Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 14 662
  • 388
  •   1
Отговори
# 375
  • Ст Загора
Фей пуска контрола и затова има три вливки .

# 376
Салсера, в 5, 7 и 10 седмица. Контролите ми бяха в 4-та  и 9-та седмица и двете бяха доста извън границите. Допълнително имам от по време на опитите 2 вливки Интралипид, с които нямаше никаква разлика. От Октагама нямах никакви странични ефекти. Иначе 10 мл е средната доза - има както 5 мл, така и 15 мл.

# 377
Здравейте, момичета!
След два неуспешни инвитро опита, имаме резултати от KIR профил при двама ни. Много съм боса по темата, затова моля за мнение относно резултатите.
Аз съм носител на АА халотип с генотип ID1. Партньорът ми е носител на KIR лиганди C1, C2, Bw4-80l, Bw4-HLA-A.

Доколкото прочетох АА халотип е най-неблагоприятният. Имаме ли шансове за имплантация? Прочетох, че се препоръчват вливки с интралипид. Има ли сред вас успели с такъв халотип?

Аз съм с много тежка ендометриоза, отстранени тръби, един яйчник и като цяло борбата ни е страшно трудна, това допълнително ще я утежни. Досега сме имали само едно ембрионче.
Благодаря! ❤

# 378
  • София
Здравейте, момичета!
След два неуспешни инвитро опита, имаме резултати от KIR профил при двама ни. Много съм боса по темата, затова моля за мнение относно резултатите.
Аз съм носител на АА халотип с генотип ID1. Партньорът ми е носител на KIR лиганди C1, C2, Bw4-80l, Bw4-HLA-A.

Доколкото прочетох АА халотип е най-неблагоприятният. Имаме ли шансове за имплантация? Прочетох, че се препоръчват вливки с интралипид. Има ли сред вас успели с такъв халотип?

Аз съм с много тежка ендометриоза, отстранени тръби, един яйчник и като цяло борбата ни е страшно трудна, това допълнително ще я утежни. Досега сме имали само едно ембрионче.
Благодаря! ❤
Включвам се и аз в питането. Ние сме със същите KIR профили като вас и два неуспешни трансфера на балансирани ембриончета. С тази разлика, че на мен ми откриха аденомиоза и проведох терапия за нея. Това, което ми назначи проф. Михайлова бяха Програф и Зарзио, нямах вливки.

П.П. Дописвам полезна информация. Вече няма да се провеждат онлайн консултации с проф. Михайлова през приложението Medrec. Сега говорих с МЦ Калчев и от там ми дадоха тази информация. При тях няма свободни часове за прегледи с нея, обясниха ми да търся час в Алекснадровска.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 11:18 от NaniG

# 379
Нани, аз също имам аденомиоза. Имам вече 2 операции с отстраняване на тежки сраствания, отрязани и 10 см от дебелото черво, понеже беше сраснало с матката и яйчника. Все още вярвам, че е възможно да стана майка.
Аз имах онлайн консултация с проф. Михайлова в началото на септември, явно отскоро са ги преустановили.
Здравейте, момичета!

Благодаря! ❤
Включвам се и аз в питането. Ние сме със същите KIR профили като вас и два неуспешни трансфера на балансирани ембриончета. С тази разлика, че на мен ми откриха аденомиоза и проведох терапия за нея. Това, което ми назначи проф. Михайлова бяха Програф и Зарзио, нямах вливки.

П.П. Дописвам полезна информация. Вече няма да се провеждат онлайн консултации с проф. Михайлова през приложението Medrec. Сега говорих с МЦ Калчев и от там ми дадоха тази информация. При тях няма свободни часове за прегледи с нея, обясниха ми да търся час в Алекснадровска.

# 380
Leda , а ти имаш ли завишени АНА ?

# 381
  • София
Нани, аз също имам аденомиоза. Имам вече 2 операции с отстраняване на тежки сраствания, отрязани и 10 см от дебелото черво, понеже беше сраснало с матката и яйчника. Все още вярвам, че е възможно да стана майка.
Аз имах онлайн консултация с проф. Михайлова в началото на септември, явно отскоро са ги преустановили.

Да, съвсем от скоро е това. Дебна цяла седмица и все няма свободни часове, та реших да звънна в МЦ Калчев по препоръка на Semirra по-назад в темата. Вчера се видях с репродуктивната след неуспешния трансфер и се разбрахме този или другия месец да се видя с проф. Михайлова.

# 382
Аз си записах днес час при проф. Михайлова в Александровска на тел. 02/9230760. Дадоха ми час за 27 октомври

# 383
  • София
Аз си записах днес час при проф. Михайлова в Александровска на тел. 02/9230760. Дадоха ми час за 27 октомври
Да и аз на този телефон записах часа. Моят е на 21 Октомври.

# 384
Съншайн,
Не сме ги изследвали още, тъй като проф. Михайлова каза да ги пуснем максимално близо до трансфер. Ние нямаме замразени ембриончета, в момента потискаме ендометриозата понеже е много агресивна и ще имам стимулация към края на годината, началото на следващата. Тогава ще пуснем ANA и AFA. Досега два пъти сме изследвали Nk клетки, бяха на долна граница.

Leda , а ти имаш ли завишени АНА ?

# 385
Влизам с въпрос относно изследване "Цялостно геномно секвениране", някои от вас правили ли са и защо им е било препоръчано, ако да, дало ли е отговори на някои въпроси? Като цяло търся мнения, защото е доста скъпо изследване, а и се предполага, че трябва да се направи и на двамата партньори.

# 386
Здравейте ,след 3 стимулации и 4 неуспешни трансфера ми предстои пети , а вчера излезнаха резулатите за НК клетки и виждам ,че са завишени след последния опит . Доктора не ми се е обадил ,а след няколко дни започвам инжекциите . Реално нямам среща с него ,а тези резултати ме притесняват . При предишния опит ми беше изписал преднизолон кортико  ,една вливка флебогамма и още една която в момента не се сещам каква беше ,но каза че този път ще е двойна . На какво може да се дължи това завишаване на клетките и би ли било проблем ? Първите резултати са от преди няколко месеца ,а вторите от миналата седмица (излезнаха вчера )

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 18:17 от pattyK

# 387
  • Ст Загора
Пати здрава ли бяхте 2 седмици префи пускането им?

# 388
Да ,не съм боледувала скоро
Пати здрава ли бяхте 2 седмици префи пускането им?

Общи условия

Активация на акаунт