Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 442
  • 714
  •   1
Отговори
# 405
  • София
проф. Михайлова все още ли прави онлайн консултации в Medrec?
Не, от 01.10.2025 г. няма възможност за онлайн консултации в Medrec, сащо така вече не работи в МЦ д-р Калчев. Може да направите консултация с нея в УМБАЛ Александровска или МБАЛ Надежда.

# 406
Здравейте! Правих ИМПО+ биопсия и като заключение в резултата излезе:
Силно повишени НК клетки;
Ниски съотношения Тх/Т и МФ/Т;
Препоръчва се понижаване на НК клетки и повишаване на другите две.
Имала ли е някоя от вас сходен резултат и какво е последвало като терапия? НК клетки ок, ама другите две неща за пръв път ги чувам и нямам представа за какво става въпрос.

# 407
Вики, за високи НК клетки се изписват вливки. Пише ли някъде че имаш ембриотоксини, цитотоксини? В Надежда излизат малко по-странни резултати, но щом НК са високи, вероятно ще си на вливки.

# 408
  • На изток от Ада
Аз имам pbmc в надежда след налко еисоки нк клетки

# 409
Пише само за Т, НК, Тх и МФ и по-точно съотношения между тях. Резултатът е силно неразбираем 😀
Затова гледам само заключението. Не съм ги чувала даже тези съкращения и ми стана интересно.

# 410
Аз имам pbmc в надежда след налко еисоки нк клетки

Какво е pbmc?

Бихте ли ме насочили къде точно е кабинета на проф. Михайлова в Александровска. Имам час и не съм от София, не мога да се оправя с тази болница

# 411
# 412
Тези от вас, които са вливали Октагам/Флебогама - колко дни преди трансфер направихте вливането?

# 413
Направих вливката флебогамма  и на третия ден след това беше трансфера . Обикновено между 1-5 дни се прави

quote author=astrostrive11 link=topic=1711279.msg50362722#msg50362722 date=1761130952]
Тези от вас, които са вливали Октагам/Флебогама - колко дни преди трансфер направихте вливането?
[/quote]

# 414
3-4 дни преди трансфера

# 415
Ако се падат събота/неделя кое е по-добре за вливката, да се направи на 2 дни или на 5 дни преди ЗЕТ?

# 416
На 2 Simple Smile
Трансферът ми беше сряда и вливката понеделник.

# 417
Понеже и моята препоръка от имунолога е 3-4 дни преди трансфера, но репродуктивния държеше да е 7 дни преди трансфера вливката, като и ми обясни защо, но не запомних точно Grinning благодаря, че споделихте.

# 418
Момичета, бях на консултация при проф. Михайлова и назначи следните изследвания, но толкова бях изморена след работа, че забравих да питам дали се правят на определен ден от месечния цикъл или не, а и тя нищо не спомена. Също така ми каза да ги направя в Александровска, а не в Геника, където обикновено съм правила изследвания до сега и не мога да се ориентирам в цените.
Написала ми е следното:
1. Th17/Treg/NK, KIR, ANA
2. SDI индекс на фрагментация

Разбирам, че ДНК фрагментацията е за партньора ми, но горните предполагам са само за мен?

Някой ако е правил, може ли да сподели опит, предварително благодаря🌸

# 419
  • На изток от Ада
Михайлова препоръчва нк клетки на 12 18 ден пт мц .
Днк в репрудпктувна клиника. Не знсм защо иска днк като не е репредоктивен Аг или уролог андролог. Няма лошо де . Но не е, веща там

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 21:05 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт