Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 573
  • 720
  •   2
Отговори
# 210
Момичета и моята първа среща с проф. Михайлова мина вчера. Аз съм пациент на болница надежда, тези от вас, които са там знаят, че да си вземеш резултатите от биопсиите е като да си уредиш аудиенция при папата. Тя изрично ми каза, че д-р Стаменов (аз не съм при него) не би съобразил терапията с нейните препоръки или други препоръки извън болницата, останалите лекари евентуално може и да го направят. Но ми каза, едва ли не, че си е на моя отговорност дали искам тя да ме консултира. Пуснахме изследвания, пусна ми и KIR профил. Чакам резултати и дано да получа все пак някакви насоки, защото иначе пак ще играем на проба-грешка.

Само ще ти кажа, че на мен ми правиха тези биопсии в Надежда, които са с тайни резултати. Адресираха проблема и направих трети аборт, въпреки 8 месеца изследвания и 10000+ лева дадени там - за естествено забременяване. Проф. Михайлова беше потресена от терапията им. Можеш да прочетеш много негативни мнения за имунулогията там. Стаменов, който възприемах в началото като свръхестествен - сякаш се е самозабравил и смята, че е най-великия не само в България, но и в света. Но той е репродуктивен специалист. Не имунулог. Балтаджиева, за мен, вече не е адекватна. Ти си решаваш обаче.

# 211
Ани, а Михайлова обясни ли защо не се прилагат заедно? Просто от интерес, нищо не оспорвам. Вие знаете, че зарзиото цели да повиши белите кръвни телца, които пък се борят с инфекции, а програф е супресор. Така че може би има някаква логика да не се прилагат заедно, ама то като цяло всички тия неща са супер офф-лейбъл. Аз познавам момичета, които успяха след много тежки имунологични терапии, но дали е от това или просто нещо друго се е наредило - не знам.

# 212
Абе, обясни ми, ама знаете колко е сложно Sweat Smile Но каза, че си противоречат, че правят две коренно противоположни неща. Това разбрах.
Дано наистина да действат тези терапи, моля се на всички съдби и богове...

п.п
Междувременно излезе и разширения ANA профиил, от всички показатели само Anti - dsDNA и Anti - nRNP са от четирите скали в "сива зона" - с 9 и 6. Май и имунология няма да е при мен и вече не знам как да си обясня трите аборта.... Казано честно се надявах да изскочи тук нещо, защото се лекува с хепарини. :/

# 213
Благодаря, проф. Михайлова влиза в положение на пациентите, каза ми, че ще гледа да се съобрази с препоръките на имунолозите в Надежда, ако е възможно в моя случай, разбира се. Иначе мисля да направя отново консултация и в болницата като ще ида с готовите изследвания от Александровска, надявам се това да омекоти нещата. В крайна сметка в Александровска са и в пъти по-ниски цените, което също си е довод да ги направя там.
Момичета и моята първа среща с проф. Михайлова мина вчера. Аз съм пациент на болница надежда, тези от вас, които са там знаят, че да си вземеш резултатите от биопсиите е като да си уредиш аудиенция при папата. Тя изрично ми каза, че д-р Стаменов (аз не съм при него) не би съобразил терапията с нейните препоръки или други препоръки извън болницата, останалите лекари евентуално може и да го направят. Но ми каза, едва ли не, че си е на моя отговорност дали искам тя да ме консултира. Пуснахме изследвания, пусна ми и KIR профил. Чакам резултати и дано да получа все пак някакви насоки, защото иначе пак ще играем на проба-грешка.

Само ще ти кажа, че на мен ми правиха тези биопсии в Надежда, които са с тайни резултати. Адресираха проблема и направих трети аборт, въпреки 8 месеца изследвания и 10000+ лева дадени там - за естествено забременяване. Проф. Михайлова беше потресена от терапията им. Можеш да прочетеш много негативни мнения за имунулогията там. Стаменов, който възприемах в началото като свръхестествен - сякаш се е самозабравил и смята, че е най-великия не само в България, но и в света. Но той е репродуктивен специалист. Не имунулог. Балтаджиева, за мен, вече не е адекватна. Ти си решаваш обаче.

# 214
  • София
Здравейте момичета,
Преди малко приключи моята онлайн консултация с проф. Михайлова. Много съм доволна, докторката е супер земна и обяснява доста обстойно всичко необходимо като информация. Благодаря на Semirra, която освободи час и аз го записах. Днес докторката ми писа да сменим часа за по-рано. Назначи ми следните имунологични изследвания: Th17/Treg/NK подвидове клетки, KIR профил, които да направя в Клиника по клинична имунология УМБАЛ „ Александровска“. Който ги е правил може ли да ме ориентира колко струват горе долу?
Аз също съм пациент в болница Надежда и от имунологичните изследвания там всичко е в норма, но реших за мое успокоение да направя консултация с проф. Михайлова.

# 215
Кир профил е 228 лева, само за мен, като Михайлова каза, че спрямо резултата ще преценим дали има нужда да изследваме партньора, останалите неща, които аз правих не съм сигурна дали са като твоите назначение. Флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити 180 лева и определяне на антинуклеарни антитела 30 лева.
Здравейте момичета,
Преди малко приключи моята онлайн консултация с проф. Михайлова. Много съм доволна, докторката е супер земна и обяснява доста обстойно всичко необходимо като информация. Благодаря на Semirra, която освободи час и аз го записах. Днес докторката ми писа да сменим часа за по-рано. Назначи ми следните имунологични изследвания: Th17/Treg/NK подвидове клетки, KIR профил, които да направя в Клиника по клинична имунология УМБАЛ „ Александровска“. Който ги е правил може ли да ме ориентира колко струват горе долу?
Аз също съм пациент в болница Надежда и от имунологичните изследвания там всичко е в норма, но реших за мое успокоение да направя консултация с проф. Михайлова.

# 216
  • София
Кир профил е 228 лева, само за мен, като Михайлова каза, че спрямо резултата ще преценим дали има нужда да изследваме партньора, останалите неща, които аз правих не съм сигурна дали са като твоите назначение. Флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити 180 лева и определяне на антинуклеарни антитела 30 лева.
Благодаря ти. За Кир профила и на мен така ми обясни, че в зависимост от резултата ще прецени дали има нужда да се тества партньора.

# 217
Направих онзи ден същите - излязоха 505 лева.

# 218
На мен д-р Михайлова ми назначи същите КИР профил и НК клетки, АНА скрининг. КИР профила ми е зле ( на ММ не сме пускали, тя като видя моето и явно реши, че няма смисъл да му пускаме), НК също, само АНА е добре. Ще съм на терапия с Октагам и Зарзио. За Октагама четох и разбрах за какво е, ама това Зарзио не мога да го схвана.

# 219
Нещо много сложно е, не се опитвай да разбереш. Тези неща са в сивата зона - доста напреднала медицина и няма още ясни доказателства от клинични проучвания, че работят. И за Октагам, и за Зарзио. Но ги ползват и не само в България, защото явно дават шанс - иначе трябва да ни кажат - откажете се. Михайлова ми обясни, че Зарзио-то се използва точно при лош КИР профил.

# 220
Аз следвах една жена в Тик-ток, която имаше 9 инвитро опита и 10 трансфера и чак на последния забременя успешно ( тя вече роди де) защото й включиха имунологична терапия. Дай Боже и на нас да помогне.

# 221
  • София
Направих онзи ден същите - излязоха 505 лева.

Може ли да се плаща с карта или само в брой? Също така много ли се чака за вземането на кръв?

# 222
Може с карта, аз не чаках въобще - бях единствената. Доста е специфично там да се изследва човек. Отидох към 14 ч.

# 223
И аз бях единствена при взимането на кръв, около 12:30 на обяд. Имайте предвид обаче, че касата има обедна почивка от 12:30-13:00 часа, аз точно нея хванах и се наложи да чакам 30 минути, за да платя.

# 224
  • София
Благодаря ви момичета. Мисля да отида сутрин преди работа и затова питам. Дано лесно се ориентирам в самата сграда къде точно трябва да отида.

Общи условия

Активация на акаунт