Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 14 665
  • 388
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета, от време на време ви чета, но не съм твърде на "ти" с имунологията, та ще искам съвети от вас.
Преди половин година д-р Калчев ми взе имунологична биопсия, като ми каза, че ще получа обратна връзка само в случай на патологичен резултат, а ако не ми се обадят, да считам, че всичко е наред. Когато минаха един-два месеца след биопсията и не ми звъннаха, реших да пиша мейл, на който не получих отговор. Едва след като миналата седмица отново им пратих пореден мейл, получих следния резултат (без никакъв допълнителен коментар):

Имам пускан пълния панел периферна имунология след консултация с проф. Михайлова, като тогава ми назначи само три месеца кортикостероид и като цяло мнението ѝ беше, че отклоненията са леки и не налагат сериозна терапия (факторът при нас е неизяснен, абсолютна липса на имплантация, 4 неуспешни инсеминации, предстои ми първи опит ин витро).
Ще запазя час в Медрек да коментирам с нея вече и резултатите от имунологичната биопсия, но ако някоя от Вас е по-запозната, ще се радвам на мнения, т.к. доколкото разбрах от ровенето си има отклонения в резултата.

Предварително благодаря. 🍀
На мен ми се обадиха и ми казаха да се консултирам с Михайлова. Тя ми даде някакви насоки. Общо взето нищо особенно не ми каза. Освен, че ако има бременност да си пусна други изследвания

# 361
MARIA-all, разбирам... на мен, за съжаление, никой не ми е зънял от март месец досега и ако аз не бях настояла с няколкократни имейли, вероятно нямаше да имам и резултат 6 месеца по-късно. Но консултация при всички случаи ще направя с Михайлова, за да чуя мнението ѝ.

# 362
MARIA-all, разбирам... на мен, за съжаление, никой не ми е зънял от март месец досега и ако аз не бях настояла с няколкократни имейли, вероятно нямаше да имам и резултат 6 месеца по-късно. Но консултация при всички случаи ще направя с Михайлова, за да чуя мнението ѝ.
Според мен, ако имаше нещо щяха да ви насочат. На мен директно ми се обадиха и ми казаха да си запиша час за нея.
Но аз имам някакво отклонение. Не знам какво е, така и не разбрах Grinning

# 363
  • Ст Загора
Блъдбери, мн време е минало. 3 6 м важат имунологичните.

# 364
Блъдбери, мн време е минало. 3 6 м важат имунологичните.
По принцип знам, че това важи за кръвните, но и в случая с биопсията по независещи от мен причини имам опция да взема мерки едва сега, когато тоя срок е минал, та да видим... Тя средата в тая матка надали се променя толкова драстично от месец за месец. Като цяло се хващам за сламката проблемът да е там и да се реши с правилната терапия.

# 365
  • Ст Загора
Е аз имах биопсия в Надежда.
Не съм док. Имах терапия там.. коята също не важеше много .

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 16:24 от nasito8988

# 366
  • София
Знаете ли в приложението Medrec за какъв период напред се записват часове при проф. Михайлова? От няколко дни все показва, че няма свободни часове.

# 367
Нормално е да няма часове за нея. В един момент ще излязат, трябва да продължавате да проверявате всеки ден, че и по 2-3 пъти. Или звъннете в Калчев и питайте кога ще пуснат часовете в Медрес.

# 368
  • София
Нормално е да няма часове за нея. В един момент ще излязат, трябва да продължавате да проверявате всеки ден, че и по 2-3 пъти. Или звъннете в Калчев и питайте кога ще пуснат часовете в Медрес.
Да, благодаря. Проверявам по няколко пъти на ден.

# 369
Здравейте,
С 2 задържани аборта съм в ранна седмица и биохимична бременност между тях за период от 10 месеца. По пътя на изследванията  се откриха коктейл от тромбофилии, за които АГ и генетик са категорични, че нямат отношение в толкова ранна бременност. Консултирах се с имунолог- проф Николова, която ми назначи разширена имунофенотипизация на NK  клетки, резултатът от който е отсъствие на имунна дисрегулация. Все пак с оглед на 3те опита профилактично назначи вливане на интралипид 5мл 20% макс 5 дни преди овулация.
Има ли сред вас дама, на която е предписан интралипид ‘без нужда’? Има ли рискове да пристъпя към процедурата? Прикачам резултатите ми и благодаря предварително на всеки, който ще отдели време да сподели съвет.

# 370
В Турция изписват Интралипид на база нищо. Аз бих посъветвала за мнение с втори имунолог, като например Михайлова.

# 371
Здравейте! Някой правил ли е вливка имуноглобулини? Може ли да споделите впечатленията си? Къде и колко струва?

# 372
Hot Chocolatee, в началото на бременността ми бях на терапия от 3 вливки по 10 мг Октагам, който е имуноглобулин. Нямах никакви странични ефекти, само трябва да се отдели повече време, тъй като една вливка от 5 мг изтича за 2 часа. Аз ги правих в Малинов като това е ценоразписът им:
Интравенозно вливане на Октагам 5 мг/100 мл (с вкл. препарат) - 994
Интравенозно вливане на Октагам 10 мг/100 мл (с вкл. препарат) - 1883
Интравенозно вливане на Октагам 15 мг/100 мл (с вкл. препарат) - 2772

# 373
Fayona Много благодаря за отговора! При нас се обсъждат вливки с Имуновенин, което, доколкото успях да разбера е вид имуноглобулин. Много се притесняваме, защото четем, че терапията с имуноглобулин е най-крайната мярка, която се прилага, ако другите (като интралипид, например) не работят. интралипида доведе до странична реакцияи не знаем какво да правим, дали да пробваме с имуновенин, както съветват. Параграф 22 😩

# 374
Файонка, ти в коя г.с. си прилагала вливките? Имаше ли някакви странични ефекти, докато ти я вливат и след това? Защо са се налагаха 3 вливки от по 10 мг, не е ли много висока доза това?

Hot chocolate,  каква странична реакция е имало след Интралипид?

Общи условия

Активация на акаунт