Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 704
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
ani92_3, ако вземеш часа на Violetka91 ме имай предвид за твоя. Grinning Но май точно в Калчев не става това прехвърляне на часова, защото си имат списък с чакащи.

# 691
  • Благоевград
Момичета, на 17.04.2025 г Anti Xa ми беше 0.3.
Онзи ден го пуснах пак и е 0.2.
Хемоглобин за 3 дни паднал от 130 на 105.
Бях 4 дни в болница заради бъбречна криза, вече съм 21 г.с.
Правих инжекции с Б12 цианкобаламин и се е вдигнал от 200 на 445.
Не знам сега от къде този хемоглобин е паднал толкова, и Anti Xa се е вдигнал.
Исках да запиша час за Тончев през Медрек, няма часове.
Ако отида в болницата, в която работи, трябва ли да имам записан час или директно отивам и чакам? Изследванията, които Тончев пуска, на гладно ли се правят? Трудно ми е да стоя гладна, получавам хипоглекимии и ми пада кръвното. Не знам как да действам.

# 692
Момичета, на 17.04.2025 г Anti Xa ми беше 0.3.
Онзи ден го пуснах пак и е 0.2.
Хемоглобин за 3 дни паднал от 130 на 105.
Бях 4 дни в болница заради бъбречна криза, вече съм 21 г.с.
Правих инжекции с Б12 цианкобаламин и се е вдигнал от 200 на 445.
Не знам сега от къде този хемоглобин е паднал толкова, и Anti Xa се е вдигнал.
Исках да запиша час за Тончев през Медрек, няма часове.
Ако отида в болницата, в която работи, трябва ли да имам записан час или директно отивам и чакам? Изследванията, които Тончев пуска, на гладно ли се правят? Трудно ми е да стоя гладна, получавам хипоглекимии и ми пада кръвното. Не знам как да действам.

Каза ми, че приема по всяко време сутрин, без час, в Света София - понеделник, сряда и петък съм си записала, но май е и всеки ден. Не съм ходила, но така ми даде инструкции.

# 693
Аз съм доволна и от д-р Галя Кондева. Има часове в хийли и винаги ми е отговаряла в рамките на деня.

# 694
  • 🌊
Записвам се в темата. Реших на своя глава да изследвам маркерите и имам проблеми с MTHFR C677T, F XIII V34L⁴, Мутация F7: 10976 G>A (Arg353Gln), FGB G455A, ITGA2 C807T, ITGB3 T1565C.
Свързах се със Стайкова и от вчера съм на стандартната терапия с аспирин и тестове всеки месец за aPTT, фибриноген и Д-димер. За витамините ме похвали, защото всичко, което трябва съм си го вземала по принцип, само въпросния аспирин ще го пия с обяда. Към ритуала ще меря и кръвно, защото от семейство с предимно високо кръвно, но аз съм с доста ниско.

# 695
Здравейте , след втората фетална ,понеже съм с тромбофилия ,докторът ми написа какви изследвания да направя,да се следят ,но дори личния не можа да разбере последното.Някой може ли да ми помогне какво е ?Благодаря предварително.

# 696
  • Замък сред облаците
Да се следят Аптт, фибриноген, д-димер. ~ Фракси.
След 32гс да се включи фраксипарин.

Към показателите бих добавила и протромбиново време. Не е уточнил колко Фракси, така че сигурно профилактичната доза 0.4.
А защо тепърва след 32 седмица фракси? До тогава на аспирин ли сте?

# 697
Да се следят Аптт, фибриноген, д-димер. ~ Фракси.
След 32гс да се включи фраксипарин.

Към показателите бих добавила и протромбиново време. Не е уточнил колко Фракси, така че сигурно профилактичната доза 0.4.
А защо тепърва след 32 седмица фракси? До тогава на аспирин ли сте?

Ми не ,само натаспин пия .... и то от 1 месец , 23 седмица  съм в момента...

И много благодаря за помощта 💗💗💗

# 698
  • Замък сред облаците
Натаспинът от същия лекар ли е назначен? Хематолог?

# 699
Натаспинът от същия лекар ли е назначен? Хематолог?

Не ,тези сега, за които питах  ми ги написа на втората фетална, докторът (в Стара Загора ) ,след като му казах ,че имам тромбофилия , а натаспина ми го изписа АГ ,което ми води консултация, думите й бяха "профилактично" .Ще кача изследването ,където съм хетерозихот ,ако може да си кажете и вашето мнение, за което ще съм много благодарна !

# 700
  • Замък сред облаците
Тъй като фактор V е един от най-рисковите моят съвет е да препотвърдите терапията с хематолог (може и онлайн консултация). Натаспин е хранителна добавка, а не лекарство…

# 701
Тъй като фактор V е един от най-рисковите моят съвет е да препотвърдите терапията с хематолог (може и онлайн консултация). Натаспин е хранителна добавка, а не лекарство…

Благодаря ви! Ще го направя.

# 702
Момичета, излезна ми резултата от бхс и се притеснявам от доплеровата сонография. На фраксипирин 0.4 съм засега. Чакам коагулацията да излезе да ги пратя на хематоложката да видим какво ще каже щ. Кажете си вашето мнение. Бебето се развива нормално за седмицата в 13+3 г.с съм.
.

# 703
  • Замък сред облаците
Аз не съм капацитет по доплерите, но 91-ви перцентил е добра стойност. Освен това артериите тепърва ще се “отварят”, още не е показателно.

# 704
Аз не съм капацитет по доплерите, но 91-ви перцентил е добра стойност. Освен това артериите тепърва ще се “отварят”, още не е показателно.
Благодаря. Нищо не разбирам от това изследване, част е от фм+бхс, която правих миналата седмица. Мислех че се гледат стойностите на PI, a моите ми се струват високи. Не трябва ли да са по-ниски?

Общи условия

Активация на акаунт