Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 15 055
  • 398
  •   1
Отговори
# 390
Ами имунолог го определя. Сложна материя е.

# 391
  • София
По принцип НК клетките са с повишени нива при бременност, и това е съвсем нормално - чужд организъм има в тялото. Но в тези резултати аз не виждам отклонение от референтните стойности, дори това да са референтни стойности за бременни.

Иначе да - правила съм вливка интралипид след + тест. Не съм имала странични ефекти. Действието му е 7-8 седмици, ще ти стигне докато завърши играждането на плацентата. Контрола на НК клетки не съм пускала.

# 392
И аз имам питане.Някой на ясно ли е с тези изменения в кариотипа, какво точни значат?

# 393
Благодаря delisardeli, успокои ме.
За утре успях да си уговоря час за консултация с АГ да коментираме NK клетките. Ще потърся и онлайн консултация с имунолог за по точно становище от специалист.

# 394
JOY, при имунологични проблеми се пуска изследване преди ЗЕТ и съответно ако има отклонения се правят вливки 3-4 дни преди него. После контрола в 6-7 г.с и по-натам както прецени имунолога. НО терапията се определя само от имунолог и дали има нужда от нея. АГ-тата не са много запознати, това е сложна материя.

# 395
  • София
Още нещо. Важните са не общите НК клетки, а маточните. При теб не виждам такова изследване изобщо.

Къде си пускала това изследване и с какво назначение?

Прикачам при мен какво е изследвал Русев в далечната 2016.
Скрит текст:

При мен назначените вливки интралипид бяха преди овулация, при + тест, после в 8-9гс.
При действие на интралипида средно 6-8 седмици тази схема покрива целия период до към 13-14гс, когато се смята че формирането на плацентата е почти завършено.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:36 от delisardeli

# 396
Назначи ми ги АГ, при който отидох на преглед. В лаборатория Кандиларов са правени изследванията. В репродуктивната клиника взеха кръв и те я предадоха на лаборатория Кандиларов за изследване.
delisardeli, аз имам пускани като твоите изследвания от доц.Русев през 2019г
И доц.Русев беше описал същото като при теб вливка преди и след положителен тест, но тогава опитите бяха с мои яйцеклетки и имах ембриотоксини.

# 397
  • София
JOY*,
Виж дали ще успееш да се консултираш с имунолог онлайн. Пиши после какво е казал.
Ако ти назначи интралипид, няма да попречи. Стискам палци!

Tinkiela,
обикновено с генетичните изследвания имаш право на безплатна консултация с генетик. Поинтересувай се.
В резултата пише вариация на нормата, но питай какво може да стане при онаследяване.

# 398
  • Ст Загора
Моята терапия от Русев е същата .

Общи условия

Активация на акаунт