Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 890
  • 724
  •   2
Отговори
# 315
Oбливки с лактобацили в матката. Иначе една вливка на Октагам преди трансфера. И преднизол кортико (хапчета). Показателите ми на последваща контрола в крайна сметка се бяха подобрили. Пак не е всичко в границите, но е по-добре, пък и засега има резултат.

# 316
Здравейте! Излязоха моите резултати и като заключение имам повишени двойноположителни НК клетки, неблагоприятно съотношение зрял (CD3-CD56dim)/незрял (CD3-CD56bright) фенотип, повишен процент Th17 клетки.
Th17/ Treg съотношение - 2,3

Искам да попитам, докато чакам часа с проф. Михайлова дали някой със сходни резултати може да сподели в какво се е състояло лечението и дали се е налагала вливка?

Аз бих ви препоръчала да ви вземат имунологична биопсия от матката и вирусология с проба от матката.

Назад в страниците ще видите ,че с нищо не успях да сваля НК клетките,а вливките не са евтини. Ако имате вирус в матката е много вероятно той да е повишил нивата на НК клетките и вместо да давате хиляди левове за вливания ще си спестите едни немалко разходи с Валтрекс,например.

Благодаря за мнението. Правих ендометриална биопсия при д-р Калчев, единствено излезе HHV7, за който и аз пих Валтрекс и липса на лактобацили и правих обливания. Имунологична биопсия при проф. Михайлова ли правихте?

# 317
  • На изток от Ада
Имунологична биопсия се прави при Калчев от скоро и в Надежда .
Аз в надежда я имах

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 19:35 от nasito8988

# 318
Аз на имунологичната биопсия в Надежда много не вярвам. Wink
Само там съм правила, де. И ИМПО+ и имунологична и двете излязоха с противоречащи резултати. Как да им вярва така човек. Да не говорим, че от ИМПО+ резултатите са тайни.

Не съм повтаряла после при Калчев.

# 319
Споделям моите резултати от изследванията на проф. Михайлова

Терапията, която ми назначи е ПРЕДНИЗОЛОН КОРТИКО, вливки Octagam/Flebogamma, аспирин и Tacrolimus/Prograf.
Контактувам с нея онлайн и единствените насоки, които ми е дала са за вливките. Има ли някой, който във Варна е правил подобни вливки или най-сигурно е в клиника Малинов?
За останалите препарати необходима ли е рецепта и ако да, кой би могъл да я издаде?
Предстои ми споделя терапията и с репродуктивния лекар, но ще е на етап подготовка за трансфер и искам да съм подготвена. Каквото и да каже репрудоктивния, мисля да се доверя на проф. Михайлова, но ще искам да чуя и нейното мнение. Вероятно ще трябва да реагирам доста бързо, но не ми е оставила телефонен номер. Вие как бихте проценирали?

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 23:18 от Believe23

# 320
Believe, на мен ми беше назначила само преднизолон кортико и вливка октагам. Пишех си по мейла с нея и я помолих да ми прати рецепта. Дадох й номера си и ми я прати на съобщение. Показах я в аптеката и така си купих преднизолона. Вливката я направих в Малинов, те там си знаят всичко.

# 321
Здравейте! Излязоха моите резултати и като заключение имам повишени двойноположителни НК клетки, неблагоприятно съотношение зрял (CD3-CD56dim)/незрял (CD3-CD56bright) фенотип, повишен процент Th17 клетки.

Искам да попитам, докато чакам часа с проф. Михайлова дали някой със сходни резултати може да сподели в какво се е състояло лечението и дали се е налагала вливка?

Аз бих ви препоръчала да ви вземат имунологична биопсия от матката и вирусология с проба от матката.

Назад в страниците ще видите ,че с нищо не успях да сваля НК клетките,а вливките не са евтини. Ако имате вирус в матката е много вероятно той да е повишил нивата на НК клетките и вместо да давате хиляди левове за вливания ще си спестите едни немалко разходи с Валтрекс,например.

Благодаря за мнението. Правих ендометриална биопсия при д-р Калчев, единствено излезе HHV7, за който и аз пих Валтрекс и липса на лактобацили и правих обливания. Имунологична биопсия при проф. Михайлова ли правихте?

А след Валтрекс пуснахте ли НК клетки?
Двете биопсии ги правих при Калчев.

# 322
Aз пусках изследванията в Александровска след употреба на Валтрекс - 2 курса по 7 дни. Не ги пусках заради Валтрекса, ами заради успоредна употреба на лекарства, изписани от Михайлова. Почти нямах ефект от терапията (имунологичната, Валтрекса и антибиотика за бактерии в матката) върху имунологичните показатели, вкл. при НК клетките. Затова и правих вливка. Тя вече доста промени показателите.

# 323

А след Валтрекс пуснахте ли НК клетки?
Двете биопсии ги правих при Калчев.

Може ли да ми кажете как става записването при Калчев? Доколкото разбирам е много трудно да се запише час

# 324
Luckyyy1322, звъниш на номера на МЦ Калчев и си записваш час. Вървят със 6 месеца напред, но често междувременно се освобождават и по-ранни.

# 325
Aз пусках изследванията в Александровска след употреба на Валтрекс - 2 курса по 7 дни. Не ги пусках заради Валтрекса, ами заради успоредна употреба на лекарства, изписани от Михайлова. Почти нямах ефект от терапията (имунологичната, Валтрекса и антибиотика за бактерии в матката) върху имунологичните показатели, вкл. при НК клетките. Затова и правих вливка. Тя вече доста промени показателите.
При мен 15 гр вливка и нищо не помръдна. Пусках след нея няколко пъти пълен НК панел. Аз имах EBV и HHV7 иначе и само Валтрекс ми промени НК клетките и ги смъкна към 12% от 24%.

# 326
Здравейте, ще съм благодарна ако някоя от Вас откликне на питането ми относно НАДБЪБРЕЧНА ХИПЕРПЛАЗИЯ.Дъщеря ми е на 18 г.и тепърва започваме да ходим по лекари и консултации за лекарства, но искам съвет как се справяте с това заболяване, какви лекарства се пият и не вредят ли на евентуални бременности след години.Благодаря Ви и успех на всички.

# 327
  • София
Здравейте,
доколкото успях да прочета, надбъбречната хиперплазия, дори да е генетична, дава отражение върху ендокринната система. Струва ми се подходящо да потърсите добър ендокринолог. В тази тема се обсъждат предимно имунологични проблеми, свързани с проблемно забременяване.

Вижте тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1608829

Здравейте, ще съм благодарна ако някоя от Вас откликне на питането ми относно НАДБЪБРЕЧНА ХИПЕРПЛАЗИЯ.Дъщеря ми е на 18 г.и тепърва започваме да ходим по лекари и консултации за лекарства, но искам съвет как се справяте с това заболяване, какви лекарства се пият и не вредят ли на евентуални бременности след години.Благодаря Ви и успех на всички.

# 328
  • София
Здравейте!
Имам назначена вливка на Октагам от доц. Русев и търся вариант за София където мога да я направя на разумна цена. В Малинов искат 960 лева, а в клиниката на Сигридов с дни не мога да се свържа, но очаквам още по-висока сума.
Някой намирал ли е вариант?

# 329
Здравейте,
Излязоха ми част резултатите които проф. Михайлова ми назначи. Имам доста време до прегледа. Търся  причината за три бх. Някои с подобни резултати ? НК клетките според вас много ли са завишени ?

Общи условия

Активация на акаунт