и толкова висок Д-димер. Вчера пропуснах да си сложа инжекцията и я сложих след след като ми взеха кръв, но чак такива отклонения не съм очаквала.

# 340
Здравейте 😊
Преди седмица боледувах от грип, а това са ми резултатите от коагулацията от днес. В 34г.с. на Клекс@N 0.4. Чакам коментар от лекар, но съм озадачена как фибриногенът е в норма на фона този Д-димер. За първи път имам отклонения в АПТТ, в индекса и толкова висок Д-димер. Вчера пропуснах да си сложа инжекцията и я сложих след след като ми взеха кръв, но чак такива отклонения не съм очаквала.

То по принцип нали и без това трябва да се пусне изследване преди инжекция. Може би си е в норма според седмицата ви,нали се променят според седмиците🙂 и аз на всеки 2 седмици си пускам изследвания и всеки път има отклонения, все още не можахме да ги вкараме в норма 🙈

# 341
Sisiay, много ти благодаря за включването ❤️ За съжаление моите отклонения са прекалено големи и не влизат в рамките за бременни. АГ каза веднага да се консултирам с хематолога. Тези дни чакам коментар. Д-димер е добре, но останалите са доста зле.....аз пускам редовно и никога не съм имала отклонения в АПТТ и INR.

# 342
Sisiay, много ти благодаря за включването ❤️ За съжаление моите отклонения са прекалено големи и не влизат в рамките за бременни. АГ каза веднага да се консултирам с хематолога. Тези дни чакам коментар. Д-димер е добре, но останалите са доста зле.....аз пускам редовно и никога не съм имала отклонения в АПТТ и INR.
Ако не приемаш Аспирин или Натаспин,може и тях да ги включат, аз съм на фраксипарин и вечер редувам аспирин с натаспин,преди бях само на аспирин,но поради завишените стойности хематологът ми каза да редувам с натаспин, но при теб и бременността е напреднала не знам дали може вече да се приема аспирин. Надявам се всичко да се оправи ☺️

# 343
  • София
Enox е същото като Фраксипарин. Не се вади въздуха, той служи, за да избута цялото съдържание на спринцовката.
Може да изстудявате предварително мястото с лед, за да не боли толкова.

Здравейте, в момента съм в инвитро процедура в Турция (стимулация). Заради новооткрит фактор V ми изписаха ENOX (4000 anti-XA UI. Готови инжекции са, слагам ги вечер. Има доста въздух вътре в тях. Знаете ли дали трябва да го изкарвам? Доста са болезнени инжекциите.

# 344
Как ви си струват тези резултати? В края на първи триместър съм, за фибриногена знам, че референтните стойности са други. Анти Ха е с реф стойност 0,3-0,6. На клексан от 0.4 съм, бебето върви по-напред откъм размери засега, в понеделник съм на хематолог
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт