Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 372
  • 714
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
Не съм приемала до сега имуносупресори, да очаквам ли някакви притеснителни странични ефекти?
Изписан ми е Сандимум неорал 50мг в комбинация с преднизолон.

Наблюдавайте си кръвното. Аз вдигам кръвно,а съм с ниско, от стероиди,имуносупресори и имуноглобулини.

# 181
Здравейте, днес имах онлайн консултация с проф. Михайлова. Назначи ми изследвания и каза, че мога да изпратя кръвни проби по куриер към Александровска. Някой има ли опит с това? Ще се радвам, ако  можете да ми разясни как се случва.

# 182
Еми Този номер ми даде проф. Михайлова в лабораторията в Александровска 02 923 0760. Можеш да звъннеш и да разпиташ, питай и в какви епруветки трябва да се вземе кръвта, не във всички лаборатории имат идея и накрая може да те боцкат няколко пъти.
Момичета, аз минах консултация, проф. Михайлова беше на мнение, че при мен проблема не е имунологичен и сега излизат изследванията и се оказва, че може и да е. Назначила ми е терапия, прилагам снимка. Споделете как мина при вас вливката( тези, които са били на същия медикамемт) как организирахте процедурата в к-ка Малинов и имаше ли желания резултат?

# 183
Какви изследвяния ви назначи и как излязоха? 
Еми Този номер ми даде проф. Михайлова в лабораторията в Александровска 02 923 0760. Можеш да звъннеш и да разпиташ, питай и в какви епруветки трябва да се вземе кръвта, не във всички лаборатории имат идея и накрая може да те боцкат няколко пъти.
Момичета, аз минах консултация, проф. Михайлова беше на мнение, че при мен проблема не е имунологичен и сега излизат изследванията и се оказва, че може и да е. Назначила ми е терапия, прилагам снимка. Споделете как мина при вас вливката( тези, които са били на същия медикамемт) как организирахте процедурата в к-ка Малинов и имаше ли желания резултат?

# 184
HelinasТези двете, но т.к ANA screen излязоха над норма, сега препоръча да пусна и ANA blot/profil за които чакам резултат.

# 185
  • София
Аз съм правила вливки имуноглобулин + кортикостепоид преди/след вливката в друга клиника, всичко беше наред. При успешния трансфер имах и кортикостероид от преди трансфер до към 6гс, след което го намалих плавно по схема.
Стискам палци 🍀

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 09:30 от delisardeli

# 186
Буболина, аз бях на почти същата терапия, но за малко по-дълго време, тъй като съм с естествено забременяване и съответно бях на нея между 5 и 14 седмица от бременността, а не в подготовка за нея. Имах общо 3 вливки Октагам по 10 мг, нямах никакви странични ефекти, само трябва да си отделиш повече време, че 5 мг от вливката изтичат за 1:30 - 2 часа. Става с предварително записан час в клиника Малинов. В момента съм бременна в 16-та седмица и всичко върви добре след 3 предишни загуби в 6-7 седмица.

# 187
Момичета, аз също имам питане за вливките - имам 2г киовиг, следователно много се притеснявам колко точно ще ми бутне имунитета. Ходя в офис и не мога да се изолирам от хора, пък точно сега не искам да се разболявам, нали… Имате ли такива наблюдения?

# 188
На мен не ми бутна имунитета. Той моят си е бая добър, но лесно разпознавам ако падне и не е падал от Киовига. Май бях на 1г. обаче.

# 189
Здравейте! От вчера приемам естрофем и се подготвям за ЗЕТ. Но при изследване на кръвна картина ми излезнаха Лимфоцити под долна граница, както и аРТТ под долна граница. Трябва ли да уведомя репродуктивния ми лекар и въобще дали има някакво значение към предстоящия трансфер? Много се притесних. Не съм правила консултация с имунолог. Проф. Михайлова няма свободни часове, затова обмислям да се запиша при проф. Мария Николова, която отсъства до 27.05.

# 190
  • София
АПТТ е сборен фактор за кръвосъсирване, може да се повлияе от много неща. Като цяло естрофем, прогестерон, кортикостероиди и всякакви хормонални препарати могат да повишат кръвосъсирването. Пише им го в листовките. Но от едно хапче не може да падне АПТТ.

Пуснете си изследвания за тромбофилия, ако не сте, и се консултирайте с АГ/хематолог.

# 191
Имам час при Михайлова в Медрес за 4ти юни, който мисля да отменя. Ако някой има нужда, нека пише на лично, за да се координираме да го отменя и да го грабнете веднага след това.

# 192
Здравейте!

От както пих програф две седмици през ноември, всеки месец боледувам по един и същ начин (37.3, хрема, гърло, кашлица) и вече взех да се притеснявам, прекалено стана. Един от месеците стигнах и до антибиотик заради много възпалено гърло.
Нямаше подобрения в имунологичните изследвания след прографа, освен че съм вечно болна.
На някой да му се е случвало нещо подобно?

# 193
Здравейте!

От както пих програф две седмици през ноември, всеки месец боледувам по един и същ начин (37.3, хрема, гърло, кашлица) и вече взех да се притеснявам, прекалено стана. Един от месеците стигнах и до антибиотик заради много възпалено гърло.
Нямаше подобрения в имунологичните изследвания след прографа, освен че съм вечно болна.

Да, на мен. След прием на програф и зарзио боледувах нонстоп 10 месеца.

# 194
Здравейте!

Да, на мен. След прием на програф и зарзио боледувах нонстоп 10 месеца.

Не съм боледувала, но нямах и промяна на имунологията, а приемах Програф (2х1) и вливане на Флебогамма (имуноглобулин 15 гр.)

Общи условия

Активация на акаунт