Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 376
  • 714
  •   1
Отговори
# 195
Аз не съм боледувала след прографа, но след един месец прием при мен имаше обратен ефект и имунологията беше още по-зле, отколкото при започването му..
Здравейте!

От както пих програф две седмици през ноември, всеки месец боледувам по един и същ начин (37.3, хрема, гърло, кашлица) и вече взех да се притеснявам, прекалено стана. Един от месеците стигнах и до антибиотик заради много възпалено гърло.
Нямаше подобрения в имунологичните изследвания след прографа, освен че съм вечно болна.
На някой да му се е случвало нещо подобно?

# 196
Дами, направо ме отчайвате като ви чета. Disappointed И при мен нито Програф, нито Заразио ме спасиха от третия аборт.
Тук въобще има ли жени, които са имали имунулогични проблеми и при които терапията е подействала и са имали щастлив край? Или сме обречени тези, които сме изтеглили тази къса клечка...

# 197
Аз нямам (засега) личен опит, чела съм за жени, които след терапия са успели, но и за много, при които не е имало ефект. Мен ме кара да се питам дали щастливият завършек е резултат от терапията или просто късмет.

# 198
Дами, направо ме отчайвате като ви чета. Disappointed И при мен нито Програф, нито Заразио ме спасиха от третия аборт.
Тук въобще има ли жени, които са имали имунулогични проблеми и при които терапията е подействала и са имали щастлив край? Или сме обречени тези, които сме изтеглили тази къса клечка...

Ани, би ли споделила за Зарзио-то? Михайлова иска да се пробвам с него за последващ трансфер,но ми е притеснено. Чета в разни публикации,че увеличава шансовете за имплантация обаче. След месец трябва да започна подготовка и много се чудя дали да го ползвам този медикамент. Благодаря ти

П.С. Прочетох ти историята и през какво си минала. Моят аборт бе миналата година 7-8 г.с. заради хематом (тестван ембрион). Бях на Програф само, но и пътувах, тъй като нямах препоръка за стриктно лежане. Общо взето от тогава се лутаме с докторите за евентуална причина за последващите неуспешни трансфери. Скоро ми предстоят обливания с лактобацили и после започвам подготовка за трансфер плюс имунологичната терапия ако се реша на нея.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 09:46 от FB670124847BGM

# 199
FB670124847BGM не знам какво да спомена. Аз нямах никакви странични ефекти от Зарзио или Прграф - нито пък боледувам повече. Проф. Михайлова беше потресена когато разбра, че в Надежда са ми давали едновремено и двете. Каза, че си противоречат тотално. Не знам даже дали не ме изпуснаха, заради това... Аз бих слушала само Михайлова от тук насетне - то няма друг експерт в България такъв. И си личи от километри, че го прави със страст, желание и грижа, а не като в инвитро клиниките - за пари. Аз разбрах от личен опит каква е разликата. За хора като нея ти си пациент, за хора като Надежда и сие - ти си клиент...

Иначе излязоха първите ми резултати,но абсолютно нищо не разбирам.

# 200
  • На изток от Ада
Ани изглеждат добре без последното th17

# 201
Честно казано и двете, които са извън рамките, са близо до тях.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 11:26 от Semirra

# 202
Да, и на мен не ми изглежда като да е резултат виновен за 3 аборта, макар да не разбирам - просто като коммън сенс колко е близо до рефереретните. Ами ако и в имунологията вече не излезе нищо - вече не знам.

# 203
  • На изток от Ада
A колко време след аборт ги пусна ?

# 204
Около 40 дни, след като ми мина първия нормален цикъл и на 9 ден от него, когато спрях да кървя, но всичко е консултирано с проф. Михайлова.

# 205
  • На изток от Ада
Ясно.  Ще й пишеш като излязат и другите неща.
Иначе имаш терапия от Тончев.

# 206
Мда, няма да го мисля. Това вече е адски сложна матери. Доколкото знам и съм чувала - най-сложната в цялата медицина. Нищо не разбирам и този път няма да чета и да се опитвам да проумея нещо, което няколко в цялата държава могат да разчетат след десетки години учене. Другата седмица имам час при проф. Михайлова, искаше да се видим, а не по имейл, защото според нея проблемът ми е имунулогичен (преди да пусне изследванията). Тогава ще коментираме и ще споделя какво-що тук.

# 207
  • На изток от Ада
Имунологичните:
- субпопулация НК клетки
- анти- нуклеарни антитела
- антифосфолипидни антитела
- антикардиолипинови антитела IgM и
IgG
-антибета 2 гликопрот. антитела IgМ и
IgG
- антипротромбинови антитела IgM и IgG
Аз това трябва да пусна...

# 208
Момичета и моята първа среща с проф. Михайлова мина вчера. Аз съм пациент на болница Надежда, тези от вас, които са там знаят, че да си вземеш резултатите от биопсиите е като да си уредиш аудиенция при папата. Тя изрично ми каза, че д-р Стаменов (аз не съм при него) не би съобразил терапията с нейните препоръки или други препоръки извън болницата, останалите лекари евентуално може и да го направят. Но ми каза, едва ли не, че си е на моя отговорност дали искам тя да ме консултира. Пуснахме изследвания, пусна ми и KIR профил. Чакам резултати и дано да получа все пак някакви насоки, защото иначе пак ще играем на проба-грешка.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 14:38 от Imblue

# 209
Не е много по темата, извинявам се за спама. Стаменов и Персенска не само, че не биха съобразили терапия направена извън болницата, но и много момичета споделиха, че ги гонят от кабинета или недвусмислено показват, че щом ходиш и на друго място по-добре да не ги занимаваш. При мен беше второто. Бих помислила сериозно дали да кажа на Стаменов, ако държа да продължа с него.

Общи условия

Активация на акаунт