Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 870
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • София
"Алергични разстройства, включително чувствителност към лекарства, астма (включително еозинофилна астма), алергичен ринит и атопичен дерматит, често увеличават броя на еозинофилите.  Много паразити, особено тези, които нахлуват в тъканите, причиняват еозинофилия."

# 466
Здравейте, момичета
Следя темата от известно време и бих искала да попитам дали се назначава лечение при следните мутации. Д-р Тончев каза, че няма нужда от никакво лечение.
Имам две поредни биохимични бременности.
Благодаря ви предварително за мненията

# 467
Здравейте, момичета
Следя темата от известно време и бих искала да попитам дали се назначава лечение при следните мутации. Д-р Тончев каза, че няма нужда от никакво лечение.
Имам две поредни биохимични бременности.
Благодаря ви предварително за мненията

Според мен може без,в случай на влошен кръвоток или кръвни показатели извън норми може да се започне терапия

# 468
  • Sofia
Само да вметна да не бъркате профилактика и лечение.
Само при наличие на тромбофилия без изяви (тромби и т.н.) няма лечение. Това не е болест, а генетична предразположеност - не се лекува. При рискови ситуации (като бременност, раждане и др.) може да се изпише профилактика, за да не се стигне до различни инциденти и съответно до лечение.

# 469
  • София
Аз с такива мутации бях на терапия, имам предишна загуба в 13гс заради отлепване на плацентата.
Биохимичните могат да са по всякакви причини, най-често неправилно делене на ембриона.

# 470
Мили дами,

Днес бях на лекар, в 5 седмица съм. Лекарят ми изписа Натапсин. Понеже ходя и при друго АГ, тя каза, че нямам тромбофилия, когато правихме изследванията преди 6 месеца. Имам един аборт заради спряла сърдечна дейност и биохимична преди нея.

Според вас да взема ли Натапсин? След две седмици имам час и при другата АГ, която ми каза, че нямам тромбофилия. Благодаря ви предварително!

# 471
  • Благоевград
Здравейте, момичета!
Преди седмица ви писах за проблема ми с Б12. Днес получих имейл от доктор Тончев и ми предписва инжекции Б12 мускулно 10 бр. през ден.
Притеснява ме, че аз не усвоявам цианкобаламин, а инжекциите са точно такава.
Намерих в аптечната мрежа спрей на Better you B12, но в него има хром и не знам дали мога да го ползвам. Назад една дама ми каза, че с него е успяла да вдигне нивата по-добре и по-бързо, но не разбрах дали е била бременна.
Ще съм благодарна за мненията ви!

# 472
Аз от Ремедиум съм си купувала б12, аз на Natural Factors взимам, и ми е правило впечатление, че имат и 5000 единици, и дори 10 000 единици. Метилирани са.

# 473
  • София
Мили дами,

Днес бях на лекар, в 5 седмица съм. Лекарят ми изписа Натапсин. Понеже ходя и при друго АГ, тя каза, че нямам тромбофилия, когато правихме изследванията преди 6 месеца. Имам един аборт заради спряла сърдечна дейност и биохимична преди нея.

Според вас да взема ли Натапсин? След две седмици имам час и при другата АГ, която ми каза, че нямам тромбофилия. Благодаря ви предварително!
Имате мутации. Отивате на хематолог по най-бързия начин. Гинеколог няма как да ви предписва коагуланти. Хематологът ще ви пусне изследвания и по тях ще прецени от какво имате нужда. Имам спонтанен аборт в 6 седмица след като моя гинеколог ми предписа Клексан, защото имам мутации. След Клексана ми започна абортът. След загубата ходих на хематолог, който беше втрещен и каза, че не съм била за този антикоагулант, а за Натаспин. Бих една инжекция Клексан и час след нея започнах да зацапвам и всичко приключи с аборт. Желая ви успешна бременност!

# 474
Moля за коментар дали е адекватна следната терапия преди трансфер. Трансферът се очаква да бъде след 2 месеца. Дотогава ми е изписан Натаспин х1 вечер. От деня на трансфера Клексан х1 на ден и Натаспина се спира.

При предишните ми 2 трансфера не съм изследвала тези показатели, терапията е била аспирин протект превантивно и не е имало имплантация.

# 475
  • София
Signora Tina,
В нашите аптеки има само синтетичен цианкобаламин инжекции. В Германия и Гърция продават активна форма hydroxycobalamin или adenosylcobalamin. Потърси тези форми, виждам в базар.бг продават от немските. И докато се ориентираш взимай нещо през устата - или спрей, или подезични таблетки. 🍀🍀🍀

Семирра, имаш високо рискова мутация (червеното). Няма отношение към имплантацията, но при бременност се следи при специалист и следи коагулация. Вземи си Клексан предварително, ще ти искат рецепта. С напредването на бременността, живот и здраве, кръвотока, коагулацията и антиХа ще покажат дали терапията е достатъчна.

LieToMe, за тези мутации терапията е достатъчна засега. Следи коагулация (Аптт, Д-димер и фибриноген на 3-4 седмици) и следващата консултация - с хематолог 🍀

# 476
Хромът  помага за регулиране на кръвната захар, няма данни да не бива да не приема по време на бременност, даже напротив. 🤗

# 477

Моля за вашето мнение.... 😊

# 478
  • София
Високорисковите фактори са без отклонение, в нискорисковите имаш 2 хетерозиготни мутации. Пусни допълнително изследване на ACE и Factor 13, ако и в тях има мутации, в комбинация с PAI може да има проблем с фибринолизата (разграждането на тромбчета).
Мутацията в MTHFR предполага неусвояване на синтетични витамини от група Б. Премери нивата на Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми на тези витамини. Витамините трябва да са близо до горната референтна стойност преди забременяване.

# 479
  • Благоевград
Благодаря много за съдействието, момичета!
Разговарях с генетик от Геника, консултирах се и с доктор Чучумишев и ми каза два пъти седмично да слагам инжекциите б12 и да спра метилкобаламин, докато ме боцкат, а Витафолат не го спирам. Генетикът ми каза като спра инжекциите, да минат 10 дни и тогава да пусна изследване.

Общи условия

Активация на акаунт