Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 628
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • Благоевград
Заради Анти Xa паднало от 0.3 на 0.2 от вчера съм на Клексан 0.6.
Отделно Чучумишев ми каза, че бебето върви 6 дни назад. Измери го 503 грама.
На 02.06. бях на ФМ при Даниел Георгиев и той го измери 425 грама, за 10 дни е качил само 80 грама. Много се притесних. Георгиев каза, че си е ок за седмицата, тогава бях 21+5.
Вчера Чучумишев каза, че артериите и кръвотока са добре. Не знаем от къде сега дойде това и съм много притеснена.
Първата ми бременност пак в тези седмици стана нещо и родих преждевременно.
deli преди месец коментирахме с теб, че албуминът ми е на долна граница и трябва да говоря за протеин. Лекарите ми казаха тогава, че не се налага. Вчера обаче като питах Чучумишев, той каза да си взема. Трудно ми беше да открия без лактоза, Чучумишев каза, че надписът за бременни е маркетинг и да си взема какъвто си харесам. Поръчах чист протеин изолат без лактоза.
Утре ще пусна урина и пак ПКК, ще видим как е общия белтък и албумина, дали хемоглобинът се е вдигнал от вливката с желязо.
Не знам какво да правя, много съм притеснена.

# 736
Проф. Лисичков ми е казвал, че ако бебето изостава и не наддава трябва да заследвам антифосфолипидни антитела ( придобита тромбофилия)

Заради Анти Xa паднало от 0.3 на 0.2 от вчера съм на Клексан 0.6.
Отделно Чучумишев ми каза, че бебето върви 6 дни назад. Измери го 503 грама.
На 02.06. бях на ФМ при Даниел Георгиев и той го измери 425 грама, за 10 дни е качил само 80 грама. Много се притесних. Георгиев каза, че си е ок за седмицата, тогава бях 21+5.
Вчера Чучумишев каза, че артериите и кръвотока са добре. Не знаем от къде сега дойде това и съм много притеснена.
Първата ми бременност пак в тези седмици стана нещо и родих преждевременно.
deli преди месец коментирахме с теб, че албуминът ми е на долна граница и трябва да говоря за протеин. Лекарите ми казаха тогава, че не се налага. Вчера обаче като питах Чучумишев, той каза да си взема. Трудно ми беше да открия без лактоза, Чучумишев каза, че надписът за бременни е маркетинг и да си взема какъвто си харесам. Поръчах чист протеин изолат без лактоза.
Утре ще пусна урина и пак ПКК, ще видим как е общия белтък и албумина, дали хемоглобинът се е вдигнал от вливката с желязо.
Не знам какво да правя, много съм притеснена.

# 737
  • София
Тина, пий си протеина - няма значение какъв е, и слушай Чучумишев. Питай го за всяко нещо, което те притеснява. Правиш каквото трябва и следиш да има ефект на следващия преглед. Ако са те гледали двама различни АГ на различни апарати и в различни седмици - нормално да има разминаване. То и ехографа, и предехографското устройство, и фотомодела се променят 🍀 всичко ще е наред, стискам палци.

П.п. И да изследваш АФА, терапията е същата - нмх.

# 738
  • Замък сред облаците
Плюс едно за казаното от Дели и да добавя, че и щитовидната може да е причина за изоставане. Но доколкото знам до седмица назад не е критично. И все пак протеинът е ключов за наддаването и според мен засега там е разковничето при теб.
За маркетингът е прав. Аз си взимах суроватъчен на Биогейм (isowhey).

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 06:37 от АА

# 739
От 21 седмица моето бебе започна да върви по-малка. Не казвам изоставане, защото за мен не е. Аз бях на клексан, аспирин и тонове протеини 🙄 до края вървеше сигурно 14-20 дни назад, зависи кой как я измереше. Нашар следеше внимателно всичко, извади я 2 седмици преди термин.
В крайна сметка се роди 2550, топ бебе и продължава да е така 😄
Идеята ми е, прави всичко, както са ти казали докторите, слушай какво ти говорят, намери си читав да те следи и изражда, пий си лекарствата и си яж протеините, но не се втелясвай толкова за размерите. Не може всички бебетата да са големи, трябва да има и фини-млечни Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 15:08 от Joss Stone

# 740
  • Sofia
От 21 седмица моето бебе започна да върви по-малка. Не казвам изоставане, защото за мен не е. Аз бях на клексан, аспирин и тонове протеини 🙄 до края вървеше сигурно 14-20 дни назад, зависи кой как я измереше. Нашар следеше внимателно всичко, извади я 2 седмици преди термин.
В крайна сметка се роди 2250, топ бебе и продължава да е така 😄
Идеята ми е, прави всичко, както са ти казали докторите, слушай какво ти говорят, намери си читав да те следи и изражда, пий си лекарствата и си яж протеините, но не се втелясвай толкова за размерите. Не може всички бебетата да са големи, трябва да има и фини-млечни Simple Smile
И моят случай е такъв : НМХ, АП, Омега 3, добър кръвоток, тъпчех се с протеини (шейкове) и това бебе все вървеше дребно. Единият АГ даже искаше по-спешност да го извади в 36+0гс, защото по неговите измервания направо е била спряла да расте за две седмици и минала под долната граница за нещо си (май стомахче и още нещо беше). Не се съгласих, защото при другата АГ се отчиташе все пак някакъв растеж. Аз винаги гледах как расте спрямо последните измервания на съответния АГ, а не спрямо измерванията на другият АГ.
Извадихме я 16 дена преди термин - здраво бебе 2300гр. Сега вече е на 3г и все още си върви мъничка - слабичка и прилича на 2-годишна. Явно в нашия случай е просто ген и ще си бъде фино миньонче. Сестра ми също не е много висока - около 1м55.

signora_tina, ако в родовете ви не сте високи, не очаквайте и голямо бебе. Пий си протеините и продължавайте да следите кръвотока и бебето и всичко ще е наред. При нужда АГ ще реагират.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 10:34 от Brin de muguet

# 741
От едната страна на рода всички са високи и стройни. Другите сме нисички 🫣 Явно е улучила нашите гени 😄 Дано поне зъбите да са моите 🤞

# 742
  • Sofia
От едната страна на рода всички са високи и стройни. Другите сме нисички 🫣 Явно е улучила нашите гени 😄 Дано поне зъбите да са моите 🤞
И при нас е така 😆. В моя род всички жени сме ниски. Имам само две братовчедки, които са 1м70 (уау) 😄. След това съм аз и останалите са около 1м60-1м55.

# 743
  • Замък сред облаците
Цялото успокояване с дребния ръст е супер и наистина има значение, само все пак да не пропускаме, че албумина на Тина беше нисък и трябва протеин затова основно Simple Smile

# 744
  • Sofia
Разбира се, всички й писахме, че трябва да си пие протеините и да се следи. Но все пак има случаи, в които протеините на правят чудеса, в смисъл бебето изведнъж да стане гигант. Това не означава че са безполезни.

# 745
  • Благоевград
Благодаря ви, момичета! Сутринта ги пусках, пак албумин и общ белтък са близо до долни граници.
Днес тъкмо ми дойде протеина и го почвам. По колко трябва да пия от него? Една доза на мерителната лъжица пише, че е 70 мл.
Ние с мм не сме високи, аз съм 1.62, той е 1.78. И двамата сме родени малко над 3 кг, като аз даже съм била преносена 2 седмици.
На 16.05.25 при Чучумишев е бил 290 грама, сега на 12.06. 502 грама. Има увеличение на теглото и мерките, но не е двойно, малко над 200 грама.
Още днес ще започна протеина. Той е чист 100 Изолат, без вкус и добавки, нямам опит с прием и се чудя как и по колко се пие. Всякакви съвети ще са ми от полза.
Скрит текст:

# 746
Принципно аз гоних 100-120 гр протеин на ден от всякакви източници - на прах, млечни, меса и т.н.

# 747
vegfa ген 1154 хетерозигот, здравейте може ли някой да ми каже ако има тази мутация какво означава и каква терапия има с два аборта съм

# 748
  • Замък сред облаците
Тина, важното е колко грама протеин отговарят на 1 лъжица протеин (на опаковката пише) - на повечето протеини 1 мерителна лъжица е 20-22гр протеин, но си виж опаковката. На ден сумарно от такъв протеин е хубаво да набавяш 60-80гр чист протеин, като на едно хранене/прием се цели в максимум 30-40гр протеин, защото тялото не може да обработи повече и ще го изхвърля директно. Останалото до 100-120гр протеин на ден е хубаво да си набавяш от месо и бобови.

Глюкозата на гладно то е доста виспка също, което може да е проблем, а фТ4 е нисичко. Консултирай се с ендокринолог.

За ниското аптт сте адресирали вече инжекциите Simple Smile

# 749
  • Благоевград
Тина, важното е колко грама протеин отговарят на 1 лъжица протеин (на опаковката пише) - на повечето протеини 1 мерителна лъжица е 20-22гр протеин, но си виж опаковката. На ден сумарно от такъв протеин е хубаво да набавяш 60-80гр чист протеин, като на едно хранене/прием се цели в максимум 30-40гр протеин, защото тялото не може да обработи повече и ще го изхвърля директно. Останалото до 100-120гр протеин на ден е хубаво да си набавяш от месо и бобови.

Глюкозата на гладно то е доста виспка също, което може да е проблем, а фТ4 е нисичко. Консултирай се с ендокринолог.

За ниското аптт сте адресирали вече инжекциите Simple Smile

Понеделник ще пратя резултатите на ендокринолога. Кръвната захар е висока заради това, че снощи преди да легна мушнах малко солети, че имах киселини. Рядко я вдигам толкова висока сутрин, ще я следим и ако се наложи, ще мина на инсулин. И без това съм на диета, засега ендото каза, че не се налага.
Наистина не разбирам, ето това е опаковката
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт