Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 15 015
  • 398
  •   1
Отговори
# 345
Мисля че подтиска имунитета. Нямах странични ефекти. Няма как да е съвсем същото като вливки, знаеш, че Михайлова може да отговори най-добре. Имам някакъв останал ако ти трябва Simple Smile

# 346
  • София
За момента нямам странични ефекти. Както е писала Semirra подтиска имунитета.

# 347
Иначе за помагане не ми е помогнало, беше при втория ми трансфер в Надежда - несполучлив. Беше в комбинация с киовиг и PBMC тогава. При успешния трансфер бях  само на киовиг и преднизол, но мисля, че други фактори при мен бяха ключови, не имунологията.

# 348
Ако е полезно за някой ако на друго място ви взимат кръв за имунология в Александровска, трябва да е в лилава епруветка като за пкк.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 09:35 от Semirra

# 349
Здравейте момичета, на нова съм в темата и бих искала набързо за ми разкажа за себе си.
На 40 години съм, като тази година забременях след свеж трансфер в Турция. Това ми беше първа бременност, която приключи с медикаментозен аборт. Причината за инвитрото беше само и единствено годините ми, защото и двамата с мъжа ми имаме добри изследвания.
Чак след аборта и ровене в интернет, попаднах на тези теми и реших да отида на имунолог, защото така или иначе нямаше обяснение, защо не се случват нещата при нас.
Бях на имунолог 3 седмици след аборта и ми пуснаха изследвания, не знаех кога е най добре да отида, но не ме е върнаха.
Това е част от обясненията към резултатите
 Някой приемал ли е този препарат.

Нарушен клетъчен имунен статус. Повишена популация на НК клетки. Липса на отговор на НК клетките при имуномодулация. Препоръчителна терапия с Bio Bran 1000 за 2 месеца.

Виждам, че в тази тема почти във всеки коментар е проф. Михайлова, а аз бях при доц. Русев.
Може ли да споделите впечатления кой е по добър, и останалите лекари чии терапии зачитат повече.

# 350
Здравейте, дали може да ми кажете от кое приложение следите за свободните часове при доц. Михайлова?
Благодаря предваритвлно 😊

# 351
  • Ст Загора
Medrec m

Здравейте, дали може да ми кажете от кое приложение следите за свободните часове при доц. Михайлова?
Благодаря предваритвлно 😊

# 352
Много ти благодаря ❤️

# 353
Здравейте! Някоя от Вас имала ли е страничен ефект от вливка с Интралипид? Например свръхреакция на имунната система - температура, втрисане, отпадналост? Сестра ми загуби бебето си след влика. Веднага след нея се почувства зле и два дни по-късно спря сърдечната дейност на бебето. Не е била болна преди това, нямаше никакви оплаквания. На другия ден след вливката беше добре, но уви

# 354
И аз съм малко с резервираност към тези вливки ... май са нож с две остриета....

# 355
Здравейте, някой вливал ли е Октагам/Флебогама във Варна?

# 356
Интересувям се и аз. Михайлова ме насочи към Майчин дом, но като им звъннах да питам ми казаха, че не правят вливки. Добре ще е някой да сподели, ако е правил.
Здравейте, някой вливал ли е Октагам/Флебогама във Варна?

# 357
На интралипид със сигурност правят. Не знам защо да не правят и на октагам.
Може да пробвате https://sestritevarna.com/

# 358
  • София
За да се направи вливка имуноглобулин трябва да има наблюдение от анестезиолог. Затова не навсякъде правят.

# 359
Здравейте, момичета, от време на време ви чета, но не съм твърде на "ти" с имунологията, та ще искам съвети от вас.
Преди половин година д-р Калчев ми взе имунологична биопсия, като ми каза, че ще получа обратна връзка само в случай на патологичен резултат, а ако не ми се обадят, да считам, че всичко е наред. Когато минаха един-два месеца след биопсията и не ми звъннаха, реших да пиша мейл, на който не получих отговор. Едва след като миналата седмица отново им пратих пореден мейл, получих следния резултат (без никакъв допълнителен коментар):

Имам пускан пълния панел периферна имунология след консултация с проф. Михайлова, като тогава ми назначи само три месеца кортикостероид и като цяло мнението ѝ беше, че отклоненията са леки и не налагат сериозна терапия (факторът при нас е неизяснен, абсолютна липса на имплантация, 4 неуспешни инсеминации, предстои ми първи опит ин витро).
Ще запазя час в Медрек да коментирам с нея вече и резултатите от имунологичната биопсия, но ако някоя от Вас е по-запозната, ще се радвам на мнения, т.к. доколкото разбрах от ровенето си има отклонения в резултата.

Предварително благодаря. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт