Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 25 025
  • 675
  •   1
Отговори
# 105
  • На изток от Ада
gabinpf* инвитро може да се каже как е яйцеклетката
 Може и чидозс ембриона

# 106
  • София
И при инвитро не може да се прецени какво е качеството на яйцеклетките. Дори да изглежда добре, дори да се оплоди, дори да да е ок при ПИД, пак може да има анеуплодии. Затова се наричат случайни грешки при деленето.

# 107
  • На изток от Ада
Е да но иначе не може въобще да се види...

# 108
Здравейте, доц. Михайлова ме прати на изследвания в Александровка. За първи път ще ми е там, от сайта на лабораторията не ми стана ясно с какво работно време е, нито знам дали изследванията трябва да са на гладно или напротив: Th17/Treg/NK клетки, anti-b2GP1 IgG. Ако може някой да помогне и да поясни Simple Smile

# 109
Семира, работното време е от 8.00 - 19.00, но не съм сигурна дали и следобед приемат пациенти за взимане на кръв или само обработват взетите проби. Аз досега винаги съм ходила в 8 часа и гладна, но не знам дали е задължително. Трябва ти сградата на Лаборатория по клинична имунология, а не централната им лаборатория.

# 110
Семира, аз ходих миналия месец, никой не ми беше казал за яденето, затова бях гладна. Задължително пий вода поне 300-500 мл около час преди изследването за да ти вземат кръв по-лесно. Но най-важното е поне 2 седмици преди изследването да не си боледувала. Сградите са много объркващи, Клинична имунология е на гърба на Централната лаборатория, срещу центъра по нервни болести. Плаща се в една барака, до лабораторията.

# 111
Здравейте,
Днес ми излязоха резултатите за тромбофилията. Как ви се струват ?

# 112
  • София
В имунологичните изследвания не виждам проблем.

В генетичните - в двата високорискови фактора няма проблем.

Има хетерозиготна мутация в ген, отговарящ за усвояване на витамините от група Б - премерете нивата на Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми, защото синтетичните не се усвояват. Витамините трябва да са на Горна граница преди забременяване.

Изследвали сте 3 фактора генетични. Има още поне 10. Никой не може да познае дали нямате проблем в тях, преди да ги изследвате.

Повече информация в темата за тромбофилия.

# 113
Здравейте, доц. Михайлова ме прати на изследвания в Александровка. За първи път ще ми е там, от сайта на лабораторията не ми стана ясно с какво работно време е, нито знам дали изследванията трябва да са на гладно или напротив: Th17/Treg/NK клетки, anti-b2GP1 IgG. Ако може някой да помогне и да поясни Simple Smile

Не, трябва да сте гладна или поне не е задължително. Мисля, че ми казаха, че до 13-14ч вземат кръв.

# 114
До 14 часа взимат кръв , така ми каза сестрата .

# 115
Здравейте. Някой може ли да ми каже как да запазя час при доц. Русев? Не намирам информация в интернет.

# 116
Здравейте, трябва да пусна изследване за НК клетки след 2 дни. Опитах се да спазя 2 седмици да не боледувам, но в момента имам много лека, почти незабележима болка в гърлото, според вас ще повлияе ли на резултата

# 117
  • София
Lucky,
Звънни или в центъра на Сигридов, или в Репроинова.

astrostrive11,
Ако си болна, НК клетките ще са повишени. Изчакай.

# 118
Здравейте, накратко при мен се получава това, че вече година и половина не мога да стигна до бременност, няма имплантация. Направила съм достатъчно изследвания от които не се разбира причина. С ниско желязо съм от години. Лека мутация при тромбофолия. При мен ще се окаже май възрастов проблема - некачествени яйцеклетки (на 40 съм). Не съм правила имонологични и след месец ще ги пускам, но чакам Михайлова за свободен час. Питанката ми е свързана с кариотипа ( и него не съм пускала ). Какво мислите при положение, че при мен няма въобще имплантация нужно ли е да го пускаме с мъжът ми? С какво биха ми помогнали резултатите за имплантация? Не съм запозната с това изследване освен прочетеното в интернет. Какво мислите вие?

# 119
Порто, изследването за кариотип не мисля, че ще ви помогне, то е полезно по-скоро, ако имате аборти заради хромозомни аномалии в ембриона, а не ако не се получава имплантация. Проверявали ли сте за инсулинова резистентност и дефицит на витамин Д? Те влияят на качеството на яйцеклетките, а са лесно поправими.

Общи условия

Активация на акаунт