Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 625
  • 720
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря, Salsera. А Зарзиото за колко време е изписано, предполагам след трансфер започва да се слага? При мен НК клетките са на границата, но ANA титърът доста се е повишил спрямо миналата година, затова и вливките с Октагам са две, отделно и кортикостероиди трябва да пия, и фраксипарин да бия.

# 241
Елф, в деня на ЗЕт, на 4-ти, на 6-ти, а бе сложна схема. Но аз НК клетките пак ще ги повторя, че минаха три месеца и може да са се променили.

# 242
И аз се присъединявам към клуба със същия резултат Sad ...KIR хаплотип АА с генотип ID1. Трябва да ги изпратя на доц. Михайлова за коментар, но не знам кога ще получа отговор. От нея вече имах изписана 10 гр. вливка Октагам заради висок ANA титър. От момичетата, които сте били при нея със същия KIR профил, какво ви е изписала като терапия? 

На мен Зарзио и Октагам. Същия КИР профил, високи НК клетки, само АНА ми е нормален

Аз съм с генотип Bx72, единствения с липсващи цели 8 КИР гени и съм на същата терапия. Ана ми е ок. Октагам няма в Малинов. Вече вливат Флебогамма,което е по-ново поколение и подобрено. На друг производител е,но отново е FDA approved.

# 243
ANA титър колко Ви е завишен?

Благодаря, Salsera. А Зарзиото за колко време е изписано, предполагам след трансфер започва да се слага? При мен НК клетките са на границата, но ANA титърът доста се е повишил спрямо миналата година, затова и вливките с Октагам са две, отделно и кортикостероиди трябва да пия, и фраксипарин да бия.

# 244
Аз също имам повишен АНА  титър 1:640  . На АНА профила ми излезнаха силно завишени anti-SS-a , които са опасни , защото минават през плацентата и увреждат сърчицето на бебето . Проф Михайлова ми изписа терапия - 3м Плакенил , през тези три месеца  по една вливка Киовиг всеки месец . След терапията трябва да пусна контрола на НК кл и АНА . Преди следващ трансфер имам пак назначена терапия от Михайлова . Проблемът при мен е липса на имплантация дори с балансиран ембрион .

# 245
При мен АНА титър ми е 1:320 и проф. Михайлова каза, че това е леко повишение и ми изписа терапия за един месец и след това контролно изследване. Но не ми е казвала да пусна разширен профил и не знам кой тично показател е, може би защото е по-малко завишено. Иначе и ние сме така, балансирани ембриони без имплантация...
Аз също имам повишен АНА  титър 1:640  . На АНА профила ми излезнаха силно завишени anti-SS-a , които са опасни , защото минават през плацентата и увреждат сърчицето на бебето . Проф Михайлова ми изписа терапия - 3м Плакенил , през тези три месеца  по една вливка Киовиг всеки месец . След терапията трябва да пусна контрола на НК кл и АНА . Преди следващ трансфер имам пак назначена терапия от Михайлова . Проблемът при мен е липса на имплантация дори с балансиран ембрион .

# 246
Здравейте и аз съм в клуба kir AA, с генотип ID1. Разбрах, че е най-неблагоприятния.. Важат и гените на бащата, но проф. Михайлова каза, че няма смисъл засега да пускаме, защото терапията така или иначе ще е същата - Зарзио.
АНА 1:320, което било леко завишаване и НК клетките са що годе в норма. Ще имам и лека терапия с кортикостероиди.
При мен също основния проблем е липса на имплантация.
Правени са ми лапароскопия, хистеро, цветна снимка. Заключението - слабо пропускливи тръби.
Като допълнение имам Хашимото и Тромбофилия R506Q - хетерозиготен; PAI 4G/4G - хомозиготен; C677T - хетерозиготен.
Пия 0.5 еут и бия нискомолекулен хепарин по време на трансфер.

Като цяло, чисто гинекологично не се откриват някакви основни проблеми. Освен че съм на 40 и с вече нисък АМХ (около 0.5). Но пък яйцеклетки има. Малко са, но качествени засега. От 5 се оплодиха 3 и 2 трансферираха на 3ти ден. Третото замразиха на 5ти.
Преди 5 години съм правила естествени опити с друг партньор - пак без никакъв успех (2 години). Тоест, проблемът явно е на друго място.
Досега имам само един свеж ЕТ. Предстои друг, ЗЕТ. Пиша този пост с няколко цели:
1. Да получа насоки, ако нещо пропускам.
2. Да се припознае някой в моята история и да обменим опит.
3. Информация, къде намирате Зарзио? Не съм в Надежда. Предлагам даже да си разделим с някой. Разбрах, че аптеките искат цяла кутия да се закупи, ако поръчаш. И изобщо, в кои аптеки се намира? Засега ми трябват 3 броя.

П.С. Засега съм с много добри впечатления от проф. Михайлова. Наистина изглежда, че обмисля ситуацията и вниква в проблемът на всеки персонално.

# 247
Здравейте,  аз имам 2 неуспешни трансфера и казват причината са емрионите и възрастта , но мен ме притеснава следното.

Имам изледван няколко пъти ANA панел и имам завишени винаги antiDna , освен ТАТ и МАТ
Никой от репродуктивните , където съм била не объща внимание на antiDna .
Дали някой е имал такъв проблем и дали е от значение?

Пускала съм си репродуктивен инунофенотип панел -NK клетки в Токуда - в граници

Сега правих консултация онлайн с лекар от испанска клиника и той ми каза, че имунологичните
кръвни изследвания не го интересуват. Трябвало да се вземат проби от матката,задължително  с имплантационен прозорец преди трансфер

Дали е вярно ,че кръвните изследвания нямат никакво значение?  Някой дали си е правил и кръвни и проби от матката и дали има разминаване?

# 248
Здравейте, днес получих препоръките след консултация с нов имунолог и да си призная съм леко изненадана -дали по-леката терапия би била успешна. По принцип съм със завишени NK клетки и до момента при процедура, когато се е правило нещо в посока имунология, предписаната терапия е била вливка интралипид 200 мл + преднизолон кортико 2x1 таблетка/дневно 3 дни преди трансфер. До момента имаме 3 инвитро опита, 7-8 инсеминации (не им помня броя). От 5 години по репродуктивни клиники само веднъж имаше имплантация, довела до биохимична бременност - при последния опит, който беше с ДЯ (терапията беше интралипид 200 мл + преднизолон кортико 2x1). След биохимичната бременност пуснахме изследване на NK клетките и те бяха в норма, т.е. бяха се повлияли от терапията. Но решихме да направим консултация с нов имунолог, за да си дадем максимален шанс преди следващия (последен) трансфер – имаме замразен ембрион. Правени са хистероскопия и Фертилити тест месец преди последния трансфер, а преди трансфера-PRP на ендометриум. Препоръката на имунолога е:

1.      Преднизолон кортико 5 мг. в доза 1 т. дневно, старт 2 дни преди ЕТ.

2.     Аспирин 75 мг-1 т. дневно, старт в деня на ЕТ.

Прилагам резултатите от последните изследвания. Ще съм много благодарна, ако споделите какво бихте направили в тази ситуация.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 12:39 от Tanq79

# 249
Здравейте, някой стигнал ли е до успеше финял след терапия на доц, Конова за Кир гени?

# 250
Не е много по темата, извинявам се за спама. Стаменов и Персенска не само, че не биха съобразили терапия направена извън болницата, но и много момичета споделиха, че ги гонят от кабинета или недвусмислено показват, че щом ходиш и на друго място по-добре да не ги занимаваш. При мен беше второто. Бих помислила сериозно дали да кажа на Стаменов, ако държа да продължа с него.

Аз съм при Персенска и вече сигурно 10 пъти и показвам изследвания от доц. Михайлова и ги обсъждаме и никога не е казала нищо лошо, даже последно ми каза да ида пак ако искам. И имунолозите в Надежда не са казали нищо, за това, че им показвам имунологични изследвания от Александровска. Глегам на всеки всичко да покзавам за да си знаят какво се случва и кой какво назначава. В Надежда се съобразяват с препоръките на Михайлова
А Михайлова доста се издразни, че съм в Надежда и каза, че не е съгласна с нищо което  правят там и не се съобразява с техните препоръки.
Предполагам понякога е и до настроение и до момент, и те са хора все пак:)

# 251
Здравейте, откъде в момента може да се намери Зарзио? От големите аптеки твърдят, че и в склада нямало, от Надежда не можели да ми доставят, понеже бил болничен продукт. На мен ми е необходима една доза (спринцовка), ако някоя от вас има останало от лекарството, ще съм много благодарна!

# 252
Здравейте, откъде в момента може да се намери Зарзио? От големите аптеки твърдят, че и в склада нямало, от Надежда не можели да ми доставят, понеже бил болничен продукт. На мен ми е необходима една доза (спринцовка), ако някоя от вас има останало от лекарството, ще съм много благодарна!
Здравейте,

Аз си взимам от Турция. не го намерих в София

# 253
Това са много добро новини, че приемат добре консулрациите с Михайлова. На мен в петък ми предстои да съобщя на моя лекар за консултацията с нея. Би ли споделила какво е становището на иминолозите в болницата, припокрива ли се с това на Михайлова?
Не е много по темата, извинявам се за спама. Стаменов и Персенска не само, че не биха съобразили терапия направена извън болницата, но и много момичета споделиха, че ги гонят от кабинета или недвусмислено показват, че щом ходиш и на друго място по-добре да не ги занимаваш. При мен беше второто. Бих помислила сериозно дали да кажа на Стаменов, ако държа да продължа с него.

Аз съм при Персенска и вече сигурно 10 пъти и показвам изследвания от доц. Михайлова и ги обсъждаме и никога не е казала нищо лошо, даже последно ми каза да ида пак ако искам. И имунолозите в Надежда не са казали нищо, за това, че им показвам имунологични изследвания от Александровска. Глегам на всеки всичко да покзавам за да си знаят какво се случва и кой какво назначава. В Надежда се съобразяват с препоръките на Михайлова
А Михайлова доста се издразни, че съм в Надежда и каза, че не е съгласна с нищо което  правят там и не се съобразява с техните препоръки.
Предполагам понякога е и до настроение и до момент, и те са хора все пак:)

# 254
Елф, в деня на ЗЕт, на 4-ти, на 6-ти, а бе сложна схема. Но аз НК клетките пак ще ги повторя, че минаха три месеца и може да са се променили.

Salsera, а откъде си купи или поръча Зарзио? Аз не откривам никъде в София и по складовете нямало. Едно момиче спомена, че от Турция си купувала.

Общи условия

Активация на акаунт