Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 417
  • 653
  •   1
Отговори
# 90
Д-р Екатерина Куртева, но тя само разчете резултатите. По мое мнение много сърцат лекар, но не знам сега като ендокринологът подложи на съмнение преценката, дали е с право. По принцип бих се доверила на генетика, но и ще търся трето мнение.

При кой имунолог бяхте в Иван Рилски?
И доволна ли сте?

# 91
Здравейте,
Някоя от вас скоро да е изследвала
1. Th17, Treg, NK, ANA,
2. KIR генотип ?

За колко време излизат резултатите?
И понеже проверявах в сайта на александровска билница кир генотипа има два варианта, а като е така написано поне за мен е малко неясно.
И ако има отклонение, терапията се прилага преди трансфер или доооста преди него?
Търсим причина за липса на имплантация при 7 от 8 трансфера

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:59 от Mimoza88

# 92
Mimoza88,
Аз правя подобни изследвания след неуспешни 3 трансфера ( единия - биохимична, двата - без имплантация). Резултатите ми ще са готови след  3-5 дена .

# 93
Здравейте. Как запазвате час за професор Михайлова? В Medrec часове няма, разбира се. Нямам много време, а ми е нужно второ мнение. Благодаря предварително Blush

# 94
Мони, през телефоните на сайтовете съответно на Александровска или МЦ Калчев в зависимост за къде искаш да запазиш час.

# 95
Здравейте, момичета, изправена съм пред дилема по отношение на терапията, която трябва да проведа в рамките на ин-витро процедурите. Имам консултации с двама имунолози - доц. Михайлова и доц. Русев, като назначените от тях терапии се различават като вид и количество от медикамента. Водя се умерено рисков NK клетъчен фенотип, повишени НК клетки, ANA титер 1:320 и наличие на ембриотоксини, които излязоха на изследването при доц. Русев. Другите изследвания са правени в Токуда и Александровска. Доц. Русев ми назначи 5 гр. вливка на имуноглобулин преди ЕТ и интралилид евентуално след положителен тест, като ми каза, че ефектът от имуноглобулинът е 9-10 месеца. Доц. Михайлова ми е назначила 10 гр. вливка имуноглобулин преди ЕТ и 10 гр вливка имуноглобулин след положителен тест. Някоя от вас има ли опит с вливки само от 5 гр - дали е достатъчно и наистина ли ефектът е толкова дълъг, или трябва по-често да се прави? Бихпредпочела по-щадяща терапия, но не и с цената на това да се окаже неефективна. Искам също да попитам, имахте ли някакви странични ефекти от вливките, става ли имунната система по-уязвима в седмиците след това? Понеже работя в офис и имам ограничение за хоум офиса, ми е в важно да знам и това. Благодаря!

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 21:43 от Elf_29

# 96
Аз досега не съм имала вливки, но и на мен ми предстоят, защото имам неблагоприятен профил с НК клетки и други имунологични. Според мен си действайте с терапията на доц. Михайлова, много момичета не са доволни от доц. Русев, защото изписвал едно и също на всички. И задължителни си спазвайте количествата. Щом ви е изписала 10 гр, значи 10 гр. Това все едно д-р да ви изпише антибиотик за 10 дни и вие да го пиете само 5 дни - ефект няма да има. Ако имате заболявания и ви притеснява ефекта на лекарството го коментирайте с д-р Михайлова.

# 97
  • София
От горното описание не се разбира каква вливка 10г е назначила Михайлова.

Русев е назначил комбинация от имуноглобулин (преди трансфер) и интралипид (след трансфер).  Може да има и трета вливка към 8-9 седмица. Това е стандартният протокол за вливки, така че да покрият бременността до 12 гс, докато се образува плацентата. И двата типа медикаменти имат положителен ефект върху имплантацията, ако има читав ембрион. Само че цената на едното е десет пъти по-висока от тази на другото.

Успешният ми трансфер беше с комбинация от имуноглобулин и кортикостероиди, интралипид след положителен тест, а в 8-9гс нямаше възможност и пропуснах. Не съм имала странични ефекти нито от едното, нито от другото.

# 98

Русев е назначил комбинация от имуноглобулин (преди трансфер) и интралипид (след трансфер).  Може да има и трета вливка към 8-9 седмица. Това е стандартният протокол за вливки, така че да покрият бременността до 12 гс, докато се образува плацентата. И двата типа медикаменти имат положителен ефект върху имплантацията, ако има читав ембрион. Само че цената на едното е десет пъти по-висока от тази на другото.

Успешният ми трансфер беше с комбинация от имуноглобулин и кортикостероиди, интралипид след положителен тест, а в 8-9гс нямаше възможност и пропуснах. Не съм имала странични ефекти нито от едното, нито от другото.
Здравейте. Имуноглобулина колко време преди трансфер Ви беше назначен?

# 99
  • София
4-5 дни преди и веднага след трансфер имах вливка имуноглобулин.

# 100

Благодаря, че ми обърнахте внимание, ще редактирам поста. Вливките от доц. Михайлова са имуноглобулин и двата пъти. А при вас каква беше дозата на имуноглобулина и къде я правихте? Колко време приемахте кортикостероидите?

# 101
  • София
Вливките бяха в чужбина и бяха част от целия протокол, не зная количества. Кортикостероиди приемах до 7-8гс.

Преди това съм правила вливка имуноглобулин тук, беше 5гр. Интралипид беше 5мл.

# 102
Здравейте включвам се в темата след един задържан аборт и резултат от абортивния материал - монозомия Х така де изцяло липсва втора полова хромозома. Бързо и лесно естествено забременяване, като имам ИР. Някой имал ли е такъв генетичен резултат? Какво друго освен кариотип изследвахте?  Случвало ли ви се е втори път?

# 103
  • София
Хромозомните аномалии се считат за случайни грешки при деленето. Щом си с ИР, по-вероятно е проблем да има в качеството на яйцеклетките. Имаш ли ПКЯ или проблем с щитовидната жлеза? Те много често вървят заедно с ИР. Потърки информация за подходящ хранителен режим при ИР, ако не можеш да го овладееш с промяна в храненето, може да се наложи медикаменти. Потърси добър ендокринолог.

# 104
Хромозомните аномалии се считат за случайни грешки при деленето. Щом си с ИР, по-вероятно е проблем да има в качеството на яйцеклетките. Имаш ли ПКЯ или проблем с щитовидната жлеза? Те много често вървят заедно с ИР. Потърки информация за подходящ хранителен режим при ИР, ако не можеш да го овладееш с промяна в храненето, може да се наложи медикаменти. Потърси добър ендокринолог.
Преди да открия ИР имах ПКЯ. От тогава приемам глюкофаж съответно нямам ПКЯ и имам редовен МЦ. Нямам проблеми с щитовидната, редовно проверявам тези показатели. Има ли изследване което проверява качеството на яйцеклетките? Не успях да намеря нищо по темата.

Общи условия

Активация на акаунт