Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 20 699
  • 550
  •   1
Отговори
# 510
Fleur, ние по едно и също време май й пращахме. На мен още не е отговорила. Но пък аз съм Bx ID73, така че не те е объркала с мен. Най-добре потвърди дали е за теб това изследване. Може грешно да е видяла, ако сваля прикачените файлове.

# 511
Fleur, ние по едно и също време май й пращахме. На мен още не е отговорила. Но пък аз съм Bx ID73, така че не те е объркала с мен. Най-добре потвърди дали е за теб това изследване. Може грешно да е видяла, ако сваля прикачените файлове.

Да, писах й вече, коригирах я, питах дали партньора ми и той трябва да се изследва в този случай (но по-скоро ще пуснем на своя глава) и дали терапията ми ще се промени. Голям късмет си имам..

# 512
Момичета, проверявайте си по няколко пъти изследването дали е вашето и какво е написала д-р Михайлова, защото мен ме беше сбъркала с друг пациент и изрично й писах.
Флор, с този хаплотип АА с ID1 , който е същия като моя, задължително се изследва и партньора !!!! На нас също беше пропуснала да ни каже, че трябва да изследваме ММ и на своя глава го направихме и й пуснах изследването. А ми, след като излезе неговия КИР тя промени терапията . Така че, проверявайте и питайте по няколко пъти. Ясно, че е много претоварена, но това не е шега работа. Ето в случая ти казва, че ти си благоприятен профил и нямаш лекарството, което ти трябва за КИР и е много важно и после се оказва, че това не е за теб. Последно промени ли ти терапията и какво каза за мъжа ти?

# 513
Момичета, проверявайте си по няколко пъти изследването дали е вашето и какво е написала д-р Михайлова, защото мен ме беше сбъркала с друг пациент и изрично й писах.
Флор, с този хаплотип АА с ID1 , който е същия като моя, задължително се изследва и партньора !!!! На нас също беше пропуснала да ни каже, че трябва да изследваме ММ и на своя глава го направихме и й пуснах изследването. А ми, след като излезе неговия КИР тя промени терапията . Така че, проверявайте и питайте по няколко пъти. Ясно, че е много претоварена, но това не е шега работа. Ето в случая ти казва, че ти си благоприятен профил и нямаш лекарството, което ти трябва за КИР и е много важно и после се оказва, че това не е за теб. Последно промени ли ти терапията и какво каза за мъжа ти?

Salsera, писах й и чакам отговор, но се съмнявам в петък по това време да ме отрази. Кой знае дали е видяла правилно и останалите ми изследвания. Разбирам и аз, че е много натоварена и сме много, които чакаме отговор, но при една сгрешена терапия сумати неща могат да се объркат. Така че и аз отправям апел да си проверявате всичко какво е написано, не само при нея.
Така или иначе от написаното от теб сме решили и партньора ми да се изследва, но изрично я попитах дали трябва, искам да видя тя какво ще отговори и дали терапията при това положение ще се промени

# 514
Привет, поради поредица от задържани аборти при естествено забременяване направих консултация с проф Михайлова. Накратко статусът ми е- отсъствие на дисбаланс на НК клетките (в норма са), отсъствие на автоимунитет, няколко тромбофилии (адресирани с Тончев) и КИР хаплотип Bx ID4, при който за съжаление ми липсват ключови активиращи рецептори- 2DS1, 2DS3, 2DS5. Доколкото прочетох това се адресира със Зарзио и ми е съвсем ясно как се случва приложението при ин витро трансфер нямам идея как се процедира при естествено забременяване. Ако някоя от вас е в аналогична ситуация и може да ми даде насока ще съм благодарна.
Търся начин да се свържа с проф Михайлова за конструктивна дискусия, а не просто за назначаване на терапия, дотогава търся отговори на многото ми въпроси сама.
Благодаря

# 515
Момичета, резултатът на партньора ми излезе, качвам го по-долу. Напомням, че аз съм с КИР с хаплотип АА с генотип ID1. АНА профила ми излезе вчера - отрицателен е. Имам час за консултация с Михайлова на 19ти, но до тогава ако някой разбира какво означава нашата комбинация, ще съм благодарна.

# 516
Привет, поради поредица от задържани аборти при естествено забременяване направих консултация с проф Михайлова. Накратко статусът ми е- отсъствие на дисбаланс на НК клетките (в норма са), отсъствие на автоимунитет, няколко тромбофилии (адресирани с Тончев) и КИР хаплотип Bx ID4, при който за съжаление ми липсват ключови активиращи рецептори- 2DS1, 2DS3, 2DS5. Доколкото прочетох това се адресира със Зарзио и ми е съвсем ясно как се случва приложението при ин витро трансфер нямам идея как се процедира при естествено забременяване. Ако някоя от вас е в аналогична ситуация и може да ми даде насока ще съм благодарна.
Търся начин да се свържа с проф Михайлова за конструктивна дискусия, а не просто за назначаване на терапия, дотогава търся отговори на многото ми въпроси сама.
Благодаря

Това за липсващите активиращи рецептори коментар на Михайлова ли е?

А каква е идеята с пращането на резултати без спешност в ситуацията ( всичко различно от преди трансфер, естествено забременяване и текуща бременност)? Аз скоро ходих при нея за коментар на изследванията и ми отдели над половин час. Начерта план и каза преди трансфер да й пратя резултати, АКО не съм успяла да запиша час. Защото ще е спешно и трябва веднага да започвам лечение.

# 517
Благодаря

Това за липсващите активиращи рецептори коментар на Михайлова ли е?

А каква е идеята с пращането на резултати без спешност в ситуацията ( всичко различно от преди трансфер, естествено забременяване и текуща бременност)? Аз скоро ходих при нея за коментар на изследванията и ми отдели над половин час. Начерта план и каза преди трансфер да й пратя резултати, АКО не съм успяла да запиша час. Защото ще е спешно и трябва веднага да започвам лечение.
Това с ключовите рецептори е от литературата https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2907225/pdf/deq106.pdf
Относителната спешност произхожда от това, че не спираме опитите си за забременяване, и съм в началото на нов цикъл. Бих искала да зная какво да ми е поведението, в случай че имаме щастието да реализираме концепция.
Успях след няколко опита да се свържа с нея и да си организираме среща точно преди овулацията ми, така че се успокоих.
Благодаря за отговора ти.

# 518
Благодаря за инфото, IDes. Писах ти на лично.
Допълвам се, че в началото на всеки месец излиза график в приложението на Надежда, ако някой друг има нужда от консултация.

# 519
Здравейте, момичета.
Записвам се и аз към диагностицираните с аденомиоза. При мен се оказа, че е малка, иначе на ехограф ми я показаха, като малка точка изглеждаше. По-интересното е, че тук в Надежда имаха съмнение, но не бяха категорични, правена ми е и диагностична хистероскопия и пак не бяха сигурни. Отидох в Турция при няколко специалистта, и реално проф. Кахраман в Мемориал ми я откри на 1вата минута от гинекологичния преглед.
Предложиха подтискане за 1месец преди трансфер, и съответно стимулиран ЗЕТ с естрофем.
Като чета явно това е практиката. Simple Smile

# 520
  • Sofia
Явно наистина апаратурата в Надежда им куца. И при мен имаше съмнение, че има полип и не бяха сигурни (2 от техните специалисти на ехографа не успяха да кажат, че със сигурност, че има), а то не като да беше малък. Полипи със размери по 1 см. Чак на хистерото се видя, че го има и ги махнаха.
Стискам палци да се случат нещата по-скоро.

# 521
Явно наистина апаратурата в Надежда им куца. И при мен имаше съмнение, че има полип и не бяха сигурни (2 от техните специалисти на ехографа не успяха да кажат, че със сигурност, че има), а то не като да беше малък. Полипи със размери по 1 см. Чак на хистерото се видя, че го има и ги махнаха.
Стискам палци да се случат нещата по-скоро.

При мен беше същата ситуация, по време на хистерото махнаха малък полип, който не се виждаше преди това на прегледите. Иначе, не знам дали е лоша апаратурата в Надежда, или просто в Турция е доста по-добра, но е факт, че явно 'по-малките' неща не ги виждат...

# 522
Здравейте, някой може ли да искаже мнение за тези изследвания, тъй като имам записан час за хематолог чак за 8-ми декември. Сякаш разчетох за единия показател, както и АСЕ, че са положителни, но не съм сигурна и не разчитам всичко. Благодаря предварително.

# 523
Здравейте,
Проф. Михайлова ми назначи следните изследвания днес: rt-pcr на ebv, cmv, hhv-6/7 от букална лигавица и слюнка.
Някой правил ли ги е? За колко време излизат? Имало ли е ефект от лечението им?

# 524
  • София
Ivito90,
Имате сериозни мутации, потърсете по-подробна информация в темата за тромбофилия.

Ето разяснения:
Мутацията във фактор 2 протромбин предполага проблем с повишено кръвосъсирването и тромбообразуване. Води се високорисков фактор и е препоръчително да се назначи профилактика по време на бременността и други рискови ситуации.

Комбинацията от мутации в PAI ACE и Фактор 13 предполага проблем с фибринолизата, тоест разграждането на тромбчета. Препоръчва се терапия, особено при наличие на високорискова мутация.

Мутациите в MTHFR и MTRR предполагат проблем при усвояване на витамини от група Б - б9 и Б12. Премерете нивата на тези витамини и при ниски стойности приемайте само метилирани форми. Витамините трябва да са близо до горната референтна стойност преди забременяване.

При бременност се следете при АГ с опит с бременни с тромбофилия и рискова бременност. Следете при всеки преглед кръвотока на маточните артерии и нарастването на бебето. Изследвайте коагулация на всеки 4 седмици - Аптт, Д-димер и фибриноген. Добре е да ви назначат терапия още преди забременяване, за да може да я започнете веднага след положителни тест.

С правилната терапия всичко ще е наред.

Прочетете първа страница на темата за тромбофилия.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1785790.new

Здравейте, някой може ли да искаже мнение за тези изследвания, тъй като имам записан час за хематолог чак за 8-ми декември. Сякаш разчетох за единия показател, както и АСЕ, че са положителни, но не съм сигурна и не разчитам всичко. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт