Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 14 558
  • 388
  •   1
Отговори
# 15
Варна - имунологичната в Терапията.
Свържи се с тях. Въпреки, че аз колкото и пъти да съм опитвала не съм успявала.

# 16
Аз 3 седмици им звънях преди това да питам като цяло кога да отида. Никакъв шанс Grinning ще изчатам до края на седмицата и ще отида накрая пак на място ....

# 17
Хромозомен анализ /кариотип/ в геника за колко време излезна при вас ?
Писахме си на лично, но отговарям в темата, защото може и за други хора да е полезно. Пуснахме кариотип в Геника на 28.11, резултатите излезнаха днес на 10.12.

# 18
Здравейте, имаме правен кариотип на мен и на съпругът ми. Може ли да ми препоръчате при кой генетик да се консултираме?(Ако може он лайн). Благодаря предварително!

# 19
Ако сте го правили в Геника, може да се обадите и да кажете, че искате да разговаряте с такъв и те ще ви се обадят.

# 20
Ако сте го правили в Геника, може да се обадите и да кажете, че искате да разговаряте с такъв и те ще ви се обадят.

Не, в Синево го правихме

# 21
Момичета, имунологичната лаборатория в Надежда няма да работи две седмици, т.е. не мога да направя контролата на НК клетки и фракции на комплемента. Дали забавянето от почти две седмици за вливане на Киовиг може да доведе до нежелани последици? От лабораторията казаха, че варианта е да направя контролата по-рано като изпратя кръв по куриер и после да търся някъде да ми правят вливката с Киовиг. Ясно е, че по празниците и другите клиники ще почиват и няма да намеря къде. Обмислям и изобщо да спра с вливанията, защото вече изобщо не им вярвам, твърде мъгляви отговори ми дават на всички въпроси.

# 22
Здравейте, Някоя вливала ли е Октагам 10гр. Има ли странични реакции? И колко време трае действието му?
Също така колко време трае самата вливка и може ли да имам придружител? Казаха ми, че само в Малинов се влива.

# 23
  • София
В Малинов вливката имуноглобулин е около 3ч, влива се бавно. Хоспитализират ви, лежите на легло в обща стая, може да си облечете удобни дрехи, има тоалетна, след вливката ви изписват. В болницата трябва да има дежурен анестезиолог, за да реагира при необходимост. Поне така беше, когато аз съм правила вливка там.

Към октагам и интратект рядко има някакви реакции, към имуновенин (български препарат) - по-често. Всичките са имуноглобулини и имат еднакво действие.

# 24
В Малинов вливката имуноглобулин е около 3ч, влива се бавно. Хоспитализират ви, лежите на легло в обща стая, може да си облечете удобни дрехи, има тоалетна, след вливката ви изписват. В болницата трябва да има дежурен анестезиолог, за да реагира при необходимост. Поне така беше, когато аз съм правила вливка там.

Към октагам и интратект рядко има някакви реакции, към имуновенин (български препарат) - по-често. Всичките са имуноглобулини и имат еднакво действие.
Благодаря за информацията.
А имат ли налични количества, че не съм сигурна колко точно ще ни изпише докторката. Каза ми Октагам 10гр ама знам ли я. Тя е малко странна, първо едно казва после друго. И знаете ли дали до тогава бебето ще е добре при тези резултати. В 10г.с

# 25
  • София
В Малинов имаше аптека, така или иначе трябва да се обадите предварително, за да се уговорите кога могат да ви вземат - можете да поръчате в аптеката необходимото количество. Попитайте за контакт на аптеката, ако е необходимо.

# 26
В Малинов имаше аптека, така или иначе трябва да се обадите предварително, за да се уговорите кога могат да ви вземат - можете да поръчате в аптеката необходимото количество. Попитайте за контакт на аптеката, ако е необходимо.
Обадих се вчера. За информация на всички които им предстои не е нужно да се закупува, звънете и се уговаряне кога да ви е вливката и съответно какво ще вливате.

# 27
Още малко информация. При мен вливка на октагам 10гр продължи 4 часа и струваше 1883лв.

# 28
Здравейте, момичета! Искам да попитам тези от вас, които са били бременни и със завишени НК клетки, до кога ги следихте и правихте вливания? Имам един спонтанен аборт преди година и 3 месеца. Тогава бях на консултация при доц. Русев, излязоха завишени НК клетките и НК клетъчна активност. Изписа вливане на 15 мл интралипид преди овулация на всеки два месеца и още веднъж при положителен тест. Аз вливах 2-3 пъти, но тъй като бременност не настъпи, спрях да ходя повече. Октомври забременях пак. Направих едно вливане веднага след положителния тест. Не съм ги изследвала повторно. Започнах следенето про АГ и при ендокринолог, понеже съм с Хашимото и терапия. Бях и на ангиолог с нискорисков фактор VEGFA и терапия с аспирин протект и активно следене на коагулация. Към момента никой от тях повече не коментира НК клетките. Сега вече съм в 15 г.с. Минах и първата фетална, на биохимичния скрининг всичко е наред, нисък риск от прееклампсия. Бебето се развива добре, плацентата е оформена предна ниско засега. Кръвотокът е добър. Ходя на прегледи през 2 седмици.
Последните дни покрай празниците имах контакт с разни болни хора и ми казаха да пия Биозин мама да подсиля имунитета. И тук ми се загнезди мисълта дали НК клетките се влияят от подобен тип имуностимулиране и дали е безопасно. Има ли някакъв риск в началото на втори триместър?

# 29
  • Ст Загора
Нк клетките са важни в началото . Затова и Русев предписва терапия за вливки интралипид най- късно до 9сед

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 15:21 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт