Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 20 763
  • 554
  •   1
Отговори
# 420
438 лв. платих миналата седмица в Александровска, не ми е казвала да има значение на кой ден ще са. Все пак са имунологични, не хормонални и не вярвам да има значение.

# 421
Фльор, няма голяма значение по кое време на Ц ще ги пуснеш, но е изкл важно да си ЗДРАВА и да не си боледувала поне две седмици преди изследването. Не говорим за хронични болести, а за инфекции, вируси или бактерии прекарани скоро.

# 422
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus

И още един въпрос - четох, че KIR типизацията, когато се пуска от жената, върви "ръка за ръка" с HLA-C типизация на партньора и така лабораторията сравнява двата резултата и проверява за несъвместомост Thinking Много съм боса в тези изследвания, но Михайлова не ми е казала, че и партньорът ми нещо трябва да изследва, във връзка с KIR, който трябва да пускам аз. На вас нещо такова казвала ли ви е?

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 09:28 от FleurÉtoile

# 423
Аз снощи също бях при Михайлова.
На мен ми назначи Th17/Treg/NK, KIR, AMA
Предполагам, че последното е правописна грешка? Макар че има и АМА, но е чернодробно, доколкото видях.
Доста преуморена ми се видя снощи на прегледа. На мен ми каза засега само аз да пусна KIR, по-нататък при нужда и ММ.
Също не ми е казала за конкретен ден, в който да пусна изследванията, само да съм здрава.

# 424
Lubanik, благодаря ти за включването, в такъв случай само аз ще си пусна въпросните неща, пък тя по-натам ще прецени.
По-скоро да е ANA и да е правописна грешка.

# 425
Здравейте, момичета! На мен проф. Михайлова ми назначи  Th17/Treg/NK клетки, ANA титър, KIR генотип, като каза, че трябва да съм здрава (не боледувала последните 2 седмици) и да не съм в цикъл.
Th17/Treg/NK излезе " Неблагоприятно съотношение зрял (CD3-CD56dim ) / незрял (CD3-CD56briht)
фенотип.",
ANA Излезе 1:640 позитивен.
KIR е неготов.
Нещо да ви говорят тия резултати? Чакам да излезе всичко, преди да ги изпратя. Колко време му трябва на KIR за да излезе?
Благодаря!

# 426
Berni За съотношението вероятно ще имаш назначена терапия, но това Михайлова си преценя. Относно ANA титър ще иска да се пусне допълнително изследване ANA blot/profile При мен резултата беше абсолютно същия ( 1:640) и след допълнителното изследване, където вече всичко беше в норма не се наложи нещо допълнително да се включи. Казаха ли ти за колко време ще излезе KIR? В лабораторията пазят кръвта в рамките на една календарна седмица. Михайлова ме посъветва да се обадя в лабораторията и да ги попитам дали могат да използват взетата кръв за да пуснат допълнителното изследване и да не се налага да ме боцкат два пъти. При теб обаче, чакате още едно изследване и вероятно няма да може да се приложи същото ..

# 427
КИР излиза за около 7-10 работни дни в Александровска. Проверявайте си емайла, там го пускат. Другите изследвания може и на техния сайт, но КИР пускат на емайл.
От това какъв КИР е жената се преценява дали на мъжа трябва да се пусне. Аз съм най-лошия АА, затова и на мъжа ми пуснахме, за щастие той е най-добрия С1. Не може сами да си тълкувате резултатите, нали затова е доктора.
АНА се води изследването, явно е допуснала правописна грешка.
Когато изминат 3 месеца от последните изследвания се пускат нови по преценка на лекаря, защото доста неща се променят, особено НК клетките. Задължително ги пускате здрави и не боледували 2 седмици.

# 428
  • София
КИР излиза за около 7-10 работни дни в Александровска. Проверявайте си емайла, там го пускат. Другите изследвания може и на техния сайт, но КИР пускат на емайл.
От това какъв КИР е жената се преценява дали на мъжа трябва да се пусне. Аз съм най-лошия АА, затова и на мъжа ми пуснахме, за щастие той е най-добрия С1. Не може сами да си тълкувате резултатите, нали затова е доктора.
АНА се води изследването, явно е допуснала правописна грешка.
Когато изминат 3 месеца от последните изследвания се пускат нови по преценка на лекаря, защото доста неща се променят, особено НК клетките. Задължително ги пускате здрави и не боледували 2 седмици.

Влизам с допълнение за КИР профила, че не съм получила резултат по имейл. Видях си го заедно с другите изследвания в профила. Това беше през м. Юни тази година, не знам дали след това има промяна. Иначе това, което и на мен ми обясни проф. Михайлова беше, че в зависимост от това какъв излезе моят резултат ще прецени дали да изиска мъжа ми да пусне.

# 429
Момичета, най-удобно ми е да си пусна имунологичните изследвания в петък, но не съм сигурна дали е най-подходящият момент(2-3пъти на ден ми теква носът за малко).
Ако утре пусна СУЕ и CRP и излязат в норма, това би ли било показателно, че няма възпалителен процес в организма и мога да си пусна имунологичните спокойно?

# 430
Не знам за СУЕ и CRP,  но в този сезон трудно съвсем без оплаквания. На мен от студа ми тече от време на време носа, но не съм настинала определено. Та ако е само това... аз бих пуснала Simple Smile

# 431
  • Sofia
Lubanik, няма лошо да провериш възпалителните предварително, но при мен много често в миналото са били нормални, дори когато съм била болна. Това сега не е мерило за мен, понже последните години са все високи покрай смотания артрит. Но както казва Semirra, ако нямаш други оплаквания - действай.

# 432

Здравейте. Някой може ли да ми каже дали изследването ми е добре,защото съм много притеснена,а имам няколко дни до прегледа...

# 433
Дали е добре само лекар може да каже.
При мен е  >1:1280 и ми казаха, че е Ок. Не се знае защо, не можело да се разбере. Може да ви назначат изследване за ANA профил.

Здравейте. Някой може ли да ми каже дали изследването ми е добре,защото съм много притеснена,а имам няколко дни до прегледа...

# 434
Аз получих отговор от проф. Михайлова. Препоръчва преднизолон кортико 5 мг-1 т. дневно и вливане на интравенозен имуноглобулин- Flebogamma DIF -5 гр. Каза Флебогамата да я взема от представител на Фармипорт, но като им напиша името ми излиза профила на фирмата в петел бг.. от къде да им взема контактите? И най- важното - колко струва това чудо? Че видях нещо в интернет от рода на 300+ евро и малко дадох назад..

Общи условия

Активация на акаунт